Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Kiköltözzek Írországba vagy...

Kiköltözzek Írországba vagy maradjak itthon?

Figyelt kérdés
Jelenleg Magyarországon egy nagy cégnél vagyok project manager(építőipar) három éve. Jelentkeztem egyetemre, mert szeretnék csinálni egy mesterképzést is(februárban indulna), ide szinte tuti, hogy felvesznek. Azonban kaptam egy állásajánlatot Írországból, ahol egy kis céghez keresnek művezető, építésvezető embert. Mindig is szerettem volna egy ideig külföldön élni, de ez jelenleg a karrieremben visszalépés lenne és itthon is elég jó pénzt keresek. Azonban azt is tudom így fiatal felnőttként, hogy hiába keresek jól, nem érzem tervezhetőnek a jövőnket a családommal ebben a szituációban Magyarországon.

2023. nov. 12. 09:15
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:

Én sem értem miért lenne visszalépés. Testvér, szülő tud látogatni téged, te is hazalátogathatsz, bár valóban nem lesznek hétköznapi találkozások. Ha előre megleszek a repulojegyet el lehet olcsón kapni, egy szobát vagy nappalit arra az 1-2 hétre felszabadítotok.

Van aki nem bírja ki se a kornyezetváltozást és nem is tudja megszokni az országot ezért hazamegy. Ezt majd meglátod. Ha szereted a meleg nyarakat akkor csalódni fogsz mert kifejezetten hideg nyarak vannak ott, és sokat esik.

De mindezek ellenére sokan maradnak mert szeretik. Szép ország nagyon, jó a fizetés, ha elvész bevasarolni nem megy el a fél fizetésed. Az ételárak nagyjából ugyanazok mint itthon. Az albérlet húzós, pláne a nagyvárosokban ezért azt ajánlom hogy ne Cork city-ben keress hanem egy mellette lévő kisvárosban.

Keresett a cég szállast vagy neked kell keresned? Mert az hogy sok hirdetest látsz az nem jelent semmit. Egy alberletre több száz jelentkező van. Éppen lakásválság van. Szó szerint, az embereknek nincs hol lakniuk a sok menekült miatt.

2023. nov. 12. 12:44
 12/20 A kérdező kommentje:
Nem sajnos a cég nem kínál lakást, azt saját magamnak kell találnom. Akkor tényleg igaz a sok “rém” hír amit olvasni lehet. Hát akkor ez egy elég nagy negatívum, mert hiába jó a fizetés meg minden egyéb, ha több száz emberrel kell küzdeni egy lakásért és elég nagy esély van arra, hogy nem fogok találni.
2023. nov. 12. 12:49
 13/20 anonim ***** válasza:
100%

Igen igaz. Sajnos a kormány az összes szabad önkormányzati lakást az ukrán menekulteknek adta csomo segéllyel es ingyenellatassal együtt, a saját népének meg nincs hol laknia. Azok a rászorulók aki megkapták volna az onkormányzati házat/lakást most alberletet keresnek. Nagy a lazongás, jogosan. Építik a házakat, de még mindig kevés.

Nem tudsz adni ajanlast az előző helyről mert nincs. Az fogja kapni aki tud vinni, és visz munkahelyerol igazolást hogy dolgozik. Nagy a verseny még egy szobáért is.

De egy pici esély mégis van rá, lehet hogy pont szerencséd lesz, és tudsz egy szobát bérelni, és mikor már dolgozol tovább folytatod a keresést. Talán írhatnál a magyar Facebook csoportba, hátha van valakinek kiadó szobája.

2023. nov. 12. 13:12
 14/20 anonim ***** válasza:

A #8 vagyok, mi 4 honapot laktunk csaladostol Airbnb-ben, az ottani cimre vettem autot, es ott kezdtem el melot keresni. Van egy lakas - munkahely - pps/bankszamla ördögi kör, barmelyikhez kellenek a tobbiek előre. De egy segitokesz landlord es Revolut életet ment.

A lakas keresés titka hogy a tobb ezer jelentkezőkből neked az első 20-30 ban benne kell lenni. 100 emailnél többet senki sem olvas el. Ha veletlen visszahivnak kell jo referencia.

2023. nov. 12. 13:53
 15/20 A kérdező kommentje:
Hát itt talán annyi előnyöm lenne, hogy a PPS szám az biztosított, én inkább a lakhatás miatt aggódom, mivel nem túl biztató amiket írtatok. Plusz ha kis városban nézek lakást, akkor rögtön az autó költségét is hozza magával, mivel nem hiszem, hogy túl jó lenne a tömeg közlekedés. Legalábbis pár éve még nem volt túl jó.
2023. nov. 12. 15:45
 16/20 anonim ***** válasza:
A tomegkozlekedessel nincs gond, pár éve se volt suerintem. Távolsági buszok orankent járnak. Városi buszok gyakrabban.
2023. nov. 12. 16:02
 17/20 anonim ***** válasza:

Kb lényegtelen hogy kis vagy nagyvarost nézel, ugyanugy kevés a lakás.

Az ajanlott fizetés nem vastag, annyit gyari munkásként is megkapsz. Es abbol meg 20%-ot adózól.

2023. nov. 12. 17:28
 18/20 anonim ***** válasza:
0%
Magyarország meg le van sza rva, ugye?
2023. nov. 13. 13:41
 19/20 anonim ***** válasza:

17. Az ár se mindegy. Nagyvárosban dupla áron lehet albérletet találni abból a kevésből.

18. Ebben a kérdésben senki se szidta az országot. De ha valaki írja hogy menni akar akkor mi van? Válaszold már meg hogy mit kezdjen az ember ha nem boldog itt vagy ha kalandvágya van?

2023. nov. 15. 20:26
 20/20 anonim ***** válasza:

Annyira azert nem igaz.

Mivel nagy a kereslet, videken is ugyanolyan draga.

Sot, a mi esetunkben nagyvaros olcsobb volt mint a videki alberlet.

2023. nov. 15. 20:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!