Hőszivattyú miatt szomszéddal vita? Bezzeg a fahasogatás? Favágás?
Olvasom az alábbi cikket:
Én aláírom, hogy sajnos rengeteg az olyan olcsó hőszivattyú, ami hangos. Ezt valóban szabályozni kellene EU szinten,hogy ne is hozhassanak forgalomba olyan kültéri egységeket, amik nem halkak. A telepítési anomáliákat is egyenesen büntetni kellene.
De érdekes mód, azzal miért nem foglalkozik senki, hogy pl. az én szomszédom állandóan fát hasogat korán reggel, vagy hétvégén is?
Érdekes mód, csak az ellen emelheti fel az ember a hangját, hogyha egy gép okoz zajt.
Azt valamiért el kell viselni, ha a szomszéd szüntelenül fát hasogat és zeng a ház korán reggeltől estig, sokszor hétfőtől vasárnapig.
Nevetséges.
Pl adott egymás mellett két ház. Az egyik családnak hőszivattyúja van fent a házon. A másik meg éjjel nappal hasogatja a fát.
A fahasogatós az udvaron hallja a klíma kültérijét, a klímás pedig bent hallgatja, hogy a másik miatt zeng a ház és örökös huppogás van bent.
A klíma kültéri ellen lehet menni bíróságra, a fahasogatás ellen meg nem.
Ez egyáltalán nem jogos! Főleg, hogy a fahasogató is tehetne azellen, hogy ne legyen ilyen hangos:
1. vehetne hasogatott fát.
2. vehetne hasogatógépet
3. áshatna egy 0.5x0.5-ös gödröt, amibe beletesz gumicsillapítást, és arra rakja a rönköt, hogy csillapítsa a föld felé jutó rezgéseket.
Az első kettővel hosszútávon még magán is segíthetne, időt spórolhatna.
A klímás szomszéd rákölthetett volna 100 ezerrel többet és csendesebb kültérit vehetett volna, még 50 ezret, hogy duplán csillapítsák a telepítést.
Mindkettőnek anyagi ráfordítással járna, hogy kevésbé zavarja a szomszédot, mégis csak a másodiktól lehet elvárni bármit ezzel kapcsolatban.
Ki van fordulva magából a világ!
20
Igen. Kb 10 hónapon keresztül vágja. Minden nap. Ebből 3 hónap kb napi 10 órát.
A maradék az tél, amikor reggel ezzel indít pont annyit, hogy felverje az egész családot.
Légy szíves, amíg nem vagy ilyen helyzetben, hogy valaki pokollá teszi az életed, addig ne nyilatkozz. Engem sem zavar pl a postás, mást meg az zavar, de mivel nem ismerem az egyéni helyzetét, így nen állítom be hülyének.
A másik fahasogatós kérdést is te tetted fel, ami alá beírtam, hogy én anno kamaszként stresszoldásként hasogattam a fát?
Egyébként ha városból költöztél vidékre, akkor sajnos lesz nagyobb problémád is, mint a fahasogatás. Csend és nyugalom, na ja. Majd mikor reggel felcsendül az elektromos fűkasza, a stihlfűrész, járatni kell az IFA-t, crossmotorosok/qvadosok, Vacak visítva ugat a kennelben valahányszor elmennek a ház előtt, kerti partykon először Pixa és társai, majd már este 9 felé "emelkedett" hangulatban Még nem veszíthetek-et vonyító vendégsereg, meg ugye flex. Nem azt mondom, hogy jól van ez így, de nekem vidéken, falun felnőve olyan magasra tolódott az ingerküszöböm, hogy a mai napig meg vagyok győződve, hogy ezért vagyok ilyen jó alvó (na meg anyám miatt, aki vasárnap reggel hétkor elkezdett csörömpölni a konyhában, ajtókat csapkodni meg húst klopfolni, no matter what), számomra a városi zajok közül egyedül a gyereksírás az, ami rohadt irritáló, de pl. a mindenki által gyűlölt trappolásnál, fúrásnál fordulok át a másik oldalamra, hogy de jó, még alhatok, ha meg nem alszok, akkor mindegy. Mondjuk mikor a felettünk lakó Tina (7) elkezdett hegedülni tanulni, na az egy érdekes év volt, de igazából azon inkább röhögtem, szerencsére délután kettő körül gyakorolt, és mikor kiköltöztem onnan, már egész jól ment neki. Ja, meg az a szomszéd házaspár, akik rendszerint összevesztek a politikán vacsora közben. Exemmel egyszer csináltunk bingót, hogy ma épp mi fog elhangozni. De alapvetően én azt érzem, hogy a panelban 100x nagyobb csend van, mint otthon volt. Másfajta zajok vannak, idő volt megszokni, hogy itt járnak éjszaka kocsik, mentőautó, HÉV, repülő, éjszakai busz, de gyorsan hozzá lehet szokni, és még mindig kevésbé zavaró, mint a nyári hajnalon nyitott ablaknál bekapcsolt, betont súroló damilos fűkasza, meg Vacak.
Egyébként van Facebookon egy csoport, a neve most nem jut eszembe, de olyan emberekből áll, akik a reptér közelében laknak Budapesten, és azzal hergelik magukat, hogy kiülnek a kertbe, és nézik, hogy hány gép szállt el felettük, felírják, kiposztolják, majd rantelnek egy sort. Szerintem lépj be, más zavar ugyan titeket, de szerintem találnál ott barátokat <3 Ők is szeretnek szenvedni.
24-es.
Nem írtam ki ilyen kérdést.
Egyébként iszonyat csendes környék lenne, ha nem állandóan azt kéne hallgatni, hogy a szomszéd ténykedik.
Minden megmozdulása arról szól, hogy vagy kalapál egész nap, vagy szekérvasakat vág a földhöz, vagy 10 órát fát hasogat.
Amivel nem is lenne baj, de ez már túl megy minden határon.
Nem hiszem, hogy ez kimeríti a normális élettér fogalmát. Akinek a napja 12 óra dübörgésből áll, annak illett volna/illene keresni egy iparterületet, ahol senkit nem zavar ezzel.
Mert az, hogy néha napján összevágja a tüzifát egy hét alatt egész télre, oké. De az, hogy közel 10 hónapon keresztül ez megy folyamatosan..
Elhiszem, hogy panelben is vannak ilyenek, de ott sok mindent nem tudsz tenni az épület adottságai miatt.
Itt lehetne tenni ellene, mert lenne rá esélye, lehetősége, de egy büdös őskori bunkó, aki nem foglalkozik mással és képtelen a normális együttélésre.
Hozzám átjönne a szomszéd, mert egész nap hangoskodom, az első az lenne, hogy elnézést kérek, MIVEL ÉN MIATTAM KELETKEZIK ZAJ. A második, hogy megpróbálnék tenni ellene. Tudod értelmesebbek, akik a 21. században élnek, azok úgy csinálják meg a műhelyt, hogyha ott egész nap kalapálni meg kovácsolni van kedvük, akkor az ne bélyegezze meg a körülöttük élők életét. Ezt az itt kommentelők vagy elfogadják, vagy belőlük is hiányzik az értelmes együttélésre való képesség, ha ezt nem képesek felfogni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!