Ukrajnában miért engedett az arcszőrzet viselése a katonáknál?
Láttom képeken sok helyen a szőrös arcú katonákat, nekem ez nagyon durva. Én vidéken élek kis faluban, 1500 lelkesben. Itt ha az ember kb 1 hetes arcszőrzetet meghagy, már kibeszélik az embert, én még a szüleimmel lakok, szüleim megmondták egy kis szőröm sem lehet az arcomon, mert itt brutalisan leköpik érte az embert.
Anya már sírt, ha egy 4 napos arcszőröm volt, mert mit szól a falu.
Nem értem a kérdést. A hadseregben szigorú szabályok vannak. Ha az engedi, hogy legyen arcszőrzeted, akkor lehet.
A falusi viszonyok (pontosabban nálad a családiak) ettől keményebbek. Én falun lakom, sose köptek még le két hetes borostáért sem. Ráadásul a falu sem szólt sose semmiért, amit csináltam. Ha szólt, akkor az sima tudatlanság volt, a velem való kapcsolatot nem befolyásolta. Anyám nem sírt, ha nem borotválkoztam.
Elég elmaradott faluban laktok. Gondolom a lakosság 90%-a tősgyökeres helyi őskövület.
Elmondom, Magyarországon is "tilos" a borosta a katonai szervezeteknél (rendőrség, honvédség, de még tűzoltóságnál is). Mégis vannak borostás szakállas emberek az állományban, hogyan lehet ez? A válasz: "növesztem". Ennyi.
Nálunk alapkiképzésen az alezredes végigtapogatta az arcokat, és akinek nem volt babapopsi simaságú, azt futólépésben, stopperral zavarta borotválkozni. Aki viszont azt felelte "jelentem, növesztem", annak megmondta, hogy 1 hét múlva szakállal akarja látni, különben ilyen-olyan szankció kerül kiszabásra.
Nem vagyok öreg pedig, 2015-2020-as évekről mesélek.
- Manapság még az USA-ban is lehet.
- Sokan vallási alapon szakállasak.
- Háború van. Ilyenkor nem ez a legnagyobb baj.
Na és ha nem hivatalos állami katonák hanem csak önkéntesek vagy zsoldosok?
Akkor úgy néznek ki ahogy akarnak.
Már szinte mindenhol megengedett, illetve a faludban sem hiszem, hogy kinéznének, ha ápolt szakállad van.
A szlávok pedig kifejezetten szeretik a szakállt.
Ukrajnában háború van.
A legkisebb gondjuk az, hogy szőrösek-e a katonák, akik az életükkel védik a hazájukat a gyermek gyilkos, erőszakolós agresszortól.
Békében lehet hogy náluk se szőrösek...
1. A faludban élők véglények.
2. Sajnyos anyud is véglény.
3. A szkaáll szexi.
4. Ukrajnában a harocló fegyveresek többsége nem katona, hanem besorozott civil.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!