Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Kötelezhetnek arra, hogy...

Kötelezhetnek arra, hogy bérházban a kapucsengőn az én nevem legyen?

Figyelt kérdés

A szüleim és nagyszüleim is elhunytak, így megörököltem egy bérházban két lakást, de úgy hagytam a kapucsengőn a név kiírásokat, ahogy voltak.

A napokban szó nélkül lecserélték, kiírták mindkét lakáshoz az én nevemet. Matricával kitettem az egyikre inkább a barátom nevét, és kértem, hogy legközelebb írják az egyik lakáshoz inkább azt.

De azt mondta a közös képviselő, hogy nem lehet, mindenképpen a tulajdonos nevének kell kint lennie, szedjem le a matricát.

Engem elég kellemetlenül érint, hogy bárki ismeretlenül is látja a kapucsengőn, hogy nekem ott dupla lakásom van. Nem szoktam nagy dobra venni, mert a kortásr ismerőseimnek is nagyon rosszul esik, hogy ilyen fiatalon már rögtön kettővel is rendelkezem. (22 éves vagyok.) Nagy fájdalom árán jutottam hozzá, nem hiányoznak még nekem a rosszalló tekintetek meg a sértődés, mintha valami gonosz dolgot műveltem volna.

Ez tényleg kötelező? Valami olyasmire hivatkozott, hogy a rendőrség kéri...Ti ismertek erre vonatkozó jogszabályokat?

Előre is köszönöm a segítséget!

2023. jan. 23. 16:59
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
nem kötelezhetnek
2023. jan. 23. 17:01
 2/9 anonim ***** válasza:
97%
Mutassa meg a jogszabályt.
2023. jan. 23. 17:06
 3/9 anonim ***** válasza:
97%

Szerintem sem kötelezhetnek.

Én albérletben élek, de a kettővel ezelőtti tulakdonos neve szerepel a kapucsengőn, nem a jelenlegi tulajdonosé és nem is az enyém :D

2023. jan. 23. 17:06
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
* tulajdonos
2023. jan. 23. 17:07
 5/9 anonim ***** válasza:
96%
Marhaság, van egy ismerősöm, aki lakások kiadásából él. Mindegyikben albérlők laknak, és egyik kapucsengőn sem ismerősöm (a tulajdonos) neve van. Semmi értelme nem is lenne, hiszen őt azokban a lakásokban nem lehet megtalálni. Ha annyit írsz a kapucsengőre, hogy "12-es lakás" akkor az lesz rajta. A közös képviselővel meg beszélgess el, hogy ha tovább piszkálja a kapucsengődet, te fogod felkeresni a rendőrséget (az érték nem nagy, de a rongálás az rongálás).
2023. jan. 23. 17:29
 6/9 anonim ***** válasza:
100%

Ahol én lakom, ott úgy van kint sok csengőn hogy I/1, I/2...stb.

Az enyémen meg a régi tulaj neve van. Már vagy 5 éve :D

2023. jan. 23. 17:34
 7/9 anonim ***** válasza:
10%
Annyira ritka neved van, hogy egyértelmüen egy emberre kell gondolni? SOk esetben apa-fia vagy egyéb rokonok is ugyanazt a nevet viselik.
2023. jan. 23. 17:34
 8/9 anonim ***** válasza:
71%
Az ismerőseid is érdekesek lehetnek.
2023. jan. 25. 08:32
 9/9 A kérdező kommentje:

Köszönöm az eddigi válaszokat!

(Kivéve a 7-es választ. Abszurdnak és hasznavehetetlennek tartottam a kérdésem szempontjából. Ha lett volna valami valid érvelésed a közös képviselő igaza mellett, egy rossz szavam se lett volna.)

Beszélek a közös képviselővel a napokban erről, nekifutok vele ennek a témának megint.

Aki január 23-án 17:49-kor írt nekem privátban, és fejezte ki együttérzését és írta le véleményét, annak is köszönöm a választ! (Remélem nem bántom meg vele, de mivel az üzenet semmi olyat nem tartalmazott, ami indokolttá tette volna, hogy privát legyen, ezért ezúton nyilvánosan reagálok rá.)

2023. jan. 25. 15:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!