Miért költöznek ki sokan az agglomerációba, utána pedig sokszor napi minimum 2*1 órát ingáznak a dugóban?
18-as, benned egy nyelvújító veszett el!
Nekem nagyon tetszenek ezek a kitalált szavaid. Tökre feldobtad a napomat velük!
:-)
Mert azt hiszik, az olyan király.
Nem, nem az, és nem a dugók miatt, hanem mert Mo Pest központú, ergo, amíg nincs gyerek és HO-ban vagy, király.
Amíg kicsi a gyerek és körzetes oviba jár, még mindig szuper. Aztán jön a nettó szívás, amikor pl Kőbányára veszik fel gimibe, és mondjuk a gyerek napi legalább 45 percet tömegközlekedik csak befelé.
Nekem egyetemen jött el a pont, meg utána, amikor dolgoznom is kellett, hogy végképp meggyűlöljem az agglomerációt.
Kolit nem kaptam, mert 25 km-re nem adnak, szuper. Csakhogy az út 40-45 perc, de hazafelé 1,5 óra volt mert este már nem 15 percenként közlekedtek a HÉV-ek.
Ja, ha délutános voltam, akkor taxi, mert az utolsó hévet nem értem volna el a melóhelyről, éjjel meg semmi nem jár (nem, éjszakai busz sem).
Ó, és persze agglom-ban nincs munkahely, csak 3 bevásárlóközpont, ahová túljelentkezés van, szóval 95%, hogy végül úgyis Bp-n kell dolgoznod, ahová meg be kell jutni csúcsforgalomban.
Felejtős, sohasem költöznék vissza oda, ahol éltem. "Város", de semmi semmi nincsen ott.
24: "Minden pénzt, de tényleg mindent megér, hogy végre kuss van."
Amíg nincs egy ugatós kutya a szomszédban.
Amíg nem kezdi el nyírni a füvet a szomszéd a leglehetetlenebb időpontban és persze benzinessel, aminek akkora hangja van, mint egy traktornak.
Amíg nem költözik melléd egy ezermester, aki a kertben imád fúrni, faragni. Tudod milyen csodálatos hangja van a sarokcsiszolónak, ha fémen járatják? És tudod, milyen élvezet erre ébredni?
Örülj, ha a fentiek egyike sincs meg nálatok (lekopogom: én is jól megvagyok a szomszédaimmal), de ne gondold, hogy a családi ház = nyugalom és csönd. Szerencsés esetben igen, de ez csöppet sem magától értetődő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!