Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Milyen Budapesten élni?

Milyen Budapesten élni?

Figyelt kérdés
Akár lakásban, akár családi házban? Sok lehetőséget rejt magában az ottani lakhatás? Hogy jellemeznéd a hétköznapokat? Leginkább tényleg olyanok válaszát várom, akik éltek ott pár évet.
2023. nov. 5. 16:55
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
38%
Budapesten élek 36 éve. Ami évek óta van a Budapesten katasztrófa. Lassan olyan lesz Budapest, mint 3.világbeli ország. Mindenhol: szemét, sok helyen emberi pisi vagy kaki szag van, örjöngő drogosok, alkesz csövesek, agresszív vagy pofátlan koldusok, sok helyen este no go zóna féle életveszélyes egyedül lenni...stb Ezek után mi lehet vidéken?
2023. nov. 5. 17:09
 2/11 anonim ***** válasza:
0%

JÓ.

Ingyen lakhatás, milliós fizetés, tökéletesen szeparált utak, így rendesen lehet autóval, biciklivel és gyalog közlekedni.

Rengeteg a friss levegő.

Mindenki kedves, az utcák olyan tiszták, hogy enni is érdemes róluk, sokan meg is teszik.

Soroljam még?

Eskü megéri itt élni.

2023. nov. 5. 17:14
 3/11 anonim ***** válasza:
34%
1 est adom. Amúgy 30 év után költöztem Bp ről vidékre. Nagyon jó döntés volt. Ezek ellentéte.
2023. nov. 5. 17:22
 4/11 anonim ***** válasza:
Jobb, mint vidéken. Minden sarkon van 5 bolt, közelben gyorséttermek, plázák. Előtte vidéken laktam, a szomszéd városba kellett átmenni vásárolni. Nem lehetett semmit csinálni, mindenért Pestre kellett bejönni. Dolgozni is, állandóan órákat ingázni, most meg besétálok 15 perc alatt.
2023. nov. 5. 17:55
 5/11 Krómgyűrű ***** válasza:

Ez a kérdés teljesen szubjektív és már sok helyen kérdezték és leírták.

De azért én is megosztom a véleményem:

Én 3 éve élek itt, lakásban a 9. kerületben. Nekem nem tetszik, mint vidéki gyereknek. Az első pár hétben csak ámultam, megnéztem pár nevezetességet. De nem bírom a nagy tömeget, a zsúfoltságot és az emberek is furák. Nem az én világom.

Tervezem, hogy felmondok a munkahelyen (nem éppen a város miatt, de ez is közrejátszik) és hazaköltözök Borsodba.

2023. nov. 5. 19:22
 6/11 anonim ***** válasza:
58%

Nyilván megvannak az árnyoldalai a helynek, például a belvárosban tényleg nagyon mocskos környékeket lehet találni, és mivel rengetegen élnek itt, ezért elkerülhetetlen, hogy rendre belefussunk idiótákba.

Mégis én amondó vagyok, hogy aki mindezek ellenére képtelen megtalálni ennek a városnak a pozitívumait és csak a rosszat látja benne, azt csak sajnálni tudom.

2023. nov. 5. 19:31
 7/11 anonim ***** válasza:
69%
Egyetértek a 6-ossal. Én most Németországban lakok egy gyönyörű kisvárosban, de én Pesten is mindig jól éreztem magam. Ajánlom menjetek el egy éjszakai hajózásra a Dunán, aki azt a csodát nem tudja értékelni, csak sajnálni tudom. Szerintem szép város, sok jó bár, étterem, szórakozóhely, kulturális programok stb. Az meg hogy a belváros koszos, melyik nagyvárosban nem…jó Norvégiában meg Svájcban tisztábbak, de olyan jó vibe-jai egyiknek sincsenek, mint Budapestnek :D
2023. nov. 5. 19:57
 8/11 anonim ***** válasza:
88%

Én mondjuk Budapesten nőttem fel, úgyhogy elég elfogult vagyok, de én nagyon szeretem. Családi házban nőttem fel a 11. Kerület kuülvárosi részén egy csendes, tiszta, zöld környéken, ahonnan 20 perc alatt értem a belvárosba és jól elérhető volt éjszakai buszokkal is. Most már kirepülve egy belvárosi lakásban lakom egy csendes utcában, itt is szeretem.

Amit mások mondtak, hogy nem szeretnek, az nekem pont előny: én szeretem a nyüzsgést, imádom a sok kávézót, múzeumot, szórakozási lehetőségeket, van hova menni sétálni, vásárolni, ha valami nagyon egzotikus ételt kívánok meg akkor is biztosan le lehet valahol vadászni

2023. nov. 5. 20:54
 9/11 anonim ***** válasza:
Ha full minimál életet él az ember, nincsenek haverok, csak a munkának él, egyedül, nem megy sehova sem, akkor jó.
2023. nov. 5. 21:28
 10/11 anonim ***** válasza:
0%

2-es vagyok

Látod ilyen a szinvonal itt, a sok hulye belpesti lepontozott, mert az ironiat sem ertik.

2023. nov. 6. 06:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!