Egyetemre készülő diák vagyok (19F) és lakásokat nézek. Teleki László téren (VIII kerület) találtam eddig a legjobbat (park, Lidl, Teleki piac, közel a II János Pál pápa tér stb...) de a környékről hallottam ezt azt. Érdemes lenne odaköltözni?
Mikor megnéztem a lakást, a közvetlen környéke teljesen okénak tűnt nappal (aránylag tiszta volt az utca, ott a lidl, piac, zöld park, stb...) azonban nem ismerem a helyet vidéki vagyok és nem volt időm végigjárni a környéket.
Milyen a környék akár éjjel akár nappal? Mennyire élhető és biztonságos egyedül? Ha nincs vele baj van e olyan rész amit kerülni kéne majd, illetve ha nem jó környék akkor merre kéne nézelődni a közelben? Ezzel kapcsolatos véleményeket kérnék attól aki ismerős arra esetleg ott lakik.
Budapestiként ennyit tudok mondani az egyes kerületekről:
Nagyon szuper: I, II, III, V, XI, XII
Egészen jó: IV belső részei, VI, VII egyes részei, XIII, IX belvárosi része, nagyjából a Rákóczi hídig
Könyörgöm ne: VIII, IX, XXI
Persze még várom a véleményeket erről is minnel több ember véleménye jön annál pontosabb a kép de azért ígyis körvonalazódik
Melyik kerületeket városrészeket ajánljátok (tavaszmező utcai Óbudai Egyetem a cél állomás)
Az a baj, hogy maga az iskola tré helyen van, vagyis ha közel akarsz lakni hozzá, akkor olyan környéken is fogsz lakni. De a tömegközlekedési kapcsolatok is olyanok, hogy vagy sokszor szállsz át, vagy drága helyen fogsz lakni.
Pl. nézz bérleményeket a VIII. kerület Nagykörúttól befelé eső részén, közel a Baross utcához. Akkor a 9-es busszal tudsz iskolába menni. De arrafelé azért jóval magasabbak a bérleti díjak. Vagy járjál át Budáról a 4-es metróval és a II. János Pál pápa térről gyalogolj oda. De Budán minden sokkal drágább, mint Pesten. Vagy lakjál kint, és akkor olcsóbb lesz, de az életed buszon, villamoson, metrón fog eltelni. Talán még egy elfogadható kompromisszum lenne a piros metró vonalán a Pillangó utca vagy az Örs vezér tere közelében, és akkor a Keletitől vagy a Blaha Lujza tértől sétálsz.
Vagy a fent írtak ellenére mégis bevállalod a Teleki tér környékét. :-)
Nem tekintem egységesnek, de továbbra is a szar kategória. Igen, a Rákóczi út felőli része is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!