Hogyan szívassam meg?
Ilyesmire gondoltam pl, hogy ha feljelentem rágalmazásért (állatkínzás ügyében) és azt hallotta is harmadik személy, akkor abból lehet baja, nem? Vagy csak egy kis összegű büntetés? Bármi érdekel, aminek visszatartó ereje van. Apósomat megrángatta a múltkor, a virága miatt, csak azt nyilván nem lehet bizonyítani.
Ez tipikusan olyan, hogy itthon van, semmi egyéb dolga, mint nézze, miért lehet feljelentést tenni, a környéken mindent jelentget. Mint valami hazmester.
#10 Nemrég találkoztunk egy sráccal, aki itt élt gyerekkorában és azt mondta, hogy amíg él nem felejti el azt a folyamatos kalapálást. Biztos kamu, ha ez az első, ami eszébe jut az itteni életéről. Nyilván lett neki szólva akkor is, de nem érdekelte, a páromék meg nem akartak pereskedni.
Nekünk is volt macskánk, valahogy természetes halállal nem halt egyik sem, a környéken gyakran van kirakva méreg a kutyasétáltatók által használt területre. De biztos mi voltunk. Igazából itt akármi történik, azt mi csináljuk. Esküszöm, ha bemenne hozzá egy róka, a végén az lenne, hogy mi hoztuk ide.
Közben megkérdeztem, mik voltak az első balhék. Nos, túl rövidre nyírtuk a füvet, illetve, amikor laminált padlót cseréltünk, a régi ki lett rakva a lakásunk elé és három napnál tovább volt ott. Ezt ordítva közölte, illetve folyamatosan az alapító okiratra hivatkozott, mintha nekünk nem lenne meg. Közös képviselő nincs, mert mikor épült a ház, egy baráti társaság csinálta közösen, itt régen minden működött, a közösség megbeszélte a dolgokat, akinek nem tetszett, belenyugodott. Most óbégatás van, mert a kistestű kutyám az udvaron nem pórázzal van bevezetve a lakásba, hanem a kapuban elengedtem, hogy be tudjon szaladni. Ilyen piszlicsaré baromságok miatt már megy az ordítás, ebből van rohadtul elegünk itt. A falon áthallatszik sokszor, miket ordít.
A lehető legrosszabb döntés ezek alapján bármivel is provokálni "szívatás" címén. A bosszú bosszút szül, és addig nem lesz vége míg valakit nem letakarva visznek el, és az te/ti is lehettek.
Minden egyes alkalommal rendőrt kell hívni, ha konfliktus van. Ha csak magában óbégat, még be lehet próbálkozni a mentőknél azzal hogy önveszélyes lehet, hátha felfigyelnek rá, vagy kap valami szociális segítőt, ha egyedül van. Minden dokumentált bizonyíték közelebb visz ahhoz, hogy el tudjanak járni ellene.
Ne szívasd meg, a viselkedéséből egyértelmű, hogy azt akarja, hogy foglalkozzanak vele, figyelmet akár, mint egy hülyegyerek. Ne adjátok meg neki! Legyen "kísértet", mintha nem is látnátok, hallanátok. A másik, szereltessetek fel kamerát, akár rejtetten (ez nem legális, viszont amíg a fel
vételeket nem használjátok fel, nem lesz bajotok belőle), viszont, ha odajut a dolog, bizonyítékként tudjátok használni. Akár az elvitetéséhez is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!