Manapság egyedülállóként Debrecenben mennyiből lehet
fenntartani egy albérletet?
Figyelt kérdés
Most készülök elköltözni a szüleimtől, megnéztem az albérleti árakat, 100-110 ezer forint alatt nem lehet már albérletet találni. Akik egyedülállóként élnek, főként az ő véleményük érdekelne, hogy albérleten, rezsin, + közös költségeken kívül mennyit költötök havonta? Kb. mekkora fizetés szükséges hogy az ember egyedül fent tudja tartani magát? Tudom ez a legrosszabb mivel a költségek nem oszlanak meg, de lakótársban azért nem gondolkodok mert elég introvertált, zárkózott vagyok, idegen embereket pedig nem tudnék beengedni, közel engedni ennyire a személyes életterembe.
Meg azért is fontos mert pont holnap lesz egy állásinterjúm egy állami cégnél, egy szellemi pozícióra, de a bérről az állást meghirdetett oldalon nem volt szó, ezért is aktuális a kérdésem, hogy alsó hangon milyen bérigényt mondjak ha megkérdeznék úgy hogy a béren kívül más juttatás nem jár, pl. lakhatási támogatás, cafatéria, szép kártya stb.
2023. febr. 9. 16:00
2/15 anonim válasza:
Állami cégnél nem hiszem, hogy lehet igényed. Annyit kapsz és pont.
Albérletnél nem mindegy, hogy a város melyik részén.
2023. febr. 9. 16:01
3/15 A kérdező kommentje:
2-es, de ha megkérdezik hogy én milyen bérre gondoltam akkor valamilyen reális bért kellene mondani.
"Albérletnél nem mindegy, hogy a város melyik részén."
Debrecen déli részén. De ha ott csak drágább albérletek vannak akkor a város más részén.
2023. febr. 9. 16:06
4/15 anonim válasza:
Ha állami cég és köztisztviselő, közalkalmazott, kormánytisztviselő, rendészeti igazgatási, hivatásos, egészségügyi szolgálati, vagy bármi más hasonló jogviszonyba keresnek munkavállalót, akkor nem igazán fogják megkérdezni a bérigényed, mivel fix bértábla alapján számítják a fizetésed. Ha nem volt még figyelembe vehető munkaviszonyod, akkor a vonatkozó tábla legalacsonyabb bérével számolj
2023. febr. 9. 16:11
5/15 A kérdező kommentje:
Köszönöm 4-es, de az eredeti kérésre még mindig nem kaptam választ. Egyedülállóként mi az a minimum összeg amiből egy albérletet fent lehet tartani Debrecenben?
2023. febr. 9. 16:26
6/15 anonim válasza:
Ezt így elég tág intervallumban lehet csak meghatározni, mivel mindenki igénye más és más. Nyilván az étkezés és a ruházkodás a legnagyobb költség, de a tisztálkodási szerek és szórakozás is plusz költséget jelentenek. Mindennel együtt minimum olyan 250 ezerrel számolj, de akkor nem nagyon fogsz félretenni semmit és éppen csak ki fogsz jönni a következő fizetésig.
2023. febr. 9. 16:33
7/15 A kérdező kommentje:
Köszönöm 6-os. Szórakozáson tudok a legtöbbet spórolni mert ilyen téren a legkisebbek az igényeim, bár lehet ez annyira nem releváns. Tehát olyan br. 400 ezer forintos fizetésre szükség van alsó hangon hogy az ember meg tudjon élni. Nagyjából én is így számítottam, persze tudom hogy ez nagyon 1.0-ás életvitelt és életminőséget jelent.
2023. febr. 9. 16:40
8/15 anonim válasza:
Ha a 6. 250 ezret írt, abból hogy lett 400??
2023. febr. 9. 16:43
9/15 anonim válasza:
Addig jelent ilyen életvitelt, ameddig nem lesz komolyabb párod, akivel össze tudsz költözni.. Kettő fizetésből kigazdálkodni azért némileg könnyebb lesz, addig viszont vagy jobban fizető állást keresel, vagy átvészeled ezt az időszakot.
2023. febr. 9. 16:47
10/15 anonim válasza:
Nettó 250-et írtam, ami bruttó 400. Jól írta a kérdező
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!