Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Jóban vagytok a szomszédaitokk...

Jóban vagytok a szomszédaitokkal ? Át szoktok járni egymáshoz ?

Figyelt kérdés
Vagy kölcsönkérni esetleg ezt azt ?

2023. okt. 23. 17:06
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

Budapest, 12 lakásos társasház:

Köszönünk. Az egyik (és egyetlen valódi) szomszédunk külföldi, ő nagyon közvetlen, barátságos, többször adott már ajándékba italt, és felajánlotta, hogyha bármikor szeretnénk inni valamit, vagy beszélgetni, menjünk át hozzá (a munkája folytán rengeteg ajándék italt kap az ügyfeleitől, de ő nem iszik - egyébként mi sem gyakran és az ajánlattal sem éltünk, bár úgy tűnt, szívből teszi), néha megállít beszélgetni vagy segítséget kérni magyar nyelvű ügyintézéssel kapcsolatban; nem terhelő a viszony, de nem is szoros.

Van egy lakó a felső szinten, akinek többféle szociális és értelmi problémája lehet, ő nagyon tapadós mindenkivel, akit meglát, sokszor zaklatott minket is itthon a kéretlen közeledésével, hiába utasítottuk el finoman, majd erélyesen - neki már köszönni sem szoktam és levegőnek nézem, ha beszélni kezd hozzám.

2023. okt. 24. 11:00
 12/13 anonim ***** válasza:
100%

11 emeletes panel, 3. emelet.

Mellettünk egy középkorú özvegy férfi lakik, velünk szemben egy középkorú nő él egyedül, alattunk egy egyedülálló anya a tini lányával. Mindegyikük nagyon kedves, közvetlen, barátságos. Mindegyikükkel szimpatizálunk, beszélgetünk a lépcsőházban vagy az utcán, megkérdezzük egymástól ki hogy van ha összefutunk, de nem járkálunk át egymáshoz és nem kéregetünk kölcsön semmit. Olyanra volt már példa, hogy hivatalos iratot kellett tanúztatni a szomszédnak és bekopogott megkérdezni, hogy lennék-e a tanúja pl. autó átírásával, fenntartásával kapcsolatban stb., vagy hogy én szóltam neki, hogy 2 hétre elutazunk és ha valami történne a lakással (pl. csőtörés, betörés stb), akkor itt a telószámom és értesítsen, ilyesmi belefér, de nem járunk át egymáshoz, mindenkinek megvan a maga privátszférája, a saját kis lakása. Köszönünk, beszélgetünk, érdeklődünk egymás felől, segítjük egymást amiben tudjuk, de nincs kunyerálás meg fél napos szomszédolás, nem ülünk be egymáshoz feltartani a másikat. A lépcsőházban meg az utcán megbeszéljük, amit kell amikor összefutunk. Max. akkor kopogunk be a másikhoz, ha előre szólni akarunk, hogy bocsi, holnap fúrni fogunk 1-2 órát vagy ablakcsere lesz, esetleg jön a vízszerelő ekkor meg akkor, ezért előre is sorry a zajokért. És akkor örülünk, hogy a másik megtisztel annyival, hogy előre figyelmeztet, tudjuk mire számítsunk. Szóval jó kis közösség. Szeretem a szomszédaimat.

2023. okt. 25. 12:35
 13/13 anonim ***** válasza:
100%

Köszönünk és ennyi.

Gyerekként sem értettem, miért kötelező jópofizni a másikkal, főleg miért jó, amikor a szomszédasszony ott ül a konyhában kib. órákon át, és cseverészik a semmiről (tényleg a semmiről ment a témázás, hogy Pista bá részegen megütötte a feleségét, és Marika miért nem válik el tőle, meg ilyenek).

Felnőttként csak annyiban változott, hogy már nem kell pofavizitelnem, amikor anyám-mamám áthívja a szomszédot hanem eldönthetem, akarok-e kapcsolatot tartani bárkivel.

Nem, nem akarok idegen emberrel haverkodni, csak mert "az illem" úgy kívánja.

2023. okt. 26. 11:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!