Felsőszomszédom panelban "asztalosműhelyt" üzemeltet a saját lakásában ez így mennyire legális?
Figyelt kérdés
Nem akartam már elhinni, hogy lassan 1 éve "újítják" fel a lakást mert folyamatosan megy hétköznaponta a zajongás, másik szomszéddal beszéltem és ő mondta, hogy nem a lakást újítják, hanem otthon "gyárt" le a szomszéd bizonyos megrendeléseket maszekba2023. jan. 12. 18:04
11/18 anonim válasza:
Meg szerezz bizonyitekot, diktafonnal vedd fel a beszelgetest.
12/18 anonim válasza:
Szerintem is jó ötlet, próbáld bszogatni és közben mindig vedd a telefonoddal titokban, ha kimondja egyszer hogy ügyfeleknek gyárt mehetsz a navhoz bizonyítékkal
13/18 anonim válasza:
Küldd fel hozzá egy ismerősödet, rendeljen meg tőle egy éjjeli szekrényt vagy egy hokedlit, beszéljék meg az árát, kérdezzen rá a számlára, illetve kérdezzen rá, hogy mennyi szabad kapacitása van, mert lenne még pár megrendelő (az üzletszerűség bizonyítása) persze mindent rögzíteni, aztán mehet a navra, rendőrségre a felvétel.
14/18 anonim válasza:
Nav mégis mit kezdene vele? Ahhoz bizonyítani kéne, hogy üzletszerűen csinálja és pénzt is kap érte, addig meg simán mondhatja, hogy csak szívességből csinálja.
15/18 anonim válasza:
14: A lakók tanúvallomása, hogy állandóan mennek a gépek, plusz egy pórbavásárlás bőven elég. Esetleg még rádobnak egy kis vagyonodási vizsgálatot...
16/18 anonim válasza:
Pincehelységet keressetek neki a házban.
17/18 anonim válasza:
Ha nekem ilyet mond, hogy " mi a f.sz közöd van hozzá hülye gyerek"
Már nem farigcsálna, hanem gipszben ülne.
Aztán ha feljelentene, azt mondanám, hogy én csak szépen szóltam, hogy ne zajongjon, mire nekem támadt így védekeztem.
De persze ha te nem szereted az erőszakot vannak más módszerek. Pl.:
Kutyasz.r a postaládába.
Éjjel mikor alszik, csend van jó bitangul rá verni az ajtót aztán usgyi vissza a lakásba.
Párszor felcsengetni nála mondjuk úgy hajnali 3kor.
18/18 anonim válasza:
Vedd fel az ajtaja elött a zajt naponta hetente, dátumozva. Keress másik szomszédot akit szintén zavar, ő lesz a tanu, hogy hetek hónapok óta ez van. Ha van bizonyíték menjetek jegyzőhőz, jelentsétek fel, és ha van rá mód kérjetek a hónapok óta a nyugalmatok megzavarása miatt pár százezer forintot, erre is van lehetőség.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!