Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Szeretsz ott lakni ahol laksz?

Szeretsz ott lakni ahol laksz?

Figyelt kérdés
Ha igen, miért? Ha nem, mért nem? És hol laknál legszívesebben? (Ha lehet, várost, falut, esetleg megyét írjatok!)
2023. dec. 17. 09:01
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
92%
Nyugat-magyarországi falu. A települést szeretem, de a házat, amiben lakunk, azt nem. A közbiztonság nagyon jó, nyugodt, kedves falu, az infrastruktúrája remek, átmenő forgalma van 4 város irányába.
2023. dec. 17. 09:03
 2/12 anonim ***** válasza:
84%

Már nagyon nem szeretek, sok lett a c, meg a lecsúszott ember, lehúzzák a környéket is. Zajosak, szemetelnek, bunkók. Az ablakon kinézve a kukát túró csöveseket látom :(

A közbiztonságról annyit, hogy sötétedés után nem szívesen mászkálnék jópár környéken.

Megyeszékhely.

Tanyán szeretnék élni, nekem a legfontosabb a csend és a nyugalom lenne, ami itt mostanra szinte teljesen megszűnt.

2023. dec. 17. 09:10
 3/12 anonim ***** válasza:
91%
Nálunk gengszterizmus volt, van és valószínűleg lesz, csendesebb időszakokkal. El kéne egy patkányirtó, annyi szent!
2023. dec. 17. 09:24
 4/12 anonim ***** válasza:
Mindegy, úgyis minden életkörülmény, élethelyzet megszokott lesz rövid időn belül.
2023. dec. 17. 11:07
 5/12 anonim ***** válasza:

Kettő oka van annak, amiért szeretek ott lakni, ahol jelenleg élek.

Az egyik az, hogy nagyon kevés fal-kontaktom van szomszédokkal, - ami egy lakótelepi lakás esetében aranyat ér! A másik a lakás helységeinek kialakítása. A többi kuka! -Az utca zaja lenyomja bármelyik autópálya zaját. Sok a kukázó nyüves, - ami önmagában még nem lenne probléma, - de mindegyik öntörvényűen szemetel... A parkolás olyan, hogy akik itt élnek, negyed órákat bolyonganak munkából hazaérve, mire találnak valahol egy parkolóhelyet, - miközben még Dubrovnikból is ide jár boldog, boldogtalan parkolni annak ellenére is, hogy a közelben épült luxus lakótelep házai alatt üresen tátong a kiépített parkoló és a szomszédos utcákban is van hely.

2023. dec. 17. 11:08
 6/12 anonim ***** válasza:
84%

A környéket igen, csendes külvárosi rész, gazdag negyed, Lakaskultura szintű házak es udvarok. A mi alberletunk viszont rég nem volt felujjitva, a fűtés korszerűtlen, szigetelés kevés.

Cork, Írország.

2023. dec. 17. 11:43
 7/12 anonim ***** válasza:
20%
Panelban 60 ezres kisvárosban? Nem
2023. dec. 17. 11:59
 8/12 anonim ***** válasza:
87%
Budapest XV. kerület, Rákospalota. Sok év társasház után költöztem ki, ez még nem klasszikus kertváros, de örültem, hogy van egy minimális kis udvar. Elmondhatatlanul jó, hogy nem dübörög, trappol, üvöltözik senki a fejem fölött. A környék legnagyobb árnyoldala, hogy boldog-boldogtalan kutyát tart, nagy részük pedig, hűen a magyar átlagszinthez, egyáltalán nem foglalkozik velük. Ennek megfelelően szinte mindegyik kutya elhanyagolt, idegbeteg, éjjel-nappal ugatja a semmit. Az utca legidiótább kutyája sajnos a szomszédomban van, pár méterre az ablakomtól. Egy ritka nagy proli a gazdája, soha az életben nem foglalkozott vele és ha éjjel hőbörög a kutya, akkor se szól rá soha. Szeretek itt élni, de az ehhez hasonló véglények meglehetősen agyonütik a környék élhetőségét.
2023. dec. 17. 12:55
 9/12 anonim ***** válasza:
72%

Kisebb város, valahol Veszprém megyében.

Magával a várossal, megyével nem volt sok bajom, ami nekem fontos volt, mind adott: egyetem, megfelelő tömegközlekedés, normális szolgáltatások minden téren. Aztán szétverték a városi kórházat, tele lett a város c-vel, és ezt nem r*sszizmusból mondom, hanem azért, mert a problémásak járnak ide előszeretettel. Buszpályán is napi szinten megy a ribillió, múltkor a biztonsági őr odanézett, majd elsunnyogott, mint Orbán a kávézóba.

A lakásunk környékének színvonala az utóbbi években drasztikusan sokat romlott. Időközben 2 kocsma (!) települt a társasház két végébe, amik szinte minden nap dugig vannak. Egy 50 méterre sem lévő étterem péntekenként és szombatonként szórakozóhellyé avanzsál, ez is újdonság, így zene bömböl minimum hajnali 2-ig elég sokszor. Az említett két nap estéjén/éjjelén pedig részegek fetrengenek, teli torokból üvöltözgetnek az utcákon, sokszor az ablakok alá piszkítva. Már vártam a fagyot, mert abban reménykedtem, hogy ez eltántorítja majd a népet az utcán való bolyongástól, randalírozástól, mint előző években, de idén ez nem jött be:(

Szomszédok közt is elég sok a problémás, legtöbbjük nem is képes a másokkal való együttélésre, olyan szinten énközpontúak, és "nekem mindent szabad" beállítottságúak.

Eléggé el vagyok keseredve, mert ez egy aranyos, békés város volt, olyan kis családias jelleggel, de sikerült ezt is elcseszni.

Nem tudom, hová költöznék szívesen az országon belül. Leginkább sehova, úgy őszintén szólva. Külföldre, viszont annál inkább menekülnék, vagyis költöznék.

2023. dec. 17. 13:31
 10/12 anonim ***** válasza:

Zürich, Svájc, igen szeretek itt élni.

Amit nem: az a tél, a hideg. Nem szeretem, szóval, ha tehetném októbertől áprilisig Dél-Floridába költöznék.

2023. dec. 18. 15:27
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!