Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Családi ház/társasház/sorház...

Családi ház/társasház/sorház miért van mindig minden bajuk az embereknek a szomszédjaikkal?

Figyelt kérdés
Már vagy 7 helyen laktam és mindenhol egymást ölték a szomszédok vagy engem. Ha délután nyírtam a füvet az a jobboldali szomszédomat zavarta, ha délelőtt az a baloldali szomszédomat, hétköznap persze. Most egy új építésű társasházban lakom, a felső szomszédom minden szombat este bulizik, meg a tucc tucc hajnali 1-ig, én meg a jószomszédi viszony miatt nem szóltam eddig. Egyik szombat délután én is tartottam egy kisebb bulit, este 8ig tartott volna de 5kor már lejött a felső szomszéd és megfenyegetett hogy ne bulizzak. Persze leordítottam a fejét, azóta ő sem mert bulit tartani, nem tudom értelmezni a viselkedését. Mindig mindenhol ez van, a másik helyen kihívta az egyik szomszédom a másikra a gyámügyet mert sírt az egy hónapos csecsemője. Miért ilyen érzékenyek az emberek a hangokra? Nekem is volt 3 kisgyerekes szomszédom, hangosak voltak, de egyáltalán nem zavart.
2023. jún. 15. 08:07
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
100%

Idegállapot, vérnyomásfüggő.

Van, hogy engem se zavar a szomszédaimban élő vagy 8 kutya körben, hogy ugatnak, van, hogy már a falra mászok tőlük.

Mondjuk ehhez egy lakosság is kellene, megfelelő értelmi, érzelmi intelligenciával, akik figyelembe veszik más emberek életterét.

Svájcban is éltem kis ideig, ott ilyen nem létezett.

Minél putrisabb helyre mész lakni, annál menőbb dolog a zajgenerálás, vagy nem is tudom. Én próbálok a lehető legészrevétlenebbül, halkabban élni.

Vannak, akik azt hiszik, mindenki rájuk kiváncsi, vagy nem tudom, tényleg nem értem.

2023. jún. 15. 08:16
 2/15 anonim ***** válasza:
86%
Így vezetődnek le a másutt felgyülemlett indulatok.
2023. jún. 15. 08:17
 3/15 anonim ***** válasza:
84%

Az egyik oka szerintem, hogy az emberek önzőek, mindenki azt hiszi körülötte forog a világ és nem veszik figyelembe a többieket.

A másik ok, hogy nincsenek közösségek, nem is akar senki kialakítani. Azért egy ismerősnek jobban tolerálják az emberek az idegesítő szokásait mint egy jdehennek.

2023. jún. 15. 08:33
 4/15 anonim ***** válasza:
89%

Én meg még soha nem laktam olyan helyen, ahol ölnék egymást. Sőt, alapvetően mindig kedves és segítőkész szomszédaim voltak.

De mindenhol felbukkan időnként egy idióta, amit nem hiszem, hogy bűn lenne nem elviselni. Pl. kiabálás, veszekedés, verekedés, stb.

Ez nem a szomszédok érzékenysége, hanem tényleg olyan, amit nem kell elviselni. Amikor ordít a szomszéd a gyerekének, hogy agyonverlek, megöllek, akkor nem hiszem, hogy az összes többi lakó a hülye, hanem az az egy.

2023. jún. 15. 08:43
 5/15 anonim ***** válasza:
100%

Mert már felnőtt, sőt megöregedett az a generáció, amelyiket nem tanították meg sem viselkedni, sem alkalmazkodni. És az utána jövők persze már így nőttek fel. A rendszerváltás óta folyik a csapból, hogy a te érdeked a fontos, neked mihez van jogod stb. A bunkó embert régen kinézték az utcán, buszon, társasházban, ma meg az van, hogy neki állna följebb, ha bárki rászólna.

Másik oldalról meg teli lettünk hiperszenzitív idegbajossal, akik megszokták, hogy a szüleik lábujjhegyen járnak, ha őnagyságát zavarja a cipőjük kopogása is. Laktam együtt ilyen emberrel kollégiumban, rettenetes. Az ilyen emberből lesznek az összeférhetetlen szomszédok.

Persze a két tényező egymást erősíti: ha idegbajos szomszédodat zavarja, hogy hétköznap délelőtt füvet nyírsz, akkor benned is erősödik az az érzés, hogy le kell sz...ni a másikat, mert képtelen alkalmazkodni.

2023. jún. 15. 08:51
 6/15 anonim ***** válasza:
100%
Rövid válasz: Sok stressz, ami csökkenti az ingerküszöböt, és sok bunkó, akik nincsenek tekintettel másokra.
2023. jún. 15. 09:48
 7/15 anonim ***** válasza:
100%
Én csak azokat rühellem, de nagyon, akik hangosan üvöltetik a zenét, őket sosem értettem. Miért hiszi azt, hogy pl. szombat délután mindenki arra kíváncsi, hogy ő mit hallgat? Vagy ettől érzi magát erősnek? És pontosan tudja, hogy mindenki hallja a sz.arjàt, még a szomszéd lakótömb is, még csak nem is egy szomszédot zavar. Ha annyira max hangerőn szereti hallgatni, vegyen egy bluetooth fejhallgatót, vagy valamit. Az ilyen egy igazi gyökér.
2023. jún. 15. 10:17
 8/15 anonim ***** válasza:
82%

Van aki szeretne pihenni.

Nekem pl a munkahelyemen (és/vagy a szomszéd épületben amivel közös az udvar) 2 éve szünet nélkül megy a felújítás, ütvefúrás stb egész nap. Otthon este szeretném egy kicsit élvezni a csendet végre.

Meg a nap többi részétől függetlenül kellemetlen ha nem lehet hallani pl a filmet amit néz az ember…

És még csak a szabadidőről volt szó, ha valaki dolgozni vagy tanulni akar akkor extra szr a zajongás.

Én azt nem értem miért nem lehet csendben létezni.

2023. jún. 15. 10:57
 9/15 anonim ***** válasza:
39%

Az egész országra rányomta kedves pártunk a gyűlöletkampányát. Ráadásul, már eleve átvettük a kommunizmusból a szomszéd besúgását.

Ez van. Ilyen az országlélek.

Egyébként lekopogom, én szerencsére most épp egy normális társasházban lakom. Itt pont nincs senkivel baj, de ezt az itt élők is kihangsúlyozzák és próbálják is tartani magukat hozzá. Ahogy én jöttem ide albérletbe, engem is úgy választott ki a tulaj jó pár jelentkezőből, mert csendes vagyok és inkább várt rám.

2023. jún. 15. 11:14
 10/15 anonim ***** válasza:
90%
nekem tanyám van , több városi és falusi ismerős szokott ott nyaralni egy hét alatt kicserélődnek azóta már többen vásároltak tanyát .
2023. jún. 15. 11:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!