Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Miért költöznek ki sokan az...

Miért költöznek ki sokan az agglomerációba, utána pedig sokszor napi minimum 2*1 órát ingáznak a dugóban?

Figyelt kérdés

2023. ápr. 14. 09:32
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
91%
Nem tudom. Csak azt, hogy amikor (90-es évek közepe) bejártam Bp-re (pontosabban Dél-Budai régióba) Érdről, napi 1,5 óra volt oda, 1,5 óra vissza, durva:(((((( És ez ott volt az Alkotás úton. (úgy mértem, hogy itthon a kaput csukom, és ott az iroda ajtaját nyitom, így mértem az időt).
2023. ápr. 14. 12:35
 12/28 anonim ***** válasza:
93%

Divat lett és sokan fel se fogták mit vállalnak vele.

Amikor már tizenéve naponta órákon át ülnek a dugóban, akkor próbálnak valamit kitalálni.

A távmunka, részben a covidnak is köszönhetően sokkal elterjedtebb, mint mondjuk 20 éve. Talán ez lesz a jövő útja és akkor valahol mindenki jól fog járni.

2023. ápr. 14. 12:44
 13/28 anonim ***** válasza:
84%
11, erre mondja a lányom, hogy Bp. belső kerültet, 2 percre a metró megálló, ennél jobb élete még nem volt soha.
2023. ápr. 14. 12:47
 14/28 Lazy Lover ***** válasza:
70%
Mert hülyék utána meg több tízezer forintot el tankolnak az autóba. Eladja a Pesti lakást hogy lejjebb menjen és ugyan oda járjon vissza dolgozni sok értelme van
2023. ápr. 14. 13:19
 15/28 anonim ***** válasza:
93%
"tömzsögölést","tozsogást" --> hát ez melyik vármegyei tájszájulás, édesegykomám? 😂🤣
2023. ápr. 14. 13:42
 16/28 anonim ***** válasza:
89%

Mert az emberek sem idővel, sem pénzzel nem képesek számolni, tervezni, a dolgok csak úgy megtörténnek az életükben.

Soha nem költöznék oda, vagy nem dolgoznék olyan helyen, hogy napi 2-3 órát kelljen ingázni.

Viszont a kertesház meg jó dolog, okosan kell helyet valasztani. Olyat, ahol jó a tömegközlekedés (valamelyik metró közvetlen járattal elérhető 20-30 percen belül), és biciklivel is be lehet jutni. Az autó szerintem csak végső elkeseredéses megoldás, ha bp-re ingázásról van szó.

2023. ápr. 14. 13:44
 17/28 A kérdező kommentje:
Igen, azt a pénz, amennyivel olcsóbb egy kintebbi ház, azt pár év alatt elviszi a bejárás költsége
2023. ápr. 14. 14:10
 18/28 anonim ***** válasza:
81%

15-ös!

Szia, én írtam a tömzsögölést és a tozsogást. Ezek hangulatfestő szavak. Tömeg=tömzsi. Ahol tömeg van, ott mindenki "tömzsög", ahol sokan tömzsögnek, az a tömzsögölés. Egy faszául beállt, betömzsült útszakaszt úgy hívok, hogy "lélekölde-tömzsögölde". A tozsogás is olyan, mint a pezsgés/pezsegés/zsizsegés, hogy afféle "számunkra nem kívánatos módon, tolakodóan" van nagy nyüzsgés valahol. Amikor látom a kocsisort, ahogy araszol, hogy kb 10 másodpercenként gurul 30-40 cenit, a féket picit felengedve, az nekem olyan tozsogás/tozsgás. És egyébként sokan megértik pedig szó szoros értelemben ezek nem létező szavak, de jól leírják a lényeget. Pest (vár)megyei saját tájszólás :D :D :D

2023. ápr. 14. 14:35
 19/28 anonim ***** válasza:
87%
"Igen, azt a pénz, amennyivel olcsóbb egy kintebbi ház, azt pár év alatt elviszi a bejárás költsége" - ma már az agglomeráció is drága, de amikor mi kimentünk a panelból, 1994-ben, akkor az akkori benzin és autófenntartási árak tükrében kb 60-70 év bejárás vitte volna el a különbözetet.
2023. ápr. 14. 14:37
 20/28 anonim ***** válasza:
86%

Apámból kiindulva: az apjának volt kertes háza, osztan amikor nyugdíjhoz közeledet apám, követni akarta az öreg útját e téren - mert a panelben nem jó meglenni -, és kiment vidékre. Most örül neki, hogy neki is van egy ilyenje, de lényegében a vele járó vesződés (kertezés, rendrakás, karbantartás) nem a szíve csücske.

Van, aki hagyománykövetés végett teszi.

2023. ápr. 14. 17:25
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!