Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Jogosan panaszkodik a hangos...

Jogosan panaszkodik a hangos zene miatt?

Figyelt kérdés
Napközben hangfalról zenét hallgattam viszonylag hangosabban, és a mellettem lakó szomszéd bekopogott (inkább bedörömbölt), hogy halkítsam le. Jó bunkó paraszt volt, pedig ez eddig nem fordult elő egyszer sem, hogy hangoskodtam volna vagy zenét hallgattam. Na szóval lejjebb vettem a zenét, de az erős basszus miatt valószínű, hogy ugyanúgy áthallatszik csak halkabban. Mivel napközben hallgatok zenét, ezért jogosan tud panaszkodik, esetleg rendőrt hívni rám? Este 10-től van csendháborítás.

2023. aug. 1. 21:26
1 2 3
 11/21 Darius- ***** válasza:
100%
Nem a szomszéd lakásából, mert azt nem lehet meghatározni milyen vastag a fal, mennyire van távol stb. A hangfaltól kell mérni. Autóban jobb lesz, ha van. Nekem ez nem probléma, mert magánházban élek és amikor nincs itthon senki járathatom.
2023. aug. 1. 21:54
 12/21 anonim ***** válasza:
80%
Bírom a kérdező féle prolikat akik a végletekig tudják bizonygatni, hogy nekik miért van joguk prolinak lenni és vérig sértődnek, ha valaki számon meri kérni rajtuk, hogy prolik... :D
2023. aug. 1. 21:58
 13/21 anonim ***** válasza:
93%
Ilyenért a mi lakóparkunban már hívtak ki rendőrt is, szóval még egész jól megúsztad.
2023. aug. 1. 22:34
 14/21 anonim ***** válasza:
100%
Nekem is volt egy hasonló szomszédom, mint te. Ő amerikai rapet hallgatott. Én a két nagy hangfalamat felé fordítottam és beraktam egy Zámbó Jimmy albumot még hangosabban. A bukott diákok szám után átkopogott.
2023. aug. 2. 05:45
 15/21 anonim ***** válasza:
91%
Én népnevelési céllal a hozzád hasonlók miatt tekertem fel a hangerőt, akik túl hangosan hallgattak engem nem érdeklő zenét, és nem értették, mi a problémám, benyomtam tök más stílust, ami nekem tetszik, egyből megtalálták a hangerő szabályozót, azóta nem hallom, mit hallgatnak a szomszédok, és én is visszaálltam a normál csendesebb hangerőre, mikor célt értem. Remélem, a szomszédod olvassa a kérdést és kipróbálja a módszeremet hamarosan. 😉
2023. aug. 2. 07:40
 16/21 anonim ***** válasza:
100%

Lehet itt jönni a törvénnyel - és bármi mással: ami zavaró, az zavar mindenkit. Itt a kölcsönös alkalmazkodásra való hajlamról, ill. annak hiányáról van szó és csak a két egymással szemben álló érdek orvoslására való hajlandóságon múlik minden.

Hallgathatsz zenét hangosan, de nem kell csodálkozni azon, ha a szomszédodnak új, eddig nem tapasztalt szokásai alakulnak ki.

Pl.: Te nem szereted a gyereksírást vagy ajtó csikorgást és erre rájön a szomszédod. Gondolom sejted, mi lehet a folytatás - a ma rendelkezésre álló technikai háttér ismeretében. -Minimális befektetéssel bepakol a diliházba, - ha akar... Neki elég csak annyi, hogy tartósabb ideig nem hagy pihenni - és kikészülsz az alváshiánytól, - és meg lehet ezt úgy is oldani, hogy a 22:00 órás határidőt nem sérti meg vele. Nem kell sehová pénzt bedobálni arra, hogy emberi mivoltunkból tekintettel legyünk egészséges szinten a környezetünk érdekeire is. Nem kiszolgálni kell másokat, de a kölcsönös alkalmazkodás meghálálja magát hosszútávon.

Költséghatékony megoldás lehet egy fejhallgató használata, - árulnak már vezeték nélküli vagy nagyon hosszú zsinóros megoldásokkal ilyeneket, - amelynek köszönhetően nem kell mindenhová magaddal cipelned a zenét biztosító eszközt.

2023. aug. 2. 07:48
 17/21 anonim ***** válasza:
100%

Mondd meg neki, hogy mindketten menjetek be a lakásotokba, te elkezded szépen lassan felfelé tekerni a hangerőt, ő pedig dörömböl, mikor már hallja, vagy zavarja. Azt a számot megjegyzed (vagy, ha olyan hifid van, amin tekerővel lehet állítani, akkor alkoholos filccel megjelölöd), és a jövőben addig nem tekered fel.

Én is szeretek otthon zenét hallgatni, egyik szomszéddal ezt csináltuk, annyira bejött, hogy azóta már akkor megejtem, mikor átmegyek bemutatkozni.

2023. aug. 5. 17:33
 18/21 anonim ***** válasza:
74%
Elit lakópark... :DDDDDDdd A prolis komment tökéletesen leírja az itteni helyzetet.
2023. aug. 20. 21:55
 19/21 A kérdező kommentje:
Igen elit, ne itt sírjál csövesbánat.😌
2023. aug. 21. 01:51
 20/21 anonim ***** válasza:
100%
Két lakásom van, két lakóparkban. Hidd el, tudom mi az az elit...
2023. szept. 5. 08:11
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!