Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Melyik országba költöznétek...

Melyik országba költöznétek az alábbiak közül?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Adott egy cserediák lehetőség, mely által 2 évre kiköltözhetnék az alábbi országok egyikébe. Jelenleg Olaszországban élünk a szüleimmel édesapám munkája miatt, viszont ők pont 2 év múlva hazaköltöznek Magyarországra, én ezidő alatt külföldön fogom letenni az érettségit. Természetesen angolul folyékonyan beszélek, illetve amely országba menni fogok az ott kötelező nyelvet kell megtanuljam. Az alábbi országok közül választhatok:

- Kanada (francia)

- Franciaország (francia)

- Norvégia (norvég)

- Dánia (dán)

- Lengyelország (lengyel)

- Törökország (török)

- Marokkó (francia/arab)

- Izrael (héber)

- Szingapúr (mandarin) - ide vágyom a legkevésbé

Szerintetek hova érdemes elfogadnom az ösztöndíjat? Szívesen maradnék Európában, illetve vonz a közel-kelet, így izrael, marokkó és törökország, de Kanada szintén vonz és bakancslistás hely. Október közepéig kell leadnom a választásomat. Köszönöm

2023. szept. 7. 09:38
1 2 3
 11/26 A kérdező kommentje:
Én nem tapasztaltam, hogy ennyi lenne a bevándorlók száma.
2023. szept. 7. 13:06
 12/26 anonim ***** válasza:
47%

Én egyikbe sem. Inkább Ausztria Németország vagy Svájc. Tudom nem ez volt a kérdés.

N

2023. szept. 7. 13:12
 13/26 anonim ***** válasza:
100%
Én nem szívesen mennék kelet felé, nem vonz, hogy egy olyan országban éljek, ahol bármikor egy bomba hullhat a fejedre vagy megverhetnek az utcán, mert nincs kendő a fejemen (oké, nyilván Isztambulban vagy Marrakeshben erre kevesebb esély van, mint valami kis eldugott török/marokkói faluban). És ha én 2 évet élnék valahol, akkor az országot is minél jobban szeretném megismerni, amiben nekem az is benne van, hogy bárhova bármikor elmehetek pl. túrázni vagy várost nézni egyedül, nem kell férfi kísérőt szervezni vagy fejkendőbe burkolni magam vagy eleve nem is mehetek bizonyos helyekre stb. Vallási, etnikai szempontból ezekben az országokban azért van feszültség bőven, hosszú távon én nem érezném jól ott magam a magam ateista, materialista életszemléletével. Lengyelország túlságosn hasonlít Magyarországra, múlt, kultúra stb., oda azért nem, a többi európaiba vagy Kanadába mennék.
2023. szept. 7. 13:18
 14/26 Shaddark ***** válasza:
75%

"hogy bárhova bármikor elmehetek pl. túrázni vagy várost nézni egyedül,"

Akkor még se Szabolcsban se Borsodban még nem voltál :)

2023. szept. 7. 14:13
 15/26 anonim ***** válasza:
75%
14-es: nem akartam részletesen kifejteni, mert akkor 10 oldal lenne. Nyilván a világ legbiztonságosabb országában is a) vannak helyek, ahol nem vagy biztonságban, b) a biztonságos pontjain is lehetsz te az alacsony bűnözési statisztika elszenvedője. De azért az nem ugyanaz, hogy mondjuk úgy ánblokk Marokkóban a nagyvárosokon kívül erősen utána kell nézni, megszervezni stb., hogy hova kivel mehetsz, mehetsz-e egyáltalán (és most az időjárásról, sivatagi, magashegyi tájakról ne is beszéljünk) vagy itthon vannak olyan tájak, ahol mondjuk az autódat nem ajánlott az ottani zsákfalvakban hagyni, ha arrafelé túrázol, de azért túlzás lenne azt állítani, hogy egész Szabolcsban vagy Borsodban veszélyes túrázni vagy várost nézni, na.
2023. szept. 7. 14:21
 16/26 anonim ***** válasza:
83%
Kanada. Elég messzinek tűnik...
2023. szept. 7. 14:57
 17/26 Shaddark ***** válasza:
75%

Persze, igazad van teljesen.

Inkább viccnek szántam, én borsodban nőttem fel és annyira azért nem vészes.

- Ám az odalátogatóknak azért el szokott kerekedni a szeme némely dolgok láttán :)

2023. szept. 7. 15:44
 18/26 anonim ***** válasza:
100%
Kanada
2023. szept. 7. 17:09
 19/26 anonim ***** válasza:
100%
Kanadába. Igaz hidege, de változatos.
2023. szept. 7. 20:18
 20/26 anonim ***** válasza:
100%
Én Kanadát javaslom. Kb ugyanannyira élhető, mint a legélhetőbb Európai országok, mégis azért valamennyire más, az Európaitól azért valahol eltérő kultúrát, életmódot és társadalmat ismerhetsz meg.
2023. szept. 7. 20:40
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!