Nem úgy néz ki Szlovákia, mintha 100 évvel le lenne maradva?
Nekem nagyon, de ez nem negatívum. Minden alkalom, amikor kimegyek, egy időutazás nekem. Olyan hangulata van, ami itthon már nincs, a régi, 100 évvel ezelőtti vidékek hangulata.
Még kínai boltok és éttermek sincsenek, kifőzdék se nagyon, de trafikok vannak.
Éjjel nincs közvilágítás a legtöbb faluban, és a házak 100 évvel ezelőtti stílusúak. Egyik-másik falu díszletnek is elmehetne valami régi típusú filmhez.
Éjjel a falvakban mozgás sincs.
Ezalatt Dél-Szlovákiát értem, Pozsony és Kassa kivételével.
Én amikor Budapestről elmegyek gyongyosre rokonokhoz csak az út alatt lábon kihordok egy klinikai depressziót, olyan elmaradott vidékek vannak arrafelé
Keltem hogy Szlovákia rosszabb lenne
Én s a határon nőttem fel, a Borsod melletti része pont úgy nézett ki régen mint Borsod. Néha nem is tudtuk hogy átmentünk, nem vettük észre :)
Ma már feltűnne, az ottani régimódi házak karban vannak tartva, míg itthon omlik össze a legtöbbje.
Kassa nekem tetszik, szerintem szép város.
Éjjel nincs közvilágítás a legtöbb faluban - Svájcban élek, egy kisvárosban, kapaszkodj meg, NINCS közvilágítás, mégis életben vagyunk.
Sőt, a városközpontunk elmehetne egy képeslapra simán, ezen kívül nem sokan mászkálnak az utcán sötétedés után.
De biztosan szr, elmaradott helyen élek, és milyen rossz, amiért éjszaka nem köt belém 4 random C betűs vagy piás, mint Mo-n a születési lakóhelyemen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!