Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Feljelenthet azért a "szomszéd...

Feljelenthet azért a "szomszéd", mert otthon fehérneműben tartózkodok?

Figyelt kérdés
Társasházban lakok, mellettünk egy másik társasház van, aminek az ablakából pont át lehet látni az én nappalimba. Nem szeretem a redőnyt lehúzva tartani, csak éjszaka szoktam. Egyedül élek és megesik, hogy ha hazaérek a munkámból ledobom a ruhát és csak egy bugyi és melltartó van rajtam. A másik háztömben van egy idős, olyan hatvanöt körüli férfi. Amikor reggel megyek dolgozni, mindig összefutok vele, több esetben is odaszólt nekem, hogy ha nem hordok otthon ruhát, akkor szólni fog a hatóságoknak, mert szerinte "szeméremsértést" követek el és sértem a lakóközösség jó ízlését! Kerülöm a konfliktust, de annyit már megjegyeztem neki, hogy otthon a saját lakásomban azt csinálok, amit akarok. De szerinte én azzal, hogy "mutogatom" magam nem tartom tiszteletben a lakóközösség szabályait. Elmondanám, hogy egyedül ő lát át, senki más.

jan. 7. 20:55
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
100%
Mondd meg neki, hogy te fogod feljelenteni kukkolásért és zaklatásért. De: amúgy én tetetnék a helyedben függönyt, de csak azért, hogy a vén fószer ne az én látványomra polírozza a bohócot.
jan. 7. 22:26
 12/26 anonim válasza:
100%

A 65 éves nem annyira öreg, hogy ne érdekelje egy nő. Meg is ijednék ettől

Visszakérdeznék, hogy miként is gondolja, hogy kukkol téged a saját lakásodban? Ha nem fejezi be, feljelented.

Másrészt kellene valami az ablakodra, hogy ne lásson be, én sem tudnél lehúzott redőnnyel élni.. Egy sima függöny is megteszi, este pedig, mikor villannyal vagy, akkor egy sötétítő vagy lehúzni a redőnyt, lekapcsolni a villanyt és gyertyával, tévével világítani.

Szeméremsértés:

Aki magát nemi vágyának felkeltése vagy kielégítése céljából más előtt szeméremsértő módon mutogatja, vétség miatt két évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Szerintetek az kimeríti, hogy zárt lakásába beles a bácsi, hogy levette a pólót?

jan. 7. 22:27
 13/26 anonim ***** válasza:
15%

Minekutána az összes családi házban felnevelkedett, társasházat belülről sose látott elcsattogtatta a magánterületén való jogait... kerüljünk azért tisztába vele, hogy egy társasházban sajnos problémákat szül, ha bárki azt csinál a magánterületén, amit csak gondol, még ha joga is van. Pláne egy gangos házban, ahol nem a másik százhúsz, kényszerűen egymásra néző lakót, és a gangon, húsz centivel az ablak előtt jövő-menő "kukkolókat" szokták jelzőkkel illetni, hanem azt, aki nem képes vetkőzés előtt maga elé húzni a függönyt. Csak szólok, mire tessék számítani. Az, hogy mi van a törvénykönyvben, ilyen szempontból teljesen irreleváns. Ahogy az is, hogy a valóság működése kinek tetszik, és kinek nem.

Ne a törvényektől féljetek, a magyarok 99%-a biztos nem kezd el jogászkodni, csak szájal, azonban be lehet gyűjteni haragosokat, meg majd rólad beszél a hátad mögött a komplett lépcsőház. Kell az? Jó az? Akkor hajrá...

jan. 7. 23:43
 14/26 anonim ***** válasza:
100%

"Az, hogy mi van a törvénykönyvben, ilyen szempontból teljesen irreleváns."

Ezt szerintem gondold át mégegyszer. Ahogy azt is, hogyha a kérdező bejelentést tesz a rendőrségen, kinek fognak igazat adni. A fiatal nőnek, aki a saját lakásában akar lengébben öltözni, vagy a vén fószernek, aki az ablakon át nézegeti?

jan. 7. 23:55
 15/26 anonim ***** válasza:
100%
#14 a társasházi szabályokhoz az tartozik, hogy mondjuk nem állok neki reggel 7-kor fúrni meg nem bömböltetem a zenét, de az, hogy ki miben flangál a saját lakásában, rohadtul nem tartozik senkire. Ez max. az öreg nyanyákat zavarja, mert a férjük nézi a fiatal pipit az ablakban, de akkor sincs joguk erre panaszt tenni. Megjegyzem én sem flangálnék fehérneműben vagy meztelenül az ablak előtt, mert nem akarnám, hogy valami random öreg rám recskázzon vagy képeket csináljon rólam, de ha másnak ez nem probléma, hát egészségére, joga van hozzá. Ja és a legtöbb helyen a “komplett lépcsőház” nem is ismeri egymást, vagy csak pár szót váltottak egymással, nemhogy az ember háta mögött pletykálkodnának🤣De akkor hány éves vagy, hogy téged ez érdekelne, 15? Felnőtt emberek normál esetben magasról leszarják, ki mit sutyorog a hátuk mögött.
jan. 8. 00:12
 16/26 anonim ***** válasza:
89%

húzza be ő a saját függönyét,ha nem kíváncsi rád.

Jogod van otthon meztelenkedni is,nem csak alulöltözni.

ha neki nem tetszik,amit lát,ne nézzen oda, forduljon el,legyen másik szobában.

szerintem amúgy már direkt kukkolhat egy ideje,ha folyamatosan beszólogat neked

jan. 8. 00:47
 17/26 anonim ***** válasza:
100%
Én fszhelikopterezni is szoktam. Vagy tetszik a szomszédoknak, vagy nem tudnak róla. De szólni még senki semmilyen módon...
jan. 8. 02:02
 18/26 anonim ***** válasza:
100%
Ja, amúgy utóbbira tippelek. Amíg kint világosabb van, addig csak simán az üvegen se lehet igazán belátni. De van egy átlátszó függöny, ami még akkor is nagyon korlátozza a belátást, ha amúgy kint már sötét van, bent meg lámpa.
jan. 8. 02:05
 19/26 anonim ***** válasza:
92%
Vegyél át fürdöruhát - bikniit - a kutya nem szól érte. :D, pedig ugyanannyit takar.
jan. 8. 15:50
 20/26 anonim ***** válasza:
100%

Khm...én örülnék a látványnak, de ha mondjuk nem tetszene a fehérneműs nő, akkor sem jutna eszembe, hogy a "hatóságokkal" fenyegetőzzek.

Amúgy, ha megint fenyegetőzik, mondd meg, hogy te fogod őt feljelenteni kukkolás miatt.

jan. 8. 16:00
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!