Akik már voltak Bécsben nektek tetszett?
Nem.
Ahol mi jártunk, egy darab köztéri pad sem volt kirakva, az üzletekben szinte semmi nincs angol nyelven kiírva. Operaház közelében tértünk be egy pékségbe harapnivalóért, minden németül volt feltüntetve. Amikor angolul szerettem volna kérni, levegőnek nézett az osztrák pultos és a mögöttem állóval kezdett el beszélni.
Rendkívül arrogáns, pofátlan banda
Ja, igen
Tele volt a vonatállomás arabokkal.
Az èttermi részen nem is lehetett leülni, szabad asztalnál nekünk akartak esni...senkit nem érdekelt.
Nekem igen. Én először nyáron voltam, és véletlenül rábukkantam egy kis strandra, amit a Dunán alakítottak ki. Nem olyan megúszós szabadstrand, mint nálunk a Rómain, hanem rendesen be tudsz úszni a vízbe bármeddig. Az nagyon tetszett, annyira, hogy fürdőrüha nélkül, szimplán csak fehérneműre vetkőzve is eltöltöttem ott pár órát, aztán megszárított a nap a napozóágyon, ami ingyen volt. Mindenkinek.
Azon kívül még egyszer koncerten voltam ott, akkor sokat nem néztem meg a városból, csak a koncertre mentem, egyszer meg barátokkal vidámparkba. Nekik van vidámparkjuk. A barátaim még sosem voltak, én vagyok az egyetlen a társaságból, aki eljutott a budapesti Vidámparkba, mielőtt az bezárt volna.
Összességében mindig az volt a benyomásom, hogy Bécs Budapest testvére (ami nem csoda, Budapestet Bécs és Párizs másolásával tervezték meg), csak az ott a sógoréknál működik, mi meg... Ne értsetek félre, nem ott lakom, azért nem, mert imádom Budapestet minden hibájával együtt is, de azért pédát vehetnénk a labancokról.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!