Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Ha igaz az, hogy vidéken...

Ha igaz az, hogy vidéken pletykásabbak az emberek, akkor ez generációtól független vagy inkább az idősebbek szokása?

Figyelt kérdés
Vagy ez csak sztereotípia inkább? Vagy valóban megfigyelhető jelenség és átöröklődik generációkon át is? Valóban az ingerszegényebb környezet az oka ennek?
2023. máj. 15. 10:28
 1/9 anonim ***** válasza:
53%
Neveltetés. Amit látott az illető a saját otthonában, amiben felnőtt. Amit generációsan öröklött-mert itt is jelen van a generációs átok.
2023. máj. 15. 10:34
 2/9 anonim ***** válasza:
59%

Szerintem nem igaz. Én megyeszékhelyen élek és nagyon sok munkahelyen megy ezerrel a pletyka. Ha már 2-nél többen vannak egy irodában, egy helyen, egy társaságban, akkor már el is indult.

Úgyhogy én egyedül vagyok egy irodában :D Közvetlen munkatársam is csak egy van. Nem tudom elviselni a pletykálkodást.

Mindenhol tudnak egymásról az emberek mindent kisebb körökben. Egy lépcsőházban is. Nyilván egy városban nem ismer mindenki mindenkit, de a munkatársak, szomszédok, közeli ismerősök itt is mindent tudnak a másikról.

2023. máj. 15. 10:38
 3/9 anonim ***** válasza:
94%
Falusi vagyok, van néhány pletykás ember, de a többség nem az
2023. máj. 15. 10:52
 4/9 anonim ***** válasza:
13%
Mindig az idősebbek szokása. Nyugi kb 15 év s te is pletykálni fogsz.
2023. máj. 15. 10:56
 5/9 anonim ***** válasza:
49%

Az okok a következők, amiért pletykálnak:

- ismerik egymást az emberek

- ingerszegény(ebb) környezet

- mivel ismerik egymást: "kivel mi történt", "ki ment el az utcán",

- X-ék előtt idegen autó állt/azt a nőt/embert még sose láttam, ki lehet/milyen viszonyban lehet vele/miért/minek/mit akart...

stb-stb-stb a téma

Van akiben semmi se marad meg mert azonnal tovább kell mondani.

2023. máj. 15. 11:05
 6/9 anonim ***** válasza:
85%
5-ös: a vidékiek többsége semmivel sem ismeri jobban a másiakakt, mint Pesten, a vidék nem egyenlö egy 500 fös kis faluval!
2023. máj. 15. 11:10
 7/9 anonim ***** válasza:
0%
Az ingerszegény környezet teszi ilyenné a vidéki embereket, nem a megélt életkor.
2023. máj. 15. 12:43
 8/9 anonim ***** válasza:
30%

Én kisebb falvakra gondoltam, párezer fős falvakra.

Nem azt akartam mondani, hogy "a vidékiek pletykásak" hanem hogy az ingerszegény környezet miatt van.

Ha tanultál volna falu-város-szociológiát tudnád.

Egyébként kellemes lepontozást azoknak, akiknek erre van igényük.

2023. máj. 15. 13:29
 9/9 anonim ***** válasza:
100%

Fiatalok szokása is.

Busszal közlekedek néha, és a buszmegállóban szoktam hallani miket pofáznak mások. A tizenéves is olyan pletykás mint a 90 éves, sőt..

2023. máj. 16. 08:10

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!