Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Társasház közös udvarán...

Társasház közös udvarán tűzrakóhely építése lehetséges ebben az esetben?

Figyelt kérdés
A szomszédok tűzrakóhelyet építettek, amit rendszeresen használnak is. Nyáron kb heti 2-3 alkalommal minimum eszébe jut valakinek sütögetni. Ilyenkor kb fél napot kint ülnek. Autista gyereket nevelek, akivel kommunikációs akadályozottsága miatt nem tudom megértetni, hogy veszélyes a tűz. Úgyhogy ilyenkor mindig kiszorulunk a közös udvarról. Játszótérre elvinni nem tudom, mivel mozgásàban is akadályozott, nagyon nehéz vele bárhová is eljutni. A kérdésem az lenne, hogy van e jogom a gyermek állapotára való tekintettel megszüntetni a tűzrakóhelyet, mivel ezzel számunkra ellehetetlenítik a közös udvar használatát?

2023. jan. 16. 19:29
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
100%

Ahogy neked jogod van használni az udvart, úgy nekik is.

Heti 2-3 alkalommal használják, tehát neked még mindig marad heti 5 teljes és 2 fél napod.

2023. jan. 16. 20:07
 12/21 A kérdező kommentje:
Értem, rendben. Akkor ez azt jelenti, hogy nekem is jogom van bármit az udvarra telepíteni a megkérdezésük nélkül? Akár egy kerítést ami megvédi a gyereket a tűztől?
2023. jan. 16. 20:12
 13/21 anonim ***** válasza:
99%

Nem, nyilván tökegyedül nincs jogod magánakcióba kezdeni.

Én elhiszem, hogy kemény dolog egy beteg gyereket nevelni, de esetleg TE megpróbáltál már beszélni a szomszédokkal? Akár pl. arról is, hogy legyen elkeríthető a tűzrakó. Tudod, a kommunikáció csodákra képes néha.

És valóban, ahogy a #11 írja: még mindig neked van több lehetőséged használni az udvart. Azt sem gondolom, hogy 0-24-ben ég a tűz. Miért nem tudtok megegyezni?

2023. jan. 16. 20:17
 14/21 A kérdező kommentje:
Próbáltam velük beszélni. Nem érdekelte őket, mint ahogy semmi más sem. Pl a lépcsőház takarítás és a kukák kihúzása. Mindent én csinálok. Igaz, erről született döntés. Be lett osztva, hogy ki mikor takarít és húzza ki a kukát, csak éppen nem csinálják meg. Arról már ne is beszéljünk, hogy tele van lépcsőház kiteregetett ruhával, cipővel meg papírhulladékkal, ami tűzvédelmi szempontból nem oké. De most nem ez volt a kérdés. Szóval a lényeg, hogy ezekkel nem lehet beszélni. Nem az a népség...
2023. jan. 16. 20:24
 15/21 anonim ***** válasza:
100%

Hülyék lennének csinálni, ha te megcsinálod helyettük.

Ne húzd ki a kukát, majd észreveszik magukat.

2023. jan. 16. 21:44
 16/21 anonim ***** válasza:
100%
Nekem 2 auti fiam van. Nagxon rossz irányba tereled a gyerekedet,ha annyi akarat nincs benned,hogy arra megtanítsd,merre lehet menni. Az egyik fiam nem tud beszélni,de érti a nem szabad kifejezést. Tudom milyenek az autisták,és azt is,hogy a legrosszabb az,ha mindentől óvod,és mindent alárendelsz neki. Meglehet tanítani azt a gyereket,hogy ne hisztis gyerekként viselkedjen.
2023. jan. 16. 22:11
 17/21 A kérdező kommentje:

16-os Akkor biztos azt is tudod, hogy 2 auti sem egyforma. Van, aki még a nem-et sem érti. Nem minden auti ép értelmű. Neked szerencséd van, ha tudod formálni az autista gyerekeid viselkedését. Sokszor tehetetlen az ember vagy évekbe kerül, mire egy nagyon picike fejlődés történik és még annak is ujjongani kell.

Úgyhogy nem feltétlenül lehet megtanítani, hogy ne hisztis gyerekként viselkedjen. Bárcsak ilyen egyszerű lenne.

2023. jan. 16. 22:44
 18/21 anonim ***** válasza:
82%

Azt érzem, valami más sérelem ért, pláne, hogy most január közepén azon agyalsz hogy nyáron hogyan szúrj ki a szomszédokkal.

A másik, mi is szoktunk sütögetni, és te is írod, hogy ilyenkor kb fél napot kint ülnek-de a tűz nem ég ennyit. Legalábbis nálunk szerintem max egy órát ég, amíg mindenki megsütögeti amit akar, utána már nem rakjuk tovább a tüzet hagyjuk leégni.

Szóval szerintem gondold át mi a baj, és úgy próbáld meg normális kommunikációval, rugalmassággal megoldani a problémákat.

2023. jan. 16. 23:05
 19/21 A kérdező kommentje:
Szerintem meg, aki nem tud érdemi választ adni, az ne írjon hülyeségeket!
2023. jan. 17. 10:09
 20/21 anonim ***** válasza:
100%
Javasolnám,hogy húzd ki a fejedet a homokból,és vedd fel a kapcsolatot a nevelési tanácsadóval.
2023. jan. 17. 10:39
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!