Milyenek a győri cigányok?
Itt élek Győrben, nekem nincs problémám a cigányokkal. A Baros úti McDonald's előtt valóban szoktak üldögélni, de engem ugyan sose szólítottak le. De nőismerőseim sem panaszkodtak ilyenre.
Újvárosban sokan vannak, de ott sem olyan rossz a közbiztonság. Ott ugyan nem laknék, de bármikor, akár nappal akár éjjel bármelyik utcáján egyedül végig mernék sétálni. Ezen kívül Adyváros bizonyos részein vannak sokan, ill. nálunk Gyárvárosban egy-két utcában. Nekem itt Gyárvárosban nincsenek gondjaim a cigányokkal, pedig mindkét gyerekem óvodástársai között is voltak cigányok, meg hát a boltban, utcán, játszótéren szoktam látni cigányokat. Nemcsak személy elleni támadás nem történik, de betörések vagy autófeltörések sem. Még a kertből sem lopnak, pedig az utcáról látszik, hogy ott az alumínium (=színesfém) létránk.
Ők sem egyformák.
Mivel Győrben alapvetően a képzetlen segédmunkás is talál magának állást, ezért nagy részük dolgozik. Onnantól pedig van állandó jövedelmük és van rendszer az életükben. Ezt össze nem lehet hasonlítani azokkal, akik egy szabolcsi faluban csak ülnek a házuk előtt és tétlenségben telik a napjuk, jövedelmük meg csak másoktól (lopásból) lehet.
Azt mondhatom, hogy kicsit hangosabbak, prolisabbak az átlagnál, de egyébként normálisan lehet élni a közelükben. Én sok környékbeli cigánnyal köszönőviszonyban vagyok. Fiam egyik osztálytársa pont abban az utcában lakik, ahol sok a cigány. Az apjával szoktam beszélgetni, mikor várjuk a gyerekeinket az iskola előtt, de sose panaszkodott rossz szomszédokra.
Szóval a gyárvárosi cigányok úriemberek ill. úrihölgyek. A Baross úton mászkálók persze újvárosiak, ők egy kicsit hangosabbak, de tartani nem kell tőlük sem, sem a Belvárosban, sem Újváros bármelyik utcájában.
Kérdező: voltak itt fentebb negatív vélemények is, szerintem ne más negatív vélekedése alapján döntsd el, hogy valahova odaköltözöl -e vagy sem.
Véleményem szerint pár hónapig élj ott - Győr azon részén ahova költözni szeretnél - (akár albérletet fizetve addig hogy megismerd a várost) és menj sokat a városban, ismerkedj, szerezz tapasztalatokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!