Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Rá lehet-e szólni arra a...

Rá lehet-e szólni arra a szomszédra, aki hajnali 2-kor-3-kor is rágyújt az erkélyen, mi viszont a beáradó füst szag miatt nem tudunk rendesen pihenni?

Figyelt kérdés
A nyári szezon alatt - főleg a fülledt éjszakákon szeretem nyitva hagyni az ablakot hogy valamennyi légmozgás is legyen a hálószobában, a közvetlenül alattam lakó szomszéd viszont képes kora hajnalban is kiállni az erkélyre hogy rágyújtson. Mivel nem dohányzom, zavar az egész lakásban terjengő cigifüst, de mit tudok tenni azon kívül, hogy maximum csukott ablakok mellett töltöm az éjszakát, csak azért, mert a szomszédom még hajnalban is szeret rágyújtani?

2023. júl. 10. 12:08
1 2
 11/13 A kérdező kommentje:
Igen, csak a konfliktus további konfliktust szít, ha a diplomácia nem tud célba érni. Odáig is fajulhat, hogy akár kárt is okozhat neked, pl. megkarcolja a kocsidat puszta utálatból, és ott próbál borsot törni az orrod alá, ahol csak lehet - pusztán azért, mert nincs meg kettőtök között a kémia. Kényes dolog a társas házi együttélés ha civilizált módon nem lehet a másikkal szót érteni.
2023. aug. 1. 11:01
 12/13 anonim ***** válasza:
48%

6# válaszoló vagyok

Nézd kérdező én csak azt mondom,hogy szerintem nincs igazad.

Ha az alattad lakó a te ajtód elött dohányozna és a csikket a lábtörlődön nyomná el vagy a lépcsőházban cigizne,na akkor egyetertenék veled,akkor beszélni kellene vele.

De,hogy az a nyomorult cigis ember a saját lakásának az erkélyén cigizik

( megjegyzem minden dohányos ember ezt csinálja),

semmi közöd hozzá,joga van neki ahhoz.

Egy masszív dohányost nem fogsz tudni meggyőzni.

2023. aug. 1. 11:16
 13/13 anonim ***** válasza:
67%
#12 Nem csinálja ezt minden dohányos. Nálunk pl. a házirend tiltja az épületen belüli dohányzást, pont a nemdohányzók egészsége érdekében. Előtte szinte nem volt olyan nyári nap, hogy ne jött volna be cigifüst az ablakon, és igen, engem is zavart. Viszont mióta változott a házirend, a dohányosok szépen lejárnak az épület elé cigizni. De volt, aki azelőtt is lejárt, mert magától is felfogta, hogy az ablakon kiengedett füstöt a szomszédai is szívják és esetleg zavarja őket.
2023. aug. 1. 12:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!