Soha nem voltam kolis. Mi az "etikett"?
Figyelt kérdés
Egyetemre készülök, remélhetőleg koliba. Tudom, hogy sok a rémsztori, de őszintén érdekel mit érdemes tudni, mit nem néznek jó szemmel és hogy lehetek jó szobatárs :)2024. jan. 30. 20:01
1/10 A kérdező kommentje:
Elfelejtettem megemlíteni, lány vagyok!
2024. jan. 30. 20:02
2/10 anonim válasza:
Tarts rendet magad körül, csináld meg normálisan a takarítás rád eső részét, ne edd meg más kajáját. Ha a másik tanulni akar, netán vendége van, ajánld fel, hogy magára hagyod egy időre. Ha te tanulsz, tedd csendben. Ne tarts heti három bulit a koliszobában, ha a szobatársad nem ilyen típus. Ez így már egy szép együttélés kezdete lehet.
3/10 anonim válasza:
Koliszobámba csak aludni és részben tanulni jártam be, általában kevés időt töltenek a szobákban. Vannak akik mindent ott tanulnak és van egy kis réteg aki egész nap bent fekszik az ágyba, hasán a laptop és azt nyomkodja. Vannak bulinapok, amikor kolibuli van akkor lehetetlen tanulni vagy aludni.
A rémtörténetek igazak, nekem is volt egy szobatársam aki lefekvés előtt egércsontokat rakott ki a polcra, én kértem az áthelyezést szerencsére megadták.
Volt egy másik szobatársam aki alvajáró volt, volt hogy hajnali kettőkor ott állt az ágyam felett. Kértem az áthelyezést, nem adták meg, szerencsére a srác 2 hónap után elpakolt és eltűnt.
4/10 anonim válasza:
Ne edd meg más kajáját! Ha a tiédet eszik meg akkor meg rakj bele hashajtót.
5/10 anonim válasza:
Semmikeppen ne foss bele szobatarsad szennyeskosaraba. Azt nem nezik jo szemmel. Sajat tapasztalat
7/10 anonim válasza:
Hát , ígya leírtakból az ember közvetve úgy érzi, hogy egy kollégium afféle pszichopaták szállója.
8/10 anonim válasza:
Ne edd meg más kajáját, ne hallgass túl hangosan zenét maximum ha a másikat megkérdezted hogy nem zavarja e. Ha a szobatársad aludni vagy tanulni szeretne akkor hagyd.
9/10 anonim válasza:
Ne edd meg más kajáját, nekem állandóan megették. Meg másét is megették. A koliban egy folyosón egy hűtő volt, hiába volt rajta a nevem a tejfölös dobozban lévő megromlott húslevesen azt is megették.
10/10 anonim válasza:
Ez egyfajta börtön, az erősebb kutya ba.ik elve érvényesül. Legyél rámenősebb ,hangosabb ,ne hagyd elnyomni magad, és üss elöbb, ha arra kerül a sor.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!