Milyen "trükkök" léteznek élhetetlen szomszéd ellen?
A költözést leszámítva és nyilván a kulturált, asszertív megbeszélésen túl milyen lehetőségek vannak élhetetlenül dübörgő, óbégató szomszédok ellen?
Panel lakásról van szó...nem szép, de a mocskos kis trükkökre is vevő vagyok már. Remegek az idegtől konkrétan, pedig nem vagyok ilyen típus.
Többször felmentem szólni, már ők ordítanak velem, hogy zaklatom őket. És minden egyes alkalom után csak egyre hangosabbak lettek. Ez borzalmas. "Sajnos" este 8-kor befejezik, így nem sértik sem a törvényt, sem a ház szabályzatát, de ez valami pokol. Elköltözni nem tudok sajnos, vagy legfeljebb csak hasonlóan szar panelba tudnék. :(
Egyébként sértenek szabályt és házirendet is, mert sokak fejében él még ez az este 8-as szabály, de alapvetően ez már rég olyanra változott, hogy a nap bármelyik szakában tilos az indokolatlan zajkeltés és mások zavarása. Csak pont a zajongó prolik (és sok még tudatlan szomszéd) is előszeretettel a régi csendrendeletre hivatkozik. Holott már ez is másképp van manapság.
De a zajongás mértékében és jogosságában sajnos a rendőr dönt mindig, és hát ott eléggé szabadon értelmezhető sok minden.
A legelső beszélgetésem velük azzal a felütéssel indult, hogy én érzem szarul magam, hogy bármilyen kéréssel is korlátozom őt a saját lakásában, de én meg nem vagyok hajlandó az én saját lakásomban reggeltől estig hallgatni az óbégatást, rohangálást, kismotorral közlekedést, labdázást és az utóbbi időben a szándékos zajongást.
Károgóknak: nem a társasházi léttel és az életvitelszerű zajokkal van bajom. Essen le néha egy kanál vagy akármi, nem lakatlan szigetre vágyom. És igen, tudom, ilyenkor mindig jön egy rejtett nárci, akinek rosszabb mindenkinél, mert lovarda volt felettük ahol lovakat patkoltak, tudom.
9: nem tagadja, hogy tőle jön, csak jön az óbégatás, hogy “nem fogom megtiltani a gyerekemnek a saját lakásomban, hogy…(x)”
Én meg közlöm, hogy én meg nem vagyok hajlandó hallgatni ezt egész nap.
Legutóbb hozzám vágta, hogy mi meg hangosan szexelünk. Mondtam neki, hogy szerintem kibírja azt a 4 percet amíg végzek, az nem egész nap megy a hét minden napján, reggeltől estig. Na, akkor kuss lett. :)
10: ezen a ponton rég túl vagyok már, ez a “nincs mit vesztenem” állapot. Konkrétan tisztán hallani, hogy a kedves anyuka a sarkán jár egész nap (nem túlzok). Ő GYES-en, én meg itthonról dolgozom (grafikus vállalkozó vagyok). Direkt csinálja, a férje bevallotta nekem egyszer lefelé a liftben. Meg azt is, hogy ő próbálja csitítani, de nem lehet. Fel kellett volna vennem, tudom.
12: a nyugodt pihenésre való alkotmányos jogom okán vagyok kiakadva.
"a nyugodt pihenésre való alkotmányos jogom okán vagyok kiakadva."
Nincs ilyen alkotmányos jog. Házirendet, törvényt betartják, az meg látod nem érdekli őket hogy egy túlérzékeny, öntelt vénasszony unalmában velük kötekedik. Kíváncsi lennék a másik fél véleményére is, mert nálunk is 2 család veszekedik a gyerekek miatt, persze mindkét fél előadta a hattyú halálát, mert egyet sírt a kisgyerek este 8kor.
“nem fogom megtiltani a gyerekemnek a saját lakásomban, hogy…(x)”
Erre könnyű megfelelni, a gyerek sem légüres térben él, nyugodtan kezdje el megnevelni és megtanítani neki a társadalmi normákat.
Egyébként sajna itt nincs más, mint túlélésre játszani. Beleállhatsz a háborús helyzetbe, pl este zajongani, zavarni a gyerek pihenését, csak nem biztos, hogy van értelme.
Vigasztaljon a tudat, hogy a gyerek egyszer bölcsis/ovis lesz, anyuka meg visszatakarodik dolgozni. Akkor legalább munkaidőben nyugtod lesz.
"alkotmányos jogom"
xD
Az alkotmányt hamarosan módosítják, majd szólj hogy írják bele a te alkotmányos jogaidat is. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!