Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Milyen zajok fordulnak elő a...

Milyen zajok fordulnak elő a lakóhelyeden vagy annak közvetlen környezetében?

Figyelt kérdés
Ahol laktok, milyen tipikus zajforrások (zajjal működő üzemek, intézmények, létesítmények) vannak? Mi számodra a legzavaróbb? Hogyan kezeled? Mennyire tudtál hozzászokni mióta ott laksz?

máj. 7. 17:58
1 2 3 4
 11/31 anonim ***** válasza:
88%

Vidéki nagyvárosban, tégla építésű több emeletes házban élek. Házon belül zajok nem igazán jönnek át, kivéve persze ha valahol felújítás van, azt nyilván hallom.

Ami tud zavarni: földszinti lakás, közvetlenül a szobák és az étkező előtt járdával, a bejárati kapu is itt van mellettünk. MINDENKI itt áll le beszélgetni, hajnalban, napközben, késő este és éjszaka is. Nyitott ablaknál mindent hallok, sokszor olyasmit is, amit egyáltalán nem szeretnék. Nyilván hangszigetelős ablakaink vannak, de nyáron azért csak kinyitná az ember éjszakára is.

A másik: közvetlenül a házunk mellett van egy általános iskola és annak az udvara. Többnyire nem zavaró a zsibongás, de van 1-2 gyerek, amelyik úgy üvölt az udvaron, mintha nyúznák. Nem viccelek, nagyon hangos halálhörgéshez tudnám hasonlítani. Emiatt már szólt a lakóközösség az iskolának is, mert nem csak minket zavar, de eddig nem sok változás van...

máj. 7. 18:53
 12/31 anonim ***** válasza:

Társasházban lakom egy félig-meddig forgalmas utca felett, a városi zajok abszolút nem zavarnak.

A házban néha felújít valaki de az sem szokott annyira áthallatszódni, meg én az a fajta vagyok, aki ha reggel fúrnak, olyan simán visszaalszom rá és mély álomba szenderülök tőle, hogy na.😃

Babasírás zavart csak 2-3 éve, talán alattunk volt, mert ott hallok néha az erkélyről egy már nagyobb forma gyereket.

máj. 7. 18:55
 13/31 anonim ***** válasza:

Amiket már megszoktam:-vonat, tehervonat ha arról fúj a szél elég hangos tud lenni kb. 500 méterre vannak a sínek

-hagyományos elektromos fűnyíró,mindenféle fúrás-faragás-csiszolás

-ha emberi módon közlekedik autó, motor sem zavaró

Amiket (még) nem:

-fűkaszálás

-nagyon hangos zene

-nagyon hangos zene+hangos autó

-veretés, néha gumicsikorgatásig BMW/Audi/Mercedes/Ferrari/Porsche/tudja a qva annya' mivel...

-régi fos nem karbantartott robogó,segédmotor nyélgázon

máj. 7. 18:57
 14/31 anonim ***** válasza:
Kutyaugatás, néha egy riasztó (inkább csak viharos időben), autók hangja, ahogy jönnek mennek a lakók, időnként zenét is lehet hallani. Alapvetően egy csendes környék, kertes házakkal, csak az jön ide, aki itt lakik.
máj. 7. 19:16
 15/31 anonim ***** válasza:
Zöldövezetben lakom, főleg hétvégi házak közt, és bizony ez sem a béke és csend szigete. Illetve ősztől tavaszig igen, akkor áldott nyugalom van, de nyári szezonban felbolydul minden. Jellemzően a március 15.-i, húsvéti időszakban jelennek meg a nyaralótulajok, akkor aztán indul a felújítás-karbantartás. Mindig van valahol valaki, aki fúr-farag-flexel. Utána jön a fűnyírószezon, ami novemberig folyamatosan zajlik, de abból én is kiveszem a részem. :) Aztán vannak még permetezőgépesek, sövénynyírók, fát kivágatók; ezek mind szörnyű hangosak, de csak alkalmiak, szerencsére. Nyáron beindul a partiszezon, akkor hétvégenként rendszeres a reggelig tartó zene innen-onnan. Megesett, nem is egyszer, hogy a dunaparti zöldövezetből be kellett mennem a városba anyámhoz, hogy tudjak hétvégén pihenni. :D De azért nem cserélném el panelra vagy városi házra az otthonomat.
máj. 7. 19:19
 16/31 anonim ***** válasza:
89%
Tolatva percekig sípoló, pittyegő áruszállító kamionok, az első hajnali fél 6 kor jön a közeli sparba.
máj. 7. 19:25
 17/31 anonim ***** válasza:
89%
Nekem a régi lakásom erkélye nézett családi házak kertjére. Egy darabig jó volt, örültem hogy fákat, virágokat látok. Aztán az egyik ház fészerébe érkezett egy köszörűgép...
máj. 7. 19:28
 18/31 Metionin ***** válasza:
86%
Most panelban élek, belvárosban. Fúrás, felújítás zajai ami időnként előfordul vagy egy ideje hallom, ahogy a másik lépcsőházbeli falszomszédom ordibál. A liftet meg ilyesmiket nem hallom, a lakók is csendesek. Korábbi albimból a fölöttünk lakó kisgyerekes család miatt költöztünk el, ott volt játszótér és ovi is, na akkor fogadtam meg, hogy ha veszek sajátot, semmi ilyesmi (ovi, suli, játszótér) nem lehet a közelben.
máj. 7. 20:52
 19/31 anonim ***** válasza:
75%
Vasút. Néha nagyon para mikor csikorognak, nyikorognak a szerelvények éjszaka. Néha eléggé lehangoló, rémisztő.
máj. 7. 21:16
 20/31 anonim ***** válasza:
Kis településen lakok, közel a vasúthoz, a vonatokat lehet hallani. Nem szokott zavarni. Néha a szomszéd szokott füvet nyírni vasárnap, de nem túl korán,akkor szoktam főzni,az sem zavar. Ami zavar, hogy a falunak két utcája van,a főutcát 2 éve telerakták fekvőrendőrrel, így sokan, főleg a teherautósok a mi kis szűk utcánkba hajtanak azóta, hogy kikerüljék. Sokszor zörögnek az ablak alatt. Tavaly a szomszéd házának a sarkát ledúrta az egyik böszme teherautós, mert elszámolta magát ès nem fért el az autóval (tényleg keskeny az út). Remélem valamikor lesz korlátozó tábla,mert egyszer majd hozzám is betéved az egyik a konyhaablakon...
máj. 7. 21:55
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!