Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » A kisebb falvakban Budapesttől...

A kisebb falvakban Budapesttől nem túl messze, lehet még olcsóbb házakat kapni? Azt hallottam azokat nem hirdetik hanem falun belül kelnek el. Hogy tapasztaltátok?

Figyelt kérdés
2023. febr. 14. 09:57
1 2 3 4
 11/33 anonim ***** válasza:
0%

1. Például szoftverfejlesztésből, vagy más mérnöki, orvosi munkakból, vállalkozásokból, rengeteg féle lehetőség van.

2. Nem kell 40-60 millát összeszedni, jóval olcsóbban is lehet házat, lakást venni.

3. Nem kell pár év alatt összeszedni, lehet tovább is gyűjtögetni.

2023. febr. 14. 12:12
 12/33 A kérdező kommentje:
Az ok hogy mindenki legyen agysebész és lesz házad, de ez is fizikai képtelenség.
2023. febr. 14. 12:35
 13/33 anonim ***** válasza:
97%

1. Oké, tegyük fel hogy mindenki elmegy szoftverfejlesztőnek. A boltok bezárnak, nem lesz élelem, nem lesz üzemanyag, nem lesz villany, víz stb, hiszen ezeken a területeken sokan kevesebbet kerestek, és ugye elmentek szoftverfejlesztőnek. Hogyan tovább?

2. Jóval olcsóbban? Hol kapsz a főváros közelében jóval olcsóbban lakható ingatlant?

3. Tovább?? Meddig tovább? Aki akar családot alapítani annak így is már kb 30-on túlra tolódik a dolog, nem lehet a végtelenségig halogatni. De aki nem akar gyereket az se biztos hogy 50 éves koráig a szüleivel akar lakni…

2023. febr. 14. 12:52
 14/33 anonim ***** válasza:
12%

1. Nem megy el mindenki szoftverfejlesztőnek. Egy nem létező problémát próbálsz meg kifigurázni, nagyon gyengén. Az volt a kérdés mivel lehet jól keresni. Adtam pár példát, tehát van ilyen. Ha valaki mindenáron ennyit akar keresni, hogy 60 milliós házat vehessen, az minden további nélkül megteheti.

2./a. Bárhol, ha elég messze mész. Én is 1 óranyira lakom Budapesttől, itt 10-20 millió között mennek az átlag házak. 60 millióért alig pár éves, hibátlan állapotú házat lehet venni itt hatalmas telekkel. Ennél talán lehet lejjebb adni, ha szűkösek a lehetőségek.

2./b. Nem kötelező a főváros közelében lakni.

3. Addig tovább, amíg össze nem jön a pénz. Nem kell szülőkkel lakni, albérletbe is lehet költőzni, ott is lehet gyereket vállalni, családot alapítani.

Igazából az a nagy problémátok, hogy valamiért azt gondoljátok, hogy a saját háznak alanyi jogon kéne járni, akkor is ha az ember például fodrászként dolgozik. A baj csak az, hogy ez nincs így, soha nem is volt. De 2023 van, teljesen szabad a világ. Lehet lejjebb adni az igényekből, lehet többet dolgozni, lehet továbbtanulni és jobban fizető állást találni, de ha valaki ezt nem akarja, vagy nincsenek meg a képességei hozzá, akkor lehet ingatlant bérelni is vétel helyett, akkor sem áll meg a világ. Aminek viszont nincs értelme az a folyamatos nyígás, hogy jajj de gonosz a világ. Az még sosem vitt senkit előre.

2023. febr. 14. 13:38
 15/33 anonim ***** válasza:
100%

Hol laksz, hogy felétek 10-20 millió egy átlagos ház? Érdekelne a település neve.

2023. febr. 14. 14:33
 16/33 anonim ***** válasza:
97%

Miért nem létező probléma szerinted, hogy a fiatalok többségének nincs kilátása ingatlanra?? :D

Hol vannak 10-20milláért házak pesttől egy órányira? Komolyan érdekelne, nàlunk ennyiért üres telket se nagyon lehet kapni.

Nem, nem kötelező a főváros közelében lakni, csak

a.) ott van normális munka

b.) aki oda születik és nem akar többszáz km-re költözni a családjától, barátaitól annak bizony ott kellene laknia

Albérletek nagy részébe egy aranyhalat se vihetsz, nem hogy gyereket.

Amúgy falvakról volt szó, nálunk pl nem tudok róla hogy egyáltalán lenne albérlet a faluban…

Nem “alanyi jogon” kellene járnia a háznak, de konkrétan akkor se jön össze ha meggebedsz.

2023. febr. 14. 15:05
 17/33 anonim ***** válasza:
100%

#11 3. "Nem kell pár év alatt összeszedni, lehet tovább is gyűjtögetni."

???

A többiek kivesézték a többi pontban hol tévedsz, de szerintem ez se maradjon ki! Meg lehet nézni az évenkénti lakásárak növekedését az országban, és ezt is a csok és az egyéb fideszes elhibázott politika okozta. Vagy akár generálta szándékosan, ebbe most inkább ne is menjünk bele...

A lényeg az hogy már nem tudsz gyűjtögetni meg várakozni! Láttam tanult és értelmes, jó munkahellyel rendelkező párokat pontosan ezen megcsúszni. Hogy hiába spóroltak, évről évre egyre lehetetlenebb helyzetbe kerültek lakhatásügyileg, egyre távolabb a kezdeti céloktól, gyűjtögetés mellett. Ennek az egyik fele az irreálisan felfelé árazódó négyzetméterár a korábban már említett okból, a másik meg az egyre inkább lerontott forint hatása, ami mellesleg szintén fidesz érdem és részben szándékos nyerészkedés is. Tehát ezek nagyon is valós problémák.

Nekem ugyan van saját lakásom, még az emelkedések elején sikerült viszonylag olcsón megcsípni az utolsók között egyet, 2014 fele. De követem az ingatlanpiacot azóta is, és nagyon rossz belegondolni az átlag mit élhet ilyen téren az elmúlt 5-10 évben. Ha most lennék abban a helyzetben hogy saját lakáshoz kéne jutnom, valószínű az lenne hogy irány külföld, mert veszett ügyekért nem éri meg küszködni.

2023. febr. 14. 17:04
 18/33 anonim ***** válasza:
0%
Ciki. Nekem sikerült. Nem tudom átérezni a problémát.
2023. febr. 14. 17:13
 19/33 anonim ***** válasza:
100%

Szóval melyik településen vannak azok a 10millás házak? :)

2023. febr. 14. 17:24
 20/33 anonim ***** válasza:
0%
Amelyiken lakok. Nem figyelsz?
2023. febr. 14. 17:33
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!