Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Egy zavaró, bunkó szomszéd...

Egy zavaró, bunkó szomszéd esetén tényleg az egyetlen megoldás a költözés? Ez bennünk, magyarokban egy tanult tehetetlenség?

Figyelt kérdés

Szoktam nézni itt a kérdéseket. Amikor valaki beszámol róla, hogy már megőrül pl. a zajtól, amit a felső szomszéd generál, akkor is azt a választ kapja, hogy el kell költözni, a hatóság úgysem segít.

Ez a legtöbb ember számára nyilván nem opció. De valahogy inkább nyel és panaszkodik, mintsem elindítson egy eljárást, mert a többi magyar csak legyint rá, hogy az úgysem segít. Próbálta már valaki egyáltalán, hogy tényleg jogi útra terelje az ilyet? Lehet pl. hangérzékelőt venni, felvenni a szomszéd kopogását, és ha megüti a törvényben előírt decibelt, akkor nagyon is perelhető polgári úton (a zajoló példánál maradva).

Ezt miért nem tesszük meg, és miért panaszkodunk inkább? Én egyszerűen nem tűrném, hogy a bunkó tahó a folyamatos idegesítésemmel megrövidítse az életciklusomat.

2023. szept. 26. 22:41
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
100%
Leépült emberek zajos családok ellen nem lehet mit tenni a hivataloknak, . Nincs tetten érés ha kiérkeznek rég vége a szitunak. Semlegesek nem érintettek , csak tanulmányt olvasnak. A nyugis helyeken kialakul az en voltam itt előbb önzés minden zavarja ami törvényes pl kutyasétáltatas vagy ideiglenes előttük parkolas . A masik véglet amikor 5 autoval rallyznak egy telken állando buli 10 kutya ketrecben . Nem egyszerű helyzet . Anno zavart amikor két idős szomszed pletyizett panaszkodott évekig segitettem a füvet nyirni mert rokkantak lettek . Elköltöztek, érkezett a videki brancs nyúl galambtenyészet fahasogatogép takarmanyőrlés 4 kutya stb, ekkor vissza sírja az ember a régi stresszeket ...
2023. okt. 25. 20:22
 12/12 anonim ***** válasza:
100%
Költözni csak akkor érdemes, ha nagyon sok a bunkó, esetleg veszélyes, bűnöző szomszéd van. Ugyanis bunkó mindenhol akad. Nekem is volt sok nehéz szomszédom, de eddig igazán komoly gond egyikkel se volt. Voltak esetek, amikor ezért-azért szólnom kellett, de nem mindig érdemes mindenért szólni. Van, hogy provokálnak, azt nem érdemes felvenni. Három lépést kell tartani velük.
2023. nov. 21. 02:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!