Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Hogyan szívassam meg?

Hogyan szívassam meg?

Figyelt kérdés
Magam sem hiszem el, hogy idáig süllyedek, de adjatok tippeket, légyszi! Adott egy társasház, a közvetlen szomszédságában egy bolond vénemberrel. Fogalmunk nincs már, pontosan hogy kezdődött, de időről időre nekiáll velünk ordítani, ilyenekkel rágalmaz, hogy megmérgeztük a macskáit, kilocsoljuk a növényeit, meg ilyen marhaságok. Természetesen semmi nem igaz, valószínűleg tévképzetei vannak. Egy darabig elviseltük, mert sajnáltuk, hogy beteg szegény, most viszont emiatt már udvarra sincs kedvünk kimenni, nagyon megelégeltem és szeretnék borsot törni az orra alá. Mivel tudnám szivatni, hogy elnyugodjon végre? Gondoltam már rá, hogy megkenem a kilincset egy kis sz*rral, tényleg, már semmitől nem riadnék vissza...😞 vagy lehet ilyenekre valamilyen vizsgálatot kérni, hogy nem beszámítható, vagy demens és akkor be kéne zárni valahova? Mindenkivel kijövünk, de ez az ember megkeseríti az életünket itt..

2023. szept. 22. 14:43
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:

Ilyesmire gondoltam pl, hogy ha feljelentem rágalmazásért (állatkínzás ügyében) és azt hallotta is harmadik személy, akkor abból lehet baja, nem? Vagy csak egy kis összegű büntetés? Bármi érdekel, aminek visszatartó ereje van. Apósomat megrángatta a múltkor, a virága miatt, csak azt nyilván nem lehet bizonyítani.

Ez tipikusan olyan, hogy itthon van, semmi egyéb dolga, mint nézze, miért lehet feljelentést tenni, a környéken mindent jelentget. Mint valami hazmester.

2023. szept. 22. 17:18
 12/19 A kérdező kommentje:

#10 Nemrég találkoztunk egy sráccal, aki itt élt gyerekkorában és azt mondta, hogy amíg él nem felejti el azt a folyamatos kalapálást. Biztos kamu, ha ez az első, ami eszébe jut az itteni életéről. Nyilván lett neki szólva akkor is, de nem érdekelte, a páromék meg nem akartak pereskedni.

Nekünk is volt macskánk, valahogy természetes halállal nem halt egyik sem, a környéken gyakran van kirakva méreg a kutyasétáltatók által használt területre. De biztos mi voltunk. Igazából itt akármi történik, azt mi csináljuk. Esküszöm, ha bemenne hozzá egy róka, a végén az lenne, hogy mi hoztuk ide.

Közben megkérdeztem, mik voltak az első balhék. Nos, túl rövidre nyírtuk a füvet, illetve, amikor laminált padlót cseréltünk, a régi ki lett rakva a lakásunk elé és három napnál tovább volt ott. Ezt ordítva közölte, illetve folyamatosan az alapító okiratra hivatkozott, mintha nekünk nem lenne meg. Közös képviselő nincs, mert mikor épült a ház, egy baráti társaság csinálta közösen, itt régen minden működött, a közösség megbeszélte a dolgokat, akinek nem tetszett, belenyugodott. Most óbégatás van, mert a kistestű kutyám az udvaron nem pórázzal van bevezetve a lakásba, hanem a kapuban elengedtem, hogy be tudjon szaladni. Ilyen piszlicsaré baromságok miatt már megy az ordítás, ebből van rohadtul elegünk itt. A falon áthallatszik sokszor, miket ordít.

2023. szept. 22. 17:31
 13/19 anonim ***** válasza:
100%

A lehető legrosszabb döntés ezek alapján bármivel is provokálni "szívatás" címén. A bosszú bosszút szül, és addig nem lesz vége míg valakit nem letakarva visznek el, és az te/ti is lehettek.

Minden egyes alkalommal rendőrt kell hívni, ha konfliktus van. Ha csak magában óbégat, még be lehet próbálkozni a mentőknél azzal hogy önveszélyes lehet, hátha felfigyelnek rá, vagy kap valami szociális segítőt, ha egyedül van. Minden dokumentált bizonyíték közelebb visz ahhoz, hogy el tudjanak járni ellene.

2023. szept. 22. 17:43
 14/19 A kérdező kommentje:
Én is látom már, hogy nem vezethet sehova, de el vagyunk keseredve, hogy így kell itt élni. A feleségével él, ő kedves, meg vele jóban vagyunk. Az öregről vele nem beszélünk, vele is ordít sokszor, áthallatszik.
2023. szept. 22. 17:50
 15/19 anonim ***** válasza:
Hát igen, itt Magyarországon vagy tűrsz vagy önbíráskodsz. De ha nyilván ha nem teszel semmit, akkor nem változik semmi vagy csak rosszabb lesz. Ha teszel is, annak viszont nagyon radikálisnak kell lennie különben nem ér semmit. Sok ember ér cigány terrorban és hatóság lóf@szt sem tesz, amíg nem folyik vér. Nem tudom, mi lenne a "helyes" megoldás, de hogy rámenjen az egészséged vagy az életed az nem igazi élet.
2023. szept. 22. 18:20
 16/19 anonim ***** válasza:
100%
Figyelj, annak ellenére hogy pl te nem mérgezted meg a macskáit mert azt se tudod hogy voltak neki, az nem zárja ki hogy valamelyik alja szomszéd tényleg megmérgezte őket. Én először ezt tisztáznám, mondjuk nekem szívügyeim a macskák, már csak ezért is. De alapból lehet egy baromi nagy félreértés az egész, és nem kéne tovább eszkalálni, mert akkor tényleg csak az öreg halálával érne véget. Most őszintén mi lenne a jobb neked is? Ha minden nap gyomorideg hogy milyen elborultságot vagy bosszút csinált ellenetek, kinek hogyan járatott le stb, vagy ha esetleg sikerülne leállítani értelmesen? Aztán lehet tényleg őrült és nem volt semmi macska se, de amíg nem próbáljátok megbeszélni értelmesen, addig nem lehet biztosra tudni ezt sem.
2023. szept. 22. 18:47
 17/19 anonim ***** válasza:
Jól mondja 16-os! Bár van akivel bár mennyire is szeretnél, egyszerűen nem lehet beszélni és olyankor jön az erőszak.
2023. szept. 22. 18:52
 18/19 A kérdező kommentje:
#17 Próbáltunk vele beszélni, elfordítja a fejét...vagy óbégat. Egyszer elesett, én segítettem fel, annyit nem mondott, hogy rohadjak meg. A feleségével beszélünk csak, mert ő értelmes, nem is értem, hogy bírja elviselni. Van, hogy arra kelünk reggel, hogy ordít, hogy hülye vagy, meg ilyenek...
2023. szept. 23. 02:31
 19/19 anonim ***** válasza:
50%

Ne szívasd meg, a viselkedéséből egyértelmű, hogy azt akarja, hogy foglalkozzanak vele, figyelmet akár, mint egy hülyegyerek. Ne adjátok meg neki! Legyen "kísértet", mintha nem is látnátok, hallanátok. A másik, szereltessetek fel kamerát, akár rejtetten (ez nem legális, viszont amíg a fel

vételeket nem használjátok fel, nem lesz bajotok belőle), viszont, ha odajut a dolog, bizonyítékként tudjátok használni. Akár az elvitetéséhez is.

2023. szept. 23. 14:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!