Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Miért költöznek ki sokan az...

Miért költöznek ki sokan az agglomerációba, utána pedig sokszor napi minimum 2*1 órát ingáznak a dugóban?

Figyelt kérdés

2023. ápr. 14. 09:32
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:
83%

18-as, benned egy nyelvújító veszett el!

Nekem nagyon tetszenek ezek a kitalált szavaid. Tökre feldobtad a napomat velük!

:-)

2023. ápr. 14. 22:06
 22/28 anonim ***** válasza:
82%

Mert azt hiszik, az olyan király.

Nem, nem az, és nem a dugók miatt, hanem mert Mo Pest központú, ergo, amíg nincs gyerek és HO-ban vagy, király.

Amíg kicsi a gyerek és körzetes oviba jár, még mindig szuper. Aztán jön a nettó szívás, amikor pl Kőbányára veszik fel gimibe, és mondjuk a gyerek napi legalább 45 percet tömegközlekedik csak befelé.

Nekem egyetemen jött el a pont, meg utána, amikor dolgoznom is kellett, hogy végképp meggyűlöljem az agglomerációt.

Kolit nem kaptam, mert 25 km-re nem adnak, szuper. Csakhogy az út 40-45 perc, de hazafelé 1,5 óra volt mert este már nem 15 percenként közlekedtek a HÉV-ek.

Ja, ha délutános voltam, akkor taxi, mert az utolsó hévet nem értem volna el a melóhelyről, éjjel meg semmi nem jár (nem, éjszakai busz sem).

2023. ápr. 15. 14:00
 23/28 anonim ***** válasza:
85%

Ó, és persze agglom-ban nincs munkahely, csak 3 bevásárlóközpont, ahová túljelentkezés van, szóval 95%, hogy végül úgyis Bp-n kell dolgoznod, ahová meg be kell jutni csúcsforgalomban.

Felejtős, sohasem költöznék vissza oda, ahol éltem. "Város", de semmi semmi nincsen ott.

2023. ápr. 15. 14:02
 24/28 anonim ***** válasza:
95%
Nagyon egyszerű: mérhetetlenül és még annál is jobban gyűlölöm (de úgy zsigerien) a paneleket, tömbházakat, társasházakat, mittudomén még miknek nevezik. Én egyszerűen nem vagyok panel "kompatibilis", nem bírom elviselni, hogy az idióta fölöttünk lévő egész nap elefánt léptekkel dübörög fel-alá, se azt hogy hajnalban is ugyanezt nyomja és még aludni sem lehet nyugodtan, se azt hogy a mellettünk lévőben 3 kölyök is van, akik felváltva vinnyognak, hogy egy kibszott hónap nem telik anélkül, hogy valakire ne jönne rá a fúrhatnék, kalapálás, vésés, anyám kínja és még sorolhatnám jövő hétig. Folyamatosan, egész nap megy a dübörgés, zajongás, néha be sem lehet azonosítani honnan jön és mi az. Több helyen is éltünk, mindenhol volt legalább egy ilyen sutyerák proli, aki magasról szart arra, hogy körülötte mások is laknak, így besokalltunk és végre családi házba költöztünk. Minden pénzt, de tényleg mindent megér, hogy végre kuss van. Inkább ülök napi 1-2 órát a dugóban, de tudom, hogyha hazamegyek csend van, senki nem fog felettem sarokcsapkodva dübörögni, senki nem fog a fejem mellett ütve fúrni, senki nem fogja a gyerekét napjában 3-4x is 20 percig szirénáztatni a folyosón, mire végre beszállnak a liftbe, nem kell 56 milliószor végighallgatni, ahogy izomból bevágják a bejárati ajtajukat/lift ajtót/szemétledobó ajtót és társai. Nos nekünk pusztán "csak" ennyi volt az indok, hogy olyan messze húztunk el a panelek közeléből, amilyen messze csak lehet. Jó amúgy Pesttől mindössze 30-35 km, de értitek..
2023. ápr. 15. 22:54
 25/28 anonim ***** válasza:
100%
#24: Igen, ez egy nagyon fontos szempont, átérzem, mi idén költözünk el panelból, bár végül nem aggloba, hanem a város szélére, agglomerációban is néztünk házakat.
2023. ápr. 16. 05:54
 26/28 anonim ***** válasza:
79%

24: "Minden pénzt, de tényleg mindent megér, hogy végre kuss van."

Amíg nincs egy ugatós kutya a szomszédban.

Amíg nem kezdi el nyírni a füvet a szomszéd a leglehetetlenebb időpontban és persze benzinessel, aminek akkora hangja van, mint egy traktornak.

Amíg nem költözik melléd egy ezermester, aki a kertben imád fúrni, faragni. Tudod milyen csodálatos hangja van a sarokcsiszolónak, ha fémen járatják? És tudod, milyen élvezet erre ébredni?

Örülj, ha a fentiek egyike sincs meg nálatok (lekopogom: én is jól megvagyok a szomszédaimmal), de ne gondold, hogy a családi ház = nyugalom és csönd. Szerencsés esetben igen, de ez csöppet sem magától értetődő.

2023. ápr. 16. 20:17
 27/28 anonim ***** válasza:
100%
A szándék jó, csak a kivitelezés már fos. Nem tudom felfogni miért jó kiköltözni agglomerációba és napi 1-2 órát szopni a dugóban. Ráadásul az agglomerációs települések nagy része túlméretezett falu (Érd, Dunakeszi, Szigetszentmiklós, Pécel) nincsen semmilyen városias szerkezetük. Ezek a települések nem erre lettek tervezve hogy Budapest kiterjesztett részei legyenek. Munka csak Pesten van, és sok egyéb más így kénytelen mindenki visszájárni .
2023. jún. 3. 09:40
 28/28 anonim ***** válasza:
100%
#27: hidd el szívesen vettem volna egy villát a Széchenyi hegyen, de nem igazán futotta rá :))
2023. jún. 3. 13:10
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!