Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Társasház közös udvarán...

Társasház közös udvarán tűzrakóhely építése lehetséges ebben az esetben?

Figyelt kérdés
A szomszédok tűzrakóhelyet építettek, amit rendszeresen használnak is. Nyáron kb heti 2-3 alkalommal minimum eszébe jut valakinek sütögetni. Ilyenkor kb fél napot kint ülnek. Autista gyereket nevelek, akivel kommunikációs akadályozottsága miatt nem tudom megértetni, hogy veszélyes a tűz. Úgyhogy ilyenkor mindig kiszorulunk a közös udvarról. Játszótérre elvinni nem tudom, mivel mozgásàban is akadályozott, nagyon nehéz vele bárhová is eljutni. A kérdésem az lenne, hogy van e jogom a gyermek állapotára való tekintettel megszüntetni a tűzrakóhelyet, mivel ezzel számunkra ellehetetlenítik a közös udvar használatát?

2023. jan. 16. 19:29
1 2 3
 21/21 anonim válasza:

Együttérezve veled, de:

Többek között azért nem igazán jó Budapesten lakni, mert minden ellen lesz legalább egy lakó, aki szerint valamit nem kéne csinálni a közös terekben.

Ha van tetőterasz, nem szabad felmenni, mert zavar kettő öregasszonyt (hogy valaki jól meri érezni magát). Ha az üres, élettelen folyosón szép lenne egy virág, valami hülye szerint az fogja az összes lakó tűzhalálát okozni. Ha van udvar, lesz egy megkeseredett ember, aki szerint ott senki ne csináljon semmit, mert ő nem egyezett bele.

Sokan élünk együtt. Tanuljunk meg együttélni. Ez néha azzal jár, hogy hol én engedek, hol a másik, és kölcsönösen azt is kibírjuk, ha valaki nem akar valamit. De az, hogy szó szerint semmit se szabad, mert mindig van egyvalaki, akit zavar, az nem élet és nem fenntartható. Nem kell és nem is lehet mindig jól járni, néha egyszerűen el kell fogadni, hogy vannak más emberek, akik szeretnének úgy élni, ahogy szeretnének.

2024. ápr. 29. 20:09
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!