Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Csak nekem tűnik úgy, hogy...

Csak nekem tűnik úgy, hogy minden fiatal el akar az országból költözni?

Figyelt kérdés
2022. dec. 12. 22:04
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
18%

Utolsóval egyetértek. Akarni bármit lehet.

Sokan akarnak, nyílván. Ki akar itt maradni a NER elitjén kívül ahol nemsokára egy óra munkabéréből egy kiló kenyeret nem tudsz megvenni.

Kérdés sikerül e. Óriási kitartást, szerencse, talpraesettség, jókor kell lenni jó helyen hogy bejöjjön a külföldi álom. És még akkor sem biztos, hogy azt kapod, amit vártál.

Pl. egyik barátom Svájcban dolgozik. Amikor hazajön, néha-néha örül, hogy itt lehet, mert ott egy lakásban lakik ötödmagával, itt pedig egyedül tud bérelni egy garzonlakást pluszba, ahol viszont jobban érzi magát.

Viszont Svájcban olcsóbban veszi meg a sokkal jobb minőségű élelmiszert a boltban.

2022. dec. 13. 00:54
 12/15 anonim ***** válasza:
88%
24 éves vagyok, én a környezetemben ezt abszolút látom. Már most is sok volt osztálytársam dolgozik külföldön pl. Ausztriában, Angliában, Németországban vagy Svájcban, de többektől hallom tervek szintjén is. A legtöbben egyetem vagy szakmunkás képző után mentek ki vagy terveznek kiköltözni. Több olyan ismerősöm is van, aki külföldre ment továbbtanulni és a mesterképzést magam is külföldön tervezem. Nyilván nem mindenki tudja megoldani, de szerintem sokan szeretnének elköltözni. Egyrészt a kalandvágy miatt (tudom, de szerintem tényleg ez is szempont), sokan szeretnének utazni, kipróbálni magukat egy új környezetben, új embereket és kultúrákat megismerni, nyelvet tanulni stb., ebben sok fejlődési lehetőség van. Az anyagiakat én kevésbé érzem annyira meghatározónak, talán ennyi idősen még nem prioritás az embernek a saját otthon stb., de az itthoni viszonyokkal senki sem elégedett. Ami pedig szintén sokaknál kiveri a biztosítékot az a közhangulat, a morál, a gondolkodásmód, az értékrend stb., hogy a politika teljesen átszőtte a hétköznapokat és mind a politika, a média, a hétköznapi emberek szintjén hogyan kommunikálnak és bánnak egymással az emberek. Számomra is ez a legborzasztóbb, undorodom ettől.
2022. dec. 13. 12:03
 13/15 anonim ***** válasza:
84%
Csak úgy megjegyzem, hogy Kelet-Ezrópában arányaiban itt a legkisebb a kivándorlás.
2022. dec. 13. 20:41
 14/15 anonim ***** válasza:
100%
Nem mindegyik, de azért elég sokan vannak.
2022. dec. 15. 14:01
 15/15 anonim ***** válasza:
79%
Milyen minden fiatal? 10-ből 7 akar, ebből 4 megy is 2 ittragad valami miatt. A 7. kint sem találná meg a számítását, de van az a 30%, aki el se akar menni innen.
2022. dec. 17. 18:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!