Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Nem úgy néz ki Szlovákia,...

Nem úgy néz ki Szlovákia, mintha 100 évvel le lenne maradva?

Figyelt kérdés

Nekem nagyon, de ez nem negatívum. Minden alkalom, amikor kimegyek, egy időutazás nekem. Olyan hangulata van, ami itthon már nincs, a régi, 100 évvel ezelőtti vidékek hangulata.

Még kínai boltok és éttermek sincsenek, kifőzdék se nagyon, de trafikok vannak.

Éjjel nincs közvilágítás a legtöbb faluban, és a házak 100 évvel ezelőtti stílusúak. Egyik-másik falu díszletnek is elmehetne valami régi típusú filmhez.

Éjjel a falvakban mozgás sincs.

Ezalatt Dél-Szlovákiát értem, Pozsony és Kassa kivételével.

2023. júl. 13. 13:23
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
#3 Egyszer menj át a szomszédba Hont után úgy 30km-t. Meg fogsz lepődni, Gyöngyös környéke ahhoz képest metropolisz. 😄
2023. júl. 14. 17:57
 12/19 anonim ***** válasza:
Kerecsendi cigánytelepnél, amit látni lehet ha mész Egerbe Pestről nem hiszem hogy rosszabb
2023. júl. 14. 18:03
 13/19 anonim ***** válasza:

Kerecsend? Nem vagy kepben az orszaggal, ha ezt hozod fel referencianak. Kerecsend nem veszes, annal Szlovakia deli reszen is vannak joval szarabb kornyekek.

Nem azt hivjuk ciganytelepnek amit Kerecsenden latsz. 😄 Ozdon es kornyeken, a gyongyosi Duranda, Bag, Dány, Hajmáskér, Tiszavasvári vagy a belsőbb borsodi falvak, na ott látsz cigánytelepet. Vagy Kassán. Ha már szóba került. A kassaihoz képest a korábbi hős utca, palota.

2023. júl. 14. 18:24
 14/19 anonim ***** válasza:
76%

Élőben valóban nem láttam meg borsodot, azt gondolom jobb is ha nem megyek oda

Nekem a gyöngyös kerecsend vonal rendkívül depresszív, főleg élőben

A kérdés az volt hogy Szlovákia mennyire van lemaradva, hat sztem mo is nagyon le van maradva

De meg Budapest is sok helyen

2023. júl. 14. 18:28
 15/19 anonim ***** válasza:

Reszben aterzem, nalam Ozd kornyeke valt ki hasonlot. Kerecsend meg ingerkuszobon belul van. Talan azert mert gyermekkorom egy kis reszet Zagyvarekas-Ujszasz kornyeken toltottem, ottis vannak erdekes dolgok, csak ott nem minden cigany a faluban lakik, hanema folyobol jonnek elo. Nem viccelek vagy ironizalok.

Szlovakiaban meg Kassatol nem messze van egy varos ahol annyira eldurvult a helyzet, hogy a ciganytelepet a helyi onkormanyzat betonfallal valasztotta le a telepulestol. Hiaba van ott euro, vannak nagyon durva, a hazainal is aldatlanabb allapotok tobb helyen.

2023. júl. 14. 18:41
 16/19 anonim ***** válasza:

Amúgy alapvetően Szlovákia egész területe konkrétan észak Magyarország volt, úgyhogy ugynaugy nez ki a két ország

Az hogy azóta Szlovákia fejlődött volna, azt kétlem, az euró ellenére is

A cigányság között sem hiszem hogy van különbség a 2 országban

2023. júl. 14. 18:48
 17/19 anonim ***** válasza:
Szerintem van kulonbseg. Itthon is rengeteg ciganytelep van, tobb hires a felhalmozott szemetrol. Pl. az emlitett Duranda es Tiszavasvari. De. Nezz bele youtube-on az ahol szemet koze szuletnek a gyerekek c. anyagba. Az tukrozi a szlovakiai allapotokat. A cime eleg beszedes. Ennel meg a borsodi ciganyok is kulonbek.
2023. júl. 14. 18:59
 18/19 anonim ***** válasza:

Belenézek néha szoktam ilyesmit nezni, katasztrófaturistaként

Bár azért csenyetet alulmúlni nehéz lenne

Az már legendás hely

2023. júl. 14. 19:15
 19/19 anonim ***** válasza:
Nem jartam meg ott, talan hallottam rola. Rakerestem. Alul lehet mulni sajnos. Persze ez nem jelenti azt, hogy a csenyetei helyzet es a hasonlok nem tragikusak.
2023. júl. 14. 19:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!