Mit tegyek a szomszédom állataival?
Mindig átrepülnek a libái a 2 méter magas kerítésen, lelegelik a gyepet és telefossák az udvart.
Már jeleztem neki a problémát, az volt a válasza hogy majd lenyírja a szárnyukat. Ez azóta sem sikerült.
Több ötletem is van.
A malicious compliance, amikor betartod a törvény betüjét:
Van valami menhely ahova a kóbor állatokat beviszik?
Lehet unortodox megoldás, de egy ilyen helyről visszaszerezni az állatokat baromi ciki. Pláne másodszorra.
A konfliktus kerülés, ami drága:
Építs magasabb kerítést.
A klasszikus tanyasi:
Tarts olyab kutyát, ami nem tud átmenni hozzájuk de megneveli a libákat. Valszeg szét fog szedni legalábbis egy madarat, de a probléma megoldódik.
A Hófehérkés, ami kicsit gonosz:
Véletlen ültess valami dísznövényt ami sajnos amellett hogy szép, mergező is. A te telkeden van, ha nálad nincs gyerek, nincs állat és a kerítésen át nem érik el, akkor lehet annyi liliomod amennyit a szívednek kedves.
Erre vond fel a szomszéd figyelmét is, innentõl ha átmegy a liba mert nem vigyáz rá és beleeszik, azzal bevallja a birtokháborítást.
Én sütnék libàt.
Római tàlban igen jóra meg lehet csinàlni.
Nem tudom, ha a nyílt balhét nem akarod, de nem is jófej a szomszéd, akkor bizony marad a passzív agresszív sz@rkavarás.
Vagy hogy megmérgezed, vagy más módon elpaterolod a madarait.
Ez egyébként nem egy mesebeli megoldás, falun simán elkapják azt hajnalba, aztán ki tudja a róka volt-e vagy a szomszéd.
Vagy pedig a drága mód, hogy felhúzol egy 4 méteres kerítést, vagy veszel egy kis csahos kutyát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!