Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Pszichopata szomszéddal mit...

Pszichopata szomszéddal mit lehet csinálni?

Figyelt kérdés

Külföldön lakom, felettem lakik egy 40 év körüli nő, mellettünk a 2 öreg tulaj.

Ismerősök laktak itt korábban, annyit mondtak, hogy kicsit fura a csaj. Pár minimális beszélgetés után rájöttem, hogy kicsit fogyatékos. Hangokat ad ki, látszik rajta, hogy valami nem oké ahogy megy, ahogy néz maga elé. Lehet vele beszélni, nem down-szindrómás szerintem mert egyedül ellátja magát és dolgozik valahol.

Tavaly egyszer hallottam, hogy sikoltozik, pánikba estem de nem mentem fel hozzá, de tudtam, hogy egyedül jött haza. Most ez az állapot mindennapossá vált számára, vasárnap jöttem vissza és az egy hét alatt vagy 5x hallottam, hogy sikoltozik mikor hazaér.

Ezek ilyen rövid, fájdalmas sikolyok, olyan mintha leszúrnák vagy nem tudom. Abszolút horrorfilmbe illő.

Ezt csinálja órákon keresztül (nem folyamatosan persze, van mikor 10 perc szünetet tart), dübörög a lakásban, valami kopogást hallok mintha ütni a falat vagy nem tudom és közben üvöltözik

Engem nem érdekel mit csinál ha nem hallom de ez baromira idegesítő és ijesztő. Beszéljek a tulajokkal, hogy ők beszéljenek vele mi a baj? tuti ők is hallják. Én nem akarok vele beszélni egyáltalán. Meg lehet nehéz időszaka van, de minden napom azzal telik, hogy hazajön 18:00-kor akkor 20:00-ig ezt csinálja. Eddig hála istennek éjszak nem csinálta.

2024. jan. 21. 18:26
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:
71%

Ember, 12 éve ott lakik minden lehetséges opció meg lett próbálva… én is meg próbáltam, szomszédok is meg próbálták, mindeki meg próbálta. De természetesen egy kívülálló mindig jobban tudja a dolgokat.

Mondok még valamit. Ha építkezés van a vársoban megy és a munkások szeme láttára lopja az építőanyagot, vágja le a fa ágakat és viszi haza senki nem tesz ellene semmit. Nem olyan vicces ám az éjszaka közepén arra kelni hogy üt valami vasat. Meg amikor mész autóval az utcában és ki ugrik eléd. Vagy épp szeget rak a kocsi bejáród elé. Soroljam még?

Ezzel a családtagos témával meg hagyjál már annyira lejárt lemez… azért ilyen mert nem szedi a gyógyszereit x éve. Egyik családtagja se áll szóba vele de amúgy az egész családja bolond. Az ijen embereken nem lehet segíteni ha ő nem akarja.

2024. jan. 22. 08:31
 22/29 anonim ***** válasza:
15%

"De természetesen egy kívülálló mindig jobban tudja a dolgokat."

"Ezzel a családtagos témával meg hagyjál már"

A bunko, sertett hozzaszolasodat koszonom, amit nem erdemeltem meg.

A kerdezo kerdezett, mi itt meg csak valaszoltunk. Talan nem erre valo az oldal? Te hagyjal engem a hulyesegeiddel...

2024. jan. 22. 10:33
 23/29 anonim ***** válasza:
100%
Kérdésben a "pszichopata" jelző használata indokolatlan, bármit is csinál, nem tudhatod mi történik, ki van még ott stb.
2024. jan. 22. 10:37
 24/29 anonim ***** válasza:
0%

#22:

Nem is neked válaszoltak, te észtraktor, de ez ne zavarjon egy csöppet se...

2024. jan. 22. 15:58
 25/29 anonim ***** válasza:
#22 hát ha ennyitől meg tudsz sértődni az baj…
2024. jan. 22. 17:09
 26/29 anonim ***** válasza:
100%

16-oshoz szeretnék hozzátenni.

Megfogtam az Isten lábát, nekem akadt gyűjtögető szomszédom, akivel szemben akkor rendelt el kényszertakarítást az ANTSZ (az egész ház csótányfertőzött volt miatta), mikor a birtokvédelmi eljárásnak lett végül foganatja. Kb. két éven át tartott. Képzeld el azt, hogy két éven át úgy mész haza, hogy felkattintod a lámpát a fürdőben egy 12 órás műszak után, és egy kétcentis csótány élvezkedik a fogkeféden. Ezek a dögök mindenhol ott voltak, volt olyan, hogy kimentem éjjel hugyozni, felkapcsoltam a lámpát, és vagy száz ilyen dög szaladt vissza a wc mögötti vízórába, ahonnan átrajzottak a szomszédtól. Egy élmény volt.

Meg laktam súlyosan autista gyerek alatt is, aki félóránként üvöltött. Szóltam az anyjának, elmondta, hogy ez van, nem tud vele mit kezdeni, akkor én úgy döntöttem, hogy költözök. Béreltem a lakást, megtehettem, azokat sajnálom, akik öröklakásként vették, és ha el akarják adni, szart se ér az ingatlanjuk, mert lehetetlen letagadni a szomszéd gyereket, mert hallod. Tulaj mondta, hogy nem én vagyok az első, és valószínűleg az utolsó sem, aki emiatt felmondja a bérleti szerződést.

Egyébként azon túl, hogy a gyűjtögető szomszédnak erőszakkal kipakolták a lakását, semmi nem történt. Mentálhigiéniás segítséget soha nem kapott. Tehát újra el fog jönni ez az állapot, mikor ki tudja, mivel le lesznek fertőzve a lakók. A probléma gyökerével senki nem foglalkozik.

2024. jan. 22. 19:08
 27/29 anonim ***** válasza:
100%
Ez nem pszichopata. Inkább skizofrén, és mivel elmebeteg, ezért nem tudsz sokat tenni ellene. Sajnos éppen azért, mert elmebeteg, tehát nem is igazán a valóságban él. Nem tudnál megmagyarázni neki semmit. Egy skizofrén abszolút nem racionális, tehát racionális úton nem tudsz elérni nála semmit.
2024. jan. 23. 12:58
 28/29 anonim ***** válasza:
100%

Jézusom.

Szerintem ne beszélj vele szemtől szemben erről, mert nem vagy pszichiáter, és egy rossz szembesítés akár többet is árthat mint használ... És ha az van benne h nem csinálhatja, akkor kitudja mit fog csinálni... Fogalmam nincs kitől és hogy kérnék segítséget, de ha meg is tenném elsőnek úgy bizonyítanám, h a nő miket csinál, h a te lakásodba hívd be a bárkit, hogy ugye akkor úgy hallanák h a nő mit csinál.... Mert amúgy letagadná. Kb kényszergyógykezelésre te nem vitetheted el, de lehet arra lenne szuksege. Lehet súlyos beteg mentálisan és nem szedi a gyógyszereit....

2024. jan. 24. 00:41
 29/29 anonim ***** válasza:
100%
Én lehet kihívnám a rendőröket, de elsőnek hívd be magadhoz, hogy hallgassák meg. Aztán mehetnek a nőhöz, hogy nem e tart valakit fogva esetleg? Vagy a rendőrök hatha utana tudnak nezni, h állt e pszichiátriai kezeles alatt? De ez nem normalis ami ott megy. Nem csodálom, h kivagy.
2024. jan. 24. 00:44
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!