Kisvárosban nem lehet kikerülni a prolikat?
Budapesten élek már pár éve és ott megszoktam, hogy normális, civilizált emberek vannak a kávézókban, bárokban. Nyilván van kivétel is, de a belvárosban vagy nyugodtabb környékeken ez nem szokott probléma lenni.
Ehhez képest, ha a szülővárosomban elmegyek egy kocsmába, ott szinte mindig hangoskodás van, sokan ordítják a hülye mulatós nótákat, kötekednek, ah nem szeretem. Valószínűleg mindenhol van mindenféle réteg csak kisebb városokban, falvakban kevésbé kerülik el egymást és ezért tűnik úgy, hogy több a bunkó, mert az ők hangjuk hallatszik.
Azért ez egy összetettebb kérdés. Budapesten is rengeteg a proli, azok a kisvárosi kiskocsmák ott is megvannak, csak nem éppen a 7. kerületi bulinegyedben meg a 11. kerületi egyetemistanegyedben, hanem mondjuk csepeli meg pesterzsébeti panelházak aljában.
Emellett a belvárosban is sok a proli, csöves, kisebbségi, főleg nagyobb csomópontok környékén meg a tömegközlekedési eszközökön.
Kisváros szempontjából meg nem mindegy, hogy egy nyugis dunántúli településről, vagy Salgótarjánról és Ózdról beszélünk.
Viszont ettől függetlenül igen, tényleg van egy ilyen érzetem nekem is, hogy ha nem megyek a 8. kerbe, Csepelre meg egyebekre, hanem a fiatalos, egyetemistás 11. kerben, 5. kerben vagy pl. Margitszigeten, Várban...stb. sétálgatok, több az értelmes ember, míg Miskolcon, ahonnan származom, jelentős a prolitúltengés, és a 20-40 közötti értelmiségi réteg teljesen hiányzik.
Ez mondjuk igaz, Budapesten nem annyira kulturálisan, mint inkább morálisan van probléma az emberekkel és a képmutatás kifinomultabb.
Ez elég összetett kérdés.
Pár ezres faluban nőttem fel (hivatalosan már város), fősuli alatt a XIII. kerületben laktam, majd sajnos visszaköltöztem.
Nagyjából úgy van, ahogy a 3as írta, viszont arányaiban tényleg vmivel több lehet a vidéken, bár attól is függ, merre van kisváros, én Kom-Eszt megyében élek.
A probléma az a vidéki kisvárosokkal, hogy úgy érzed, megfulladsz és elég nehéz olyan helyre, közegbe menni, ahol normálisabb emberek vannak. Felénk pl. a diplomás fiatalok szinte mind elköltöznek, hiszen munka alig van.
Évről évre egyre több züllöttebb embert látni az utcán.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!