Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Pest és buda egy és ugyanaz?...

Pest és buda egy és ugyanaz? kinek van igaza?

Figyelt kérdés
képzeld el: budapesten vagy (XIVker), egy munkatársaddal! vidéki vagy, és felhozod hogy a munkatársadnak könnyű mert ő itt lakik pesten. erre ő: nem pesten hanem budán! vagy valami hasonló szituációt, a lényeg az hogy, úgy tekint budapest budai részére mintha egy külön álló város lenne vagy nemtudom...
2024. ápr. 16. 16:17
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

#6 vágesz, de ha egy Budapesten tök idegen emberrel beszélsz, akkor neki úgysem fog mondani semmit sem Óbuda, sem Pesterzsébet. Sőt hiheti azt, hogy ezek külön városok....

Szóval mondhatod neki.... Vágesz???

2024. ápr. 16. 20:39
 12/16 anonim ***** válasza:
23%
Budán is vannak olyan panelnegyedek, hogy ihajj.
2024. ápr. 16. 21:52
 13/16 anonim ***** válasza:
76%

#11 de Budát meg Pestet minden 8 általánost végzett magyar ember meg tudja különböztetni, még egy Alsóbögyörősvalagpusztáról felköltözött ember is. Senki nem beszélt itt kerületek neveiről, nem tudom miért kevered bele, a kérdésben sem

volt szó róla.

2024. ápr. 16. 22:17
 14/16 anonim ***** válasza:
76%
#14 ezen mi vernivaló van? XD Már azért büszke legyek magamra, mert tudom hol van Buda meg Pest? Hát nálad jó alacsonyan van a léc.
2024. ápr. 16. 22:41
 15/16 anonim ***** válasza:
#13 olvasd el a válaszokat is kérlek, 11 voltam.
2024. ápr. 16. 23:38
 16/16 anonim ***** válasza:
Abban igaza van, hogy Budát nem lehet Pestnek nevezni. Egykoron külön városok voltak és a Duna most is elkülöníti a két részt. Nem is értem a kérdést!
2024. ápr. 30. 09:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!