Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Akik kimentek külföldre...

Akik kimentek külföldre általában többre tartják magukat azoknál, akik itthon maradtak?

Figyelt kérdés

Én nagyon sok helyen ezt figyelem meg ismerősi körben meg fórumokon is, hogy a külföldre költözött magyarok kicsit lenézik azokat, akik Magyarországon maradtak. Valahogy úgy próbálják beállítani, hogy akik nem mentek el, azoknak visszamaradott a gondolkodása, nem elég szorgalmasak, nincs széles látószögűk, stb.

Szerintem ez amúgy nem igaz és azt is be kell látni, hogy a kivándorolt magyarok tulajdonképpen elég jelentős része a kinti társadalom alsóbb rétegeihez tartozik, vannak persze, akik nagyon szép karriert futnak be, de a többség nem ilyen. Meg most már, ha valaki ügyes és akar fejlődni, akkor Magyarországon is tud előrelépni, nyilván, ha NASA-nál akar dolgozni, akkor el kell menjen, de egy középosztálybeli életszínvonal már nem annyival jobb nyugaton sem, mint 20-30 éve volt. Nekem rokonaim is mentek ki a 80-as évek elején és azt mondták, akkor kint egy munkanélküli is jobban élt, mint itthon egy mérnök, de ez ma már messze nem igaz.

2023. szept. 14. 17:48
1 2
 11/12 anonim válasza:
Én kiköltöztem ,és csak annyit tudok elmondani ,hogy megerősödött bennem az a nézet ,hogy a magyarok otthon nem fontosak!Nem nézem le őket,aki azt teszi mert kivándorolt az otthon is azt tette.A magyar kormány a baj nem pedig az emberek maguk.Tisztelet mindenkinek!
2023. szept. 26. 22:46
 12/12 anonim ***** válasza:
en 37 eve jottem el, jo dontes volt, de miert neznek le barkit azert mert ott el ahol el? maganugy sajat dontes. en nem mennek vissza de vannak akik kulonfele okbol kifolyolag visszatelepulnek akar tobb evtized utan is. Oket se nezem le es nem mondok velemenyt se a dontesukrol CSAK HA MEGKERDEZNEK.
okt. 2. 07:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!