Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Hőszivattyú miatt szomszéddal...

Hőszivattyú miatt szomszéddal vita? Bezzeg a fahasogatás? Favágás?

Figyelt kérdés

Olvasom az alábbi cikket:

[link]

Én aláírom, hogy sajnos rengeteg az olyan olcsó hőszivattyú, ami hangos. Ezt valóban szabályozni kellene EU szinten,hogy ne is hozhassanak forgalomba olyan kültéri egységeket, amik nem halkak. A telepítési anomáliákat is egyenesen büntetni kellene.

De érdekes mód, azzal miért nem foglalkozik senki, hogy pl. az én szomszédom állandóan fát hasogat korán reggel, vagy hétvégén is?

Érdekes mód, csak az ellen emelheti fel az ember a hangját, hogyha egy gép okoz zajt.

Azt valamiért el kell viselni, ha a szomszéd szüntelenül fát hasogat és zeng a ház korán reggeltől estig, sokszor hétfőtől vasárnapig.

Nevetséges.

Pl adott egymás mellett két ház. Az egyik családnak hőszivattyúja van fent a házon. A másik meg éjjel nappal hasogatja a fát.

A fahasogatós az udvaron hallja a klíma kültérijét, a klímás pedig bent hallgatja, hogy a másik miatt zeng a ház és örökös huppogás van bent.

A klíma kültéri ellen lehet menni bíróságra, a fahasogatás ellen meg nem.

Ez egyáltalán nem jogos! Főleg, hogy a fahasogató is tehetne azellen, hogy ne legyen ilyen hangos:

1. vehetne hasogatott fát.

2. vehetne hasogatógépet

3. áshatna egy 0.5x0.5-ös gödröt, amibe beletesz gumicsillapítást, és arra rakja a rönköt, hogy csillapítsa a föld felé jutó rezgéseket.

Az első kettővel hosszútávon még magán is segíthetne, időt spórolhatna.

A klímás szomszéd rákölthetett volna 100 ezerrel többet és csendesebb kültérit vehetett volna, még 50 ezret, hogy duplán csillapítsák a telepítést.

Mindkettőnek anyagi ráfordítással járna, hogy kevésbé zavarja a szomszédot, mégis csak a másodiktól lehet elvárni bármit ezzel kapcsolatban.

Ki van fordulva magából a világ!

2024. márc. 1. 10:11
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
79%

A fahasogatás rendszerint nappal van a te hőszivattyúd meg éjjel is zúg. Fát nem hasogatnak szenteste míg a te géped akkor is zúg.

Én annak a híve vagyok hogy a szomszédod tegyen feljelentést, az állítását hivatalos zajszintmérővel támassza alá. Hasonlóan járj el te is a favágással kapcsolatban! Aztán majd a bíróság tesz rendet kötetek.

OFF: te mit szólnál hogy ha egy gép zúgna a háloszoba ablaka előtt?

2024. márc. 1. 11:45
 12/27 anonim ***** válasza:
73%

Ahol fával tüzelnek és saját maguknak hasogatják, azért az általában falu szokott lenni, ott reggel 6-kor már nem nagyon alszanak :D

Én mondjuk városi vagyok 100%-ban, de fél 7-kor kelek, ha dolgozom.

6 órai ébredés nekem sokkal kevésbé kellemetlen, mint 24 óra zúgás.

2024. márc. 1. 11:49
 13/27 anonim ***** válasza:
100%
"Ki van fordulva magából a világ!" én pl a zenélős szomszédot és a hangos kipufogós menőket utálom
2024. márc. 1. 12:13
 14/27 A kérdező kommentje:

8-as.

Szerinted, ha itt élek és minden nap szerencsém van hallgatni azt, hogy mintha egy háborús övezetben élnék, akkor minek kell megcáfolnod, amit mondok?

Képzeld el, még 4 házzal arrébb levő hasogatást is lehet hallani. Más házaktól is lehet hallani, ha kint vagyok az udvaron. Egy alapjáraton döcögő 38 fokos vizet előállító modern hőszivattyút(ami nem egy kínai xar és normálisan megfelel a gyártó előírásoknak és szakszerűen telepítenek) szerinted hogyan lehetne hallani 4 házzal arrébb is?

Képzeld el Mitsubishi klímám van, ami szinte zajtalanul üzemel. Lehet, hogy 100 ezerrel drágább volt, de bennem van gerinc, hogy szakszerűen telepíttessem és modern készüléket vegyek, hogy ne zavarjon SENKIT!

Benne még annyi gerinc sincs, hogy a 6-fél 7 órait átrakja délutánra, hogy azzal ne zavarja fel az embert, mintha lőnének a szomszédban ágyúval.

2024. márc. 1. 16:37
 15/27 A kérdező kommentje:

#9 - #10

Képzeld el igen.

40 cm átmérőjű rönköt vesznek, amiből dezodoros flakon méretű fákat hasogatnak nyáron 4 hónapon keresztül, télen pedig minden reggel.

mondhatom, hogy gyönyörű ébresztő minden nap.

Beszéltem egy zajvédelmes céggel, azt mondták, hogy az én házamat körülszigetelni több millió Ft lenne, és nem biztos a végeredmény, míg nála egy gumiággyal is sokkal többet lehet javítani a helyzeten, egy hasogatógéppel egyenesen megszűnne.

Annyi, hogy bennem van gerinc és igyekszem semmivel sem zavarni bármelyik szomszédomat.

Ha pedig valamelyik szólna, hogy hangos a klíma, akkor tennék ellene.

Ennyi a különbség.

Képzeld el én hétköznap fél 7-kor még aludnék, Hétvégén pedig kipihenve szeretném kipihenni az egész heti fáradtságot.

El lehet ezt bagatellizálni, de csupán bele kéne gondolni, hogy mást zavarhatja valami, és azellen tenni kéne a békés együttélés jegyében.

Ahogy elszabadultak az indulatok a jegyző által, hogy kötelezhető valaki a klíma korszerűsítésére, akkor legyen kötelezhető arra is valaki, hogy a 10 hónapon keresztül történő hasogatással ne keserítse meg mások életét!

Ennyi a történet.

2024. márc. 1. 16:42
 16/27 A kérdező kommentje:

11-es.

Képzeld el, hogy szenteste is ugyanúgy hasogatásra keltem, ahogy karácsonykor is, és újév napján is!

Én megpróbálnék értelmes ember módjára beszélni vele. Ha az enyém zúgna, akkor megpróbálnék tenni ellene, mert van ennyi eszem, hogy tiszteletben tartom a szomszédokat, hogy nem zavarom őket egy általam keltett zajjal.

2024. márc. 1. 16:43
 17/27 A kérdező kommentje:

13-as.

Egyetértek. Az állandó dáridózó szomszédot is be kéne tiltani, ahogy a hangos kipufogósoknak is egyből el kéne venni a forgalmit!

Cseppnyi tisztelet sincs a másik iránt.

2024. márc. 1. 16:44
 18/27 anonim ***** válasza:
64%
Ne rinyáljál már ennyit b#zdmeg, végtelenül visszataszító. Küldjünk egy 100 forintos füldugót?
2024. márc. 1. 16:46
 19/27 A kérdező kommentje:

18-as. Akkor nem kell ide kommentelni és görgess tovább. Meg van oldva.

Ja füldugó :D :D :D

Küldjetek a sok picsogónak füldugót a hőszivattyú miatt!

2024. márc. 1. 17:12
 20/27 anonim ***** válasza:
79%

Mi közös udvaros társasházban lakunk. Kb 10 lakás biztos van. Mindenki hasogat fát. Ha csak magunkat nézem,októberben egy hét alatt vágunk annyit,hogy újévig biztos kitart. Igaz sthillel. És csak pár órát naponta. De én nő létemre is vágok fél óra alatt fejszével 3-4 napra valót a cserépkályhába.

Amit te írsz,az nagyon túlzás. Télen nyáron reggeltől estig. Akkor a szomszédod ebből él? Lehet,hogy azt hondolod,hogy körülötted mindenki hülye,de nézz már tülörbe légyszives. Körülöttem 9 lakó vágja a fát,de sosem zavart.

2024. márc. 2. 20:44
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!