Panellakásoknál tényleg minden áthallatszik?
Hát nálunk elég sok minden áthallatszik, de én túlnyomó részt HO-ban dolgozom, szóval így volt és van időm ezekre jobban felfigyelni, főleg mikor csöndben dolgoznék a gép előtt.
Értelemszerűen mindennemű felújítási zaj (fúrás, kalapálás stb) hallatszik konkrétan az egész tömbben. Volt, h az elsőn fúrtak, mi a 10-en lakunk és olyan hangos volt, hogy fogadni mertem volna, h csak tőlünk 2-3 emelettel lejjebb megy a munka, pedig tényleg az elsőn fúrtak.
A fürdőben hallani, ha felettünk pl a fürdőben/folyosón beszélnek, néha szó szerint kihallani ezt-azt. Csobogó vízi is hallani, WC lehúzást. Szomszéd kölyök vinnyogása dettó. Ha pl csavargatják a radiátoron a tekerőt fent olyan, mintha nálunk csavargatnák. Ami a legdurvább az a pisilés, főleg éjszaka, amikor a többség már ágyban van és nagyobb a csönd, mint napközben. Mikor felettünk a csaj kimegy wc-re konkrétan egy az egyben hallod a csobogást, de olyan szinten mintha 1) a mi wc-nkben pisilnének 2) mintha a szobájában pisilne egy vödörbe. Nagyon durva, az elején mikor ideköltöztünk álltunk értetlenkedve, hogy ez mi az úristen. Nem akartuk elhinni, hogy tényleg így hallani, ha a másik pipil. Azóta csomószor bennem van, mikor megyek wc-re, hogy ki tudja hányan hallgatják végig.😅🤦🏻♀️
Én születésem óta, közel 30 éve lakom ugyanabban a panel lakásban és elmondhatom, hogy Nagyon sok minden áthallatszik! Azok akiket ez nem zavar, az előttem válaszolókat értem itt, nem vagyok képes megérteni egyszerűen! Vagy süketek, vagy náluk tényleg senki semmilyen zajt nem csap, vagy birkatürelműek!
mi még szerencsésnek mondhatjuk magunkat, mert mellettünk tényleg nem hangoskodnak, emellett sem felettünk sem alattunk nem lakik Senki! Ennek ellenére mégis ha nem megy a tv és esetleg csak beszélgetünk, mivel nálunk nem megy egész nap a tv, Rengeteg dolog áthallatszik, megint mondom évek óta sem felettem, sem alattam nem lakik Senki! Tehát aki ezekkel közvetlen akár alatta, felette, mellette lakik az else tudom képzelni, hogy mit halhat.
hónapokig hallottunk egy nyikorgó zajt, mikor már a gondnokkal elzárattam az egész 10 emeletes hideg-melegvizet mikor hallottam a nyikorgó hangot, hátha az okozza (ő se tudta mi lehet ez), utána jöttünk rá hogy az elsőn hintázik a kisgyerek, na már most az egy dolog hogy én ezt a harmadikon hallottam, azonban a hatodikon is a zaj forrását keresték.
most hogy írom ezt a választ, így este negyed 11-kor most is hallom hogy valahol a gyerek sikoltozgat, és vagy pakolnak vagy Bármit csinálnak, én már nem tudom...
Én csak azokat az embereket nem értem akiket ez tényleg nem zavar, irigylem is nagyon! Mint mondtam én ide születtem, lett volna lehetőségem megszokni, hisz ebbenöttem fel. Még ma sem sikerült!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!