A kihaló falvakban mi lesz a sok üres házzal?
Felénk széthordják a cigók...
Kertben a fákat kivágják, ajtót, ablakot, minden éghetőt elvisznek fűteni. Leszedik a cserepet is sokszor. Utána már ki-be jár a szél, esik be az eső, hó, és pár év alatt összedől az egész.
Én is olyan vagyok mint 8-as, kis Nógrád megyei faluból szárnazom. Gyerekkoromban (10-15 évvel ezelött) 700 felett vol a lélekszám (egyszer 731 fő volt, ezt onnan tudom hogy apum volt a polgármester és ő mondta), manapság már csak 650 körül van. Azért 15 év alatt majd 100 fő csökkenés nagyon sok. Az öregek kihalnak, a fiatalok elköltöznek. Néha 1-2 új család beköltözik.
Az üres házak általában olyanok, hogy meghal a mamika, a ház pedig az örökösöké, akik vagy eladják vagy letojják magasról. Ott is 4-5 millióért egy tök jó nagy kertes házat tudsz venni, amire max 2 milliót kell rákölteni vagy annyit se.
Volt egy idősebb néni és bácsi, akik elköltöztek a gyerekeikhez Békés megyébe, 10 millióért adták el a házukat ami bazi nagy és gyönyörű. 1-2-szer voltam náluk, láttam az egész házat. 2 szintes. Alsó-felső szinten 1-1 fürdőszoba,alsó szinten nagy nappali amerikai stilusú konyhával plusz 2 hálószoba, felső szinten 3 hálószoba. És mondom, 10 millióért adták el... Pesten 50 negyzetméteres lyuk 40 millió... hát igen, sajnos mivel kis falu "a világ végén", munkalehetőség 0, ha szerencséd van a következő városban mehetsz a gyárba szalagra, vagy a spárba kasszásnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!