Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Milyen Budapesten élni?

Milyen Budapesten élni?

Figyelt kérdés

Bocsánat, de a kérdést minden témakörbe belelehetett volna írni.

2023 Nyár közepe felé Budapestre fogok költözni, egyenlőre csak 1 évre, utána majd meglátom, hogy maradok vagy nem.

Milyen a fővárosban élni?

Legyen az, tömegközlekedés, egészségügy, munkahelyek, iskolák, kikapcsolódás.. minden érdekel.

Köszönöm a válaszokat.

2023. jan. 19. 18:00
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
100%

1.2: Kifejezetten elegáns. Nem kell ott félni semmitől.

3.: A hegyvidéki része luxus. A lakótelep szerényebb, de nem veszélyes egyáltalán. A Pók utcai lakótelep kifejezetten puccos ahhoz képest, hogy panel.

6,8: Itt vannak gázos részek, főleg a nyolcadikban. Nagyon nézd meg a környéket és a házat, mielőtt döntesz. Nagy előnye viszont, hogy minden közel van.

13.: Ez is központ, nem különösebben veszélyes szerintem.

2023. jan. 19. 20:43
 12/18 anonim ***** válasza:
95%
A Blaha Lujza tér egy közlekedési csomópont, épp ezért az aluljáróban nappal és este is nagy a forgalom. Én számtalanszor átmentem ott, sosem akartak megkéselni, kirabolni stb. Nem kell direkt megállni a fura alakok mellett bámészkodni és ennyi.
2023. jan. 19. 20:49
 13/18 anonim ***** válasza:
0%
Ha valaku tart magánál paprikaspray-t, akkor nagy baj nem lehet.
2023. jan. 20. 11:42
 14/18 anonim ***** válasza:

Én nem szeretem. Ahol én lakom (XVII.kerület) lassan 100.000 ember lakik és még költöznek fel. A kerület zsúfolt, hiába teljesen zöld. A tömegközlekedés reggel borzalmas és annyira messze vagy a belvárostól vagy Pest másik részeitől hogy sok esetben 1 óra beérni valahová. Ha fel is költözöl, ne külkerületbe tedd. Én itt élek amióta az eszemet tudom, de egyre több gazdag és bunkó ember költözik ide. Egyre jobban nem szeretik itt lenni, jobb lenne vidéken lakni ahol nyugalom van...

De ez csak a saját véleményem.

2023. jan. 20. 11:55
 15/18 anonim ***** válasza:
77%
13-ik kerületben, Újlipótvárosban lakom. Dinamikusan fejlődő kerület, a polgármesterünket rendszeresen újraválasztjuk. Gyakran kapunk különböző kedvezményeket. A kerület külső része igazi kertváros. Nagyon jó a tömegközlekedés (mint az egész városban). Ahol én lakom, az már inkább belvárosi rész, a parkolás elég keserves tud lenni.
2023. jan. 20. 20:25
 16/18 anonim ***** válasza:
77%

Budapest annyira veszélyes, hogy nőként egyedül jártam haza éjszakánként 4-5 éven át, amelyből egyet a Nyugati pályaudvar mellett, egyet a Kálvária téren, hármat pedig a Havanna lakótelepen laktam. Nyugodtan keress rájuk, meg, hogy mennyire tartják őket veszélyesnek (a Kálvária tér, az a "nyócker").

Melyik vidékről jössz? Én szabolcsi vagyok, nem láttam még olyat itt, amit otthon ne láttam volna.

Egyébként szerintem jó itt lakni, kiváló a tömegközlekedés, eü ellátás akkor jó, ha van bejelentett lakcímed, szóval ha neked ez szükséges, akkor mindenképp olyan helyre költözz, ahol nem pattog a tulaj azon, hogy be akarod jelenteni magad ideiglenesre (sokan húzzák a szájukat, főleg, aki feketén, szürkén adja ki a lakását). Ha nincs budapesti lakcímkártyád, akkor gyakorlatilag csak vészhelyzet esetén látnak el a sürgősségin, de táppénzt pl. felejtsd el.

A drágaságot cáfolnám, van egy csomó diszkontáruház, piac, ahol lehet olcsón vásárolni.

Végtelen programlehetőség, pezsgő élet, viszont tényleg koszos, és az elején nehéz megszokni, hogy folyamatosan zaj van, éjjel is. Járnak az autók, szállnak a repülők a fejed felett. Ha társasházba költözöl, a szomszédot is fogod hallani.

2023. jan. 20. 21:37
 17/18 anonim válasza:
83%

Én a 14. kerületben élek és soha nem tapasztaltam a fentebb említetteket.

Nyilván volt néha egy-egy zajosabb társaság mondjuk az Örsön, de ez kaliber függő is, hogy kibe kötnek bele. Nálam egyszer próbálkozott be egy csávó, úgy ráförmedtem, hogy elfutott.

Szerintem nagyon jó és tervezhető az élet itt és semmi pénzért nem mennék vidékre.

2023. jan. 21. 06:45
 18/18 anonim ***** válasza:
23%

A 4/6 villamos kozelebe koltozz!!

Minel tobben vagyunk,annal erdekesebb sokszinubb a varos! Mindig orulunk az ujdonsagokan,uj arcoknak!

En imadok itt elni. Minden van itt! Gyonyoru varos,jo munkalehetoseggel.

2023. febr. 3. 21:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!