Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Titeket zavarna, ha a szomszéd...

Titeket zavarna, ha a szomszédaitok megbeszélés nélkül 2-3 naponta, hétvégén viszont redszeresen átmennének hozzátok, és erőltetik, hogy ti is menjetek át hozzájuk cseverészni?

Figyelt kérdés

Pár hónapja új szonszédaink lettek.

A férjem nagyon jóba lett a hapsival,és megszokásuk lett hogy egyik nap ő megy át, a másik nap meg a szomszed jön át hozzánk.

Eleinte beszélgettem velük, de azt veszem észre, hogy ők ezt nagyon igénylik, hogy heti több alkalommal cseverésszünk. Nekem ez család mellett, és úgy hogy 18 órára érek haza, és lenne dolgom is utána nem nagyon jön be.

Meg az van, hogy én alapból csendesebb vagyok, hamarabb ülök le könyvet olvasni, mint egyes emberekkel beszélgetni.

Mellesleg legalább a hétvége lenne szent, de így is van mikor hirtelen nálunk teremnek. Abba kell hagynom bármit amibe belekezdek.

Mivel hétköznap nem sok időm van a házat rendbe tenni, így hétvégére nekem igencsak összejönnek a dolgok és ha átjönnek több óra hosszára nem haldok a dolgaimmal.

2023. jún. 5. 12:15
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
67%
Miért nem szólsz? Hányszor kérdezzem még meg?
2023. jún. 5. 17:45
 12/17 anonim ***** válasza:
22%
Ha szimpi az illtő, és ellentétes nemű, akkor benne lennék, mert egyedülálló vagyokk, és nagyon minimális az emberi kontaktusom.
2023. jún. 5. 18:45
 13/17 anonim ***** válasza:
18%

Na ezert tartunk nagydarab mindent feldaro hazorzesre szakosodott ijeszto kinezetu kutyuskat alakasban,h az unatkozo szomszed ne kopogtasson mostmar allandoan.

😂

A ferjeddel nem tudod 4szemkozt megbeszelni,h zavarnak?

A kisgyereknek nem tudsz csokit pufingot vagy martasos kajat adni smit kezzel eszik es a szomszed ruhajaba beletorli a kezet v raonti a tanyerbol a kajat? Vagy te elkezdesz takaritsni vmi rohadt budos vegyszerrel.

Vagy kerd meg a szomszedot,h segitsen takaritani/mosni/fozni…

Ettol is menekulni szoktak.

Nalunk olyan nagy a kosz es rendetlenseg,h a szivesen es rendszeresen vendegeket hivo elettarsam nem akarja idehivni az anyjat se szerencsere.

2023. jún. 5. 19:28
 14/17 anonim ***** válasza:
100%
Engem eléggé zavarna. Amíg nem zártuk a kapunkat meg nem volt kerteket elválasztó kerítésünk, a mi szomszédaink (két unatkozó nyugdíjas) úgy jött-ment ki-be a házunkba/kertünkbe, mintha otthon lennének és elvárták, hogy cseverésszünk velük. Viszont ez nem volt nekik elég! Annyira pofátlanok voltak, hogy kérés/kérdezés nélkül elkezdtek tevékenykedni is a mi kertünkben! Akkor telt be a pohár, amikor az egyik meggyújtotta a kertünk végében összegyűjtött zöldhulladékot. Azt hittük, hogy a kapu zárásával meg a kerítés felhúzásával végre kicsit nyugtunk lesz, erre most arra szoktak rá, hogy a házunk előtti részt kezdték el a magukénak tekinteni, mert szerintük az nincs rendben tartva (ami amúgy nem igaz). Természetesen mindezeket már többször szóvá tettem, de hiába! Hihetetlen, mit meg nem engednek maguknak egyesek!
2023. jún. 5. 22:08
 15/17 anonim ***** válasza:
94%

Kérdező, 10-es kommentedben is csak a szomszédaidat szapulod és elsiklasz afelett, hogy a férjeddel kéne először beszélned.

"De mikor pl. tavasszal elmentünk egy hosszú hetvégére pihenni, azt a 2 napot sem bírták volna ki, hogy telefonon vagy messengeren ne beszélgessenek. Az ilyenektől "megfulladok"..."

Gondolkodjál már!

Azzal lehet messengeren beszélgetni, aki visszaír nekik.

De telefonon és élőben is le lehet rázni, akivel nem akar az ember beszélni.

Miért nem vagy képes megérteni, hogy a férjed a kulcsember ebben a történetben????

Ismét egy házasság, ahol a feleség és a férj a legelemibb kommunikációra sem képes egymással.

2023. jún. 5. 22:51
 16/17 anonim ***** válasza:
100%

Megmondanám, fiúk, menjetek a kertbe, én most dolgozom, takarítok-főzök, nem érek rá beszélgetni.

Közbevetném: -Józsi! Meg kell szerelni a kávéfőzőt, a füvet is le kéne nyírni.

Vagy: elnézést, de nehéz napom volt, pihenni szeretnék. És elvonulnék.

A férjemmel beszélném meg, hogy a hétvége a családé, kettőnké.

Az ilyen szintű bejárás mások családi életébe, csupán a haveri locsogás céljából rövid úton komoly konfliktus okozója.

Ráadásul túl sok intim információhoz jut a szomszéd ez által, ami nem egészséges.

2023. jún. 6. 05:41
 17/17 anonim ***** válasza:
73%
Biztosan nem engedném be őket. A férjem! bájcsevegjen velük ha akar, odakinn, de szerencsére ő sem debil, aki szerint normális a kötelező pofavizit olyanokkal, akit nem ismer :D
2023. jún. 6. 09:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!