Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » A szomszéd bonthatja a teherho...

A szomszéd bonthatja a teherhordó falat?

Figyelt kérdés
Sorház. Utcafronti fal. Valami szedett-vedett brigáddal. Ablakot rakat be. Nincs valami szabály, amire hivatkozva leállíthatom? Nincs semmi engedélye.
2024. febr. 14. 09:41
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

10

Szerintem összeköti a két munkát a statikus véleményezési feladat. Jobb, ha van, mint, ha meghal valaki.

2024. febr. 15. 11:50
 12/16 anonim ***** válasza:

10

Példa volt, azt hittem teljesen egyértelmű, dehát ezek szerint mégsem...

2024. febr. 15. 16:05
 13/16 A kérdező kommentje:

Ha kötelező a statikus szakvélemény, akkor mi alapján? Az Étv.* szabályozza ezt, igaz? Abban hol van ilyen rész? Nem csak régen volt kötelező statikus?

* 253/1997. (XII. 20.) Korm. rendelet

az országos településrendezési és építési követelményekről

[link]

2024. febr. 17. 08:44
 14/16 A kérdező kommentje:

"Teherhordó falazatok részleges vagy teljes bontása esetén az új, 2017. január 1-én életbe lépett jogszabályi változásoknak köszönhetően már ezek a tevékenységek nem minősülnek engedélykötelesnek.Az építési engedély nélkül végezhető építési tevékenységeket a 312/2012. (XI. 8.) Korm. rendelet 1. mellékletének 1. pontja írja le"

[link]

2024. febr. 17. 09:15
 15/16 A kérdező kommentje:
Jól értelek, hogy az információid alapján nem kell engedélyeztezni a hivatalban, viszont statikustól szakvéleményt kérni (kb. 100-200 eFt) kötelező, ha teherhordó fal kivágásával járó nyílászáró beépítés történik? Lehet, hogy elavult az információd? Emlékszel esetleg a forrására?
2024. febr. 17. 09:28
 16/16 anonim ***** válasza:
Én nem olvastam olyat, hogy kötelező, csak olyat, hogy jó, ha van, mert ez az első, amit megkérdeznek, ha gond van. Aztán rád verik az egészet, ha nincsen. Teljes joggal.
2024. febr. 19. 09:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!