Milyen zajok fordulnak elő a lakóhelyeden vagy annak közvetlen környezetében?
Vidéki nagyvárosban, tégla építésű több emeletes házban élek. Házon belül zajok nem igazán jönnek át, kivéve persze ha valahol felújítás van, azt nyilván hallom.
Ami tud zavarni: földszinti lakás, közvetlenül a szobák és az étkező előtt járdával, a bejárati kapu is itt van mellettünk. MINDENKI itt áll le beszélgetni, hajnalban, napközben, késő este és éjszaka is. Nyitott ablaknál mindent hallok, sokszor olyasmit is, amit egyáltalán nem szeretnék. Nyilván hangszigetelős ablakaink vannak, de nyáron azért csak kinyitná az ember éjszakára is.
A másik: közvetlenül a házunk mellett van egy általános iskola és annak az udvara. Többnyire nem zavaró a zsibongás, de van 1-2 gyerek, amelyik úgy üvölt az udvaron, mintha nyúznák. Nem viccelek, nagyon hangos halálhörgéshez tudnám hasonlítani. Emiatt már szólt a lakóközösség az iskolának is, mert nem csak minket zavar, de eddig nem sok változás van...
Társasházban lakom egy félig-meddig forgalmas utca felett, a városi zajok abszolút nem zavarnak.
A házban néha felújít valaki de az sem szokott annyira áthallatszódni, meg én az a fajta vagyok, aki ha reggel fúrnak, olyan simán visszaalszom rá és mély álomba szenderülök tőle, hogy na.😃
Babasírás zavart csak 2-3 éve, talán alattunk volt, mert ott hallok néha az erkélyről egy már nagyobb forma gyereket.
Amiket már megszoktam:-vonat, tehervonat ha arról fúj a szél elég hangos tud lenni kb. 500 méterre vannak a sínek
-hagyományos elektromos fűnyíró,mindenféle fúrás-faragás-csiszolás
-ha emberi módon közlekedik autó, motor sem zavaró
Amiket (még) nem:
-fűkaszálás
-nagyon hangos zene
-nagyon hangos zene+hangos autó
-veretés, néha gumicsikorgatásig BMW/Audi/Mercedes/Ferrari/Porsche/tudja a qva annya' mivel...
-régi fos nem karbantartott robogó,segédmotor nyélgázon
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!