Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Családi ház/társasház/sorház...

Családi ház/társasház/sorház miért van mindig minden bajuk az embereknek a szomszédjaikkal?

Figyelt kérdés
Már vagy 7 helyen laktam és mindenhol egymást ölték a szomszédok vagy engem. Ha délután nyírtam a füvet az a jobboldali szomszédomat zavarta, ha délelőtt az a baloldali szomszédomat, hétköznap persze. Most egy új építésű társasházban lakom, a felső szomszédom minden szombat este bulizik, meg a tucc tucc hajnali 1-ig, én meg a jószomszédi viszony miatt nem szóltam eddig. Egyik szombat délután én is tartottam egy kisebb bulit, este 8ig tartott volna de 5kor már lejött a felső szomszéd és megfenyegetett hogy ne bulizzak. Persze leordítottam a fejét, azóta ő sem mert bulit tartani, nem tudom értelmezni a viselkedését. Mindig mindenhol ez van, a másik helyen kihívta az egyik szomszédom a másikra a gyámügyet mert sírt az egy hónapos csecsemője. Miért ilyen érzékenyek az emberek a hangokra? Nekem is volt 3 kisgyerekes szomszédom, hangosak voltak, de egyáltalán nem zavart.
2023. jún. 15. 08:07
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
100%
10-esnél a pont, tanya, vagy komolyabb városi ház jó szomszédokkal, jól záró ablakokkal, vastag falakkal a megoldás. Ahol én lakom semmi baj a szomszédokkal, kevesen is vannak, és olyan vastagok a falak, hogy nem hallatszik át semmi.
2023. jún. 17. 16:25
 12/15 anonim ***** válasza:
100%

Az emberek egyre idegesebbek, frusztráltabbak, valamint sokan nem is tudnak jól helytállni konfliktusok és problémamegoldás terén. Megint csak sokan vannak, akik nincsenek a másikra tekintettel, akik szinte képtelenek másokkal együtt, közösen, társasházban élni, mert nem hajlandóak betartani a(z íratlan) szabályokat, és a "nekem mindent szabad!" elv szerint élnek. A rosszabb eset, ha az előbb írt gondolkodásmódhoz társul a "de nekik semmit sem!" elv.

A legtöbb társasház nem valami korszerű; rossz csőrendszerek, kegyetlen vékony falak, nem elég parkolóhely, ezekből pedig pillanatok alatt pattannak ki a konfliktusok, amik frusztráltság miatt könnyen elharapódznak.

2023. jún. 17. 22:17
 13/15 anonim ***** válasza:
39%
Azt a kihívta a gyámügyet szotorit nem meséled el?
2023. aug. 29. 02:26
 14/15 A kérdező kommentje:

"Azt a kihívta a gyámügyet szotorit nem meséled el?"

Mire vagy kíváncsi. Egyébként ennyi történt, sírt a csecsemő és felhívták a gyámügyet, azok meg hivatalból kijöttek, majd lett egy határozat hogy minden rendben...

2023. aug. 29. 09:07
 15/15 anonim ***** válasza:
100%
Hát minimum feljelentettem volna, aki azért hívja rám a gyámügyet mert sírt a baba. Vagy perelném. Mondjuk nem egy egyhóbapos babávak mászkálnék a bíróságra... Nem valami szép dolog a gyámügyet uszítani normális emberekre...
2023. aug. 29. 09:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!