Sok szomszédnak miért jó hogy elkezd kötekedni, majd ezután meg rosszban lesznek a másik szomszéddal?
Hát az elég abszurd, nem csoda hogy berágott rá. A házsártos kontrollmániás szomszéd az idióta abban a történetben, nem a haverod.
Egyébként ez is külön kaszt, az ingerszegény életű / túl stresszes / szuperérzékeny, mindenen bekattanó embertársaink, akik nem érzik hol a határ. És már a legkisebb hülyeségből is irreális, személyes drámát csinálnának. Itt meg az ostoba arrogáns hit, hogy majd ő beszabályozhatja azt is mikor használhatja a wc-t a másik szomszéd, csak hab a tortán. Sajnos állatkert lett a legtöbb társasház, de 1-2 hülye legalábbis minden lépcsőházban akadni fog mostanra.
Kérdés mit értünk kötekedés alatt.
Nekem az ablakom elé jártak ki a szomszédok dohányozni a folyosóra. Albérlők, 3 dohányos egymás után 3-4 cigi. Mire az egyiket kiszellőztettem volna már gyújtottá a következőt.
Szépen megkértem őket, nem használt. Jeleztem a közös képviselőnek, az volt a válasz, hogy "hát az ő férje is csak ott tud rágyújtani".
Felcsesztem az agyam, minden alkalommal amikor ott dohányoztak odamentem és üvöltöttem velük úgy, hogy zengett a környék. 2-3 ilyen alkalom után érdekes módon visszaszoktak a lakásba. Azóta nem beszélünk, de nincs is baj velük.
Ez a WC helyzet bár abszurdnak tűnik, de tény, hogy vannak érdekességek panelban.
Egyik lakónál valami régi szar csaptelep lehet, vagy félig van kinyitva valamelyik átmenő csap, vagy nem tudom, de amikor megnyitja a vizet akkor konkrétan rohadt hangos süvítő-súrlódó hangot ad az egész rendszer és remegnek bele a csövek. Ilyesmi például orvosolható probléma lenne.
Egyszer voltam olyan albérletben, eleve extrémen áthallatszott minden. Erre rákontrázott a felettem lakó azzal, hogy az öntöttvas kádat kicserélte a lehető legolcsóbb, kopogós lemez zuhanyzóra.
Na ott konkrétan a szobában, fejhallgatóval a fejemen, zárt ajtók mögött hallottam a víz kopogását azon a szaron. Alig vártam, hogy elköltözhessek.
Amúgy sok esetben nem a lakó a "hülye" meg "hisztis" simán csak az épület szar. Ami adott esetben sokat lehetne javítani. Például panelokban mindenki kinyomná a WC hátfal mögötti részt egy tubus PUR habbal, akkor rögtön nem menne át a hangok és szagok 80-90%-a.
Jobb helyeken, modern lakásoknál eleve tűzgátló módon le vannak ezek zárva. Vagy például vesz az ember csőszigetelést, azt ráteketi, ragasztja a szennyvíz és vízcsövekre, akkor rögtön leszigetelne valamennyi zajt.
Vagy felújításnál sem mindegy, hogy valaki megveszi a minőségi alátétet a burkolathoz, ami a kopogó hangokat tompítja, elnyeli, vagy lerakja simán a betonra a laminált padlót aztán a szomszéd megőrül mert hall minden lépést, kopogást.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!