Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Nyugat-Európában lakók, mit...

Nyugat-Európában lakók, mit tapasztaltok személyesenn, ott milyen az állami alapellátás szinvonala orvosnál, kórházban, milyenek az állapotok, mennyi a várakozási idő?

Figyelt kérdés
jan. 14. 17:36
 1/7 anonim ***** válasza:
88%

Ez nagyban országfüggő is. Én Németországról tudok nyilatkozni.

Nem mondom, hogy nem lehetne jobb, de igazából nem rossz.

A feleségem kétszer szült, engem egy baleset miatt háromszor műtöttek. Ebből az utolsó két műtét abszolút nem sürgősségi volt (csak a korábban berakott platinalemezeket szedték ki), 3 héten belül műtöttek onnantól, hogy bejelentkeztem.

A kórházban jó a kaja, több közül választhattam, minden ágyhoz van tv.

A házi és gyerekorvosnál néha várni kell.

jan. 14. 17:49
 2/7 anonim ***** válasza:
90%

Hollandiában élek. Ha van valami bajod, akkor magas az ellátás színvonala, de az apróságokkal elhajtanak egyből. Influenza és megfázás tünetekkel nem fogadnak az orvosok és közlik, hogy vegyél be paracetamolt és pihenj 2 hétig. Itt bevett dolog, hogy első körben kivárják, hogy hátha meggyógyulsz magadtól.

Amikor viszont felmerült valami kezelendő probléma, pl bőrfertőzés vagy tüdőgyulladás gyanúja, akkor fogadtak még aznap. Kórházban még nem voltam. Egy barátomat műtötték párszor, ő nem mesélt semmi különlegeset. Pár hónapot azért várt mindkét alkalommal, bár egyik se volt durván sürgős, noha azért kellemetlen tünetei voltak (mandula és gerincsérv).

jan. 14. 18:01
 3/7 anonim ***** válasza:
56%
Elfogadható. De azért lenne min javítani. Amikor az orvos hülyeséget ír fel az adott problémára azért az kellemetlen. Nyugaton sincs kolbászból a kerítés és ne hidd hogy annyira nagy szakértő ott mindenki. A gazdaság az ami jobb.
jan. 14. 18:02
 4/7 anonim ***** válasza:
61%

Lehet csak szerencsés vagyok, de nekem Magyarországon se volt még soha negatív tapasztalatom. Elláttak rendesen, persze sürgősségin olyankor sokat kellett várni, de hol nem…

Németben és Angliában voltam már háziorvosnál illetve kórházban, azt leszámítva, hogy modernebbek az épületek, ellátás terén nem vettem észre különbséget. Ott is várni kellett és a német orvos asszisztens még bicskanyitogatóan flegma is volt.

jan. 14. 18:38
 5/7 anonim ***** válasza:
0%
Nem olyankor, hanem olykor akart lenni*
jan. 14. 18:39
 6/7 anonim ***** válasza:
0%
Kösz a lepontozast.
jan. 14. 18:39
 7/7 anonim ***** válasza:
84%

Svájcban élek, azért itt is akadnak furcsaságok.

Az ellátás mostanában már itt is akadozik, pl időpont 1-2 hétre, szóval okosabb, ha leballagsz a ho-hoz, de ellátnak, kapsz tanácsot, gyógyszert, normálisak, beszélnek németül, angolul, sőt, sokan olaszul is.

A kórházi ellátás is jó, normális étel, felszerelt, DE egyik ismerősöm pl nozokomiális fertőzést kapott protézisnél.

Na, az szívás, mert utána még 3x műtötték és tisztították, és a 10 hetes gyógyulási időből lett majdnem egyév.

Szóval itt sem minden fenékig tejfel.

jan. 15. 15:13

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!