Bunkóság este 11-kor főzni kollégiumban, ha egyben van a konyha meg a hálószoba?
Ha a másikkal meg van beszélve és ő is fent van akkor nem, egyébként igen.
Nemcsak a zaj miatt hanem tömény kajaszag, lehet az ébreszti fel a másikat stb.
Szerintem az a minimum, hogy (amennyire lehet) előre megkérdezed a többieket/a másikat erről és csak utána állsz neki, igenlő válasz után.
Ha úgy kezdesz el főzni, hogy nem is kérdezel rá ilyen időpontban, főleg, ha másnap munka, vagy egyetem, illetve (rosszabb esetben), hogy alszik/alszanak, az már bunkóság.
Attól függ, egy egyszer- 10 perces, nem büdös kaja elkészítése szerintem nem kellene, hogy az legyen, biztos oka van annak, hogy akkor főzöl, most enni csak kell. A heti menüt előre lefőzni viszont már az szerintem.
Beszélj a szobatársaiddal, hogy neked ilyen meg olyan elfoglaltságaid vannak, mi legyen. Mi a lakótársammal (szintén kicsi a hely, és mindkettőnk szobája a konyhára nyílik) úgy oldottuk ezt meg, hogy mivel ő nagyon felületesen alszik, én éjjeli órákban már csak ilyen szendvicset, vagy ilyesmit készítek el, de főzni nem állok neki, illetve ha ettem, akkor reggel mosogatok majd el (vagy ő, ha ő előbb kel). Ő bármikor főzhet, mert én ha álmos vagyok, alszom, néha még az ébresztőre se kelek fel, ha meg felébredek arra éjszakás után vasárnap délelőtt, hogy ő épp ebédet főz, akkor nyugtázom, hogy ennek ugyanolyan otthonos, barátságos hangja van, mint mikor édesanyám főzte vasárnap reggel az ebédet, átfordulok a másik oldalamra, és alszok vissza. Cserébe viszont van a héten két nap kijelölve pár óra, amíg ő egyszerűen átengedi nekem a konyhát, hogy el tudjam készíteni a kajáimat a következő pár napra. Sajnos allergiás vagyok két dologra, és így abszolút nem opció, hogy majd hazafelé veszek valamit, vagy házhoz rendelek dolgokat, muszáj, hogy én készítsem magamnak a kajáim.
A kajakészítést-dobozolást egyébként akkor is ajánlom, ha nincs ilyen problémád, egyrészt egészségesebb, amit magadnak főzöl, másrészt a saját ízlésed szerint van fűszerezve, harmadrészt eszméletlen sokat lehet ezzel spórolni, mint időt, mint pénzt. Mert ott van, kiveszed, felmelegíted, megeszed, nem kell minden nap 10-20 perceket állni a konyhában, hiszen egyszer már lefőztél fél óra alatt 4 adagnyi ételt, meg mindig vihetsz magaddal ebédet egyetemre vagy munkába, és nem az van, hogy kényszerből kifizetsz 1-2-3 ezreket egyetlen étkezésre, mert hát éhes vagy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!