Németországban tényleg olyan jó az életszínvonal?
Igen. Legalábbis Magyarországhoz képest. De oda mentem ki kocsiért, konyhabútorért stb. És mindent töredék áron szereztem be, mint itthon. :D még úgy is, hogy belekalkuláltam a benzint. Egyébként a kaja is olcsóbb és minőségibb is.
De ugyanez vonatkozik Ausztriára, Szlovákiára és kb minden más országra.
10 éve itt elek , saját ingatlan természetesen hitelre de az kb egy bérleti díjjal felel meg de így legalább a sajatomat fizetem.
Nemet barátaim vannak, beszelem a nyelvet és szakmában dolgozom. Tehát ötös azért elég általános akit leírtál .. vannak azért ellenpéldák!
Mi a férjemmel és a két gyerekünkkel egy fizetésből élünk a Ruhr-vidéken, nem kell semmin spórolunk, albérletben lakunk, nincs hitelünk, tudunk eleget félre tenni havonta. Az itteni barátaim egy kivételével mind németek, se ők, se a szomszédok, se a bolti eladók stb nem viszonyulnak hozzám másképp csak azért mert akcentussal és nem hibátlanul beszélem a németet.
A fizetések mértékéhez képest az élelmiszerek és ruházati cikkek itt sokkal olcsóbbak mint otthon. Talán az éttermi árakra és a tömegközlekedésre mondanám, hogy itt Németországban drágábbak, bár most mióta van havi 49 EUR-s Deutschland Ticket, már ez se vészes.
De pl egy szomszéd házaspár egy gyerekkel úgy, hogy a férj utcaseprő, a feleség pedig egy iskola konyháján főz, 2 autót simán fenn tudnak tartani, el tudnak menni minden évben nyaralni, és az elmúlt egy évben új bútorokat vettek , és még így is tudnak félre tenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!