Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Meddig kell elviselni a...

Meddig kell elviselni a szomszédoknak a lakásfelújítást?

Figyelt kérdés

Előre leszögezném: értem és tudom, hogy egyszer mindenhol eljön a felújítás ideje, ezt meg kell csinálni nyilván, nem is ezzel van a baj. Na de az, hogy felettünk már majdnem 2 éve megy egy nyamvadt 60 nm-es lakás felújítása, az mostmár kezd baromira sok lenni. Nem folyamatosan vannak itt, van hogy pár hétre-hónapra eltűnnek, majd megint megjelennek a semmiből és megy a banzáj. A házirendre magasról szarnak, nálunk van pl csendespihenő, amit 99%-ban nem tartanak be, 8-tól lehet felújítani, de számtalanszor keltünk már 7 órakor fúrásra, soha egyszer nem tették még ki, hogy mikor lesznek itt a munkások, meddig lesznek hangos munkák, semmi.

Pár hete már vasárnap is idejöttek kopácsolni, csak mi sztem már 6x voltunk fent, mindig más munkások vannak itt, akik nem tudnak semmit, nekik szólva lett, aztán jöttek. Már beszéltünk a gondnokkal is, hogy a csendespihenőre legyenek már tekintettel meg legalább annyit tegyenek már meg, hogy kiragasztják (vagy beírják az Fb csoportba), hogy mire kell számítani, én ugyanis itthonról dolgozom, ha tudnám előre, hogy ma pl a gondolatomat se fogom hallani, akkor megpróbálnám átszervezni a dolgaimat, de semmi.

Ma is arra keltünk, hogy itt csiszolnak valamit, egyszerűen már teljesen ki vagyunk idegileg (főleg én, mivel én az egészet végighallgattam HO-ból, ha telefonálni akartam le kellett mennem a ház elé, mert másfél hónapig ment az ütvefúró, vésés stb), egész héten ez ment és most még hétvégén is.

Komolyan meddig kellene még a szomszédoknak ezt tűrni?? Nincs valami szabály arra, hogy azért egy felújításnak is van határa? 2 év alatt tényleg nem lehet egy 60 nm-es lakást felújítani?? Ez idő alatt csak a mi tömbümkben másik 4 lakás lett teljeskörűen felújítva, míg ezek a szerencsétlenek 2 éve húzzák ezt az egyet…. Több szomszéd is panaszkodott már, nem csak mi mentünk fel/át szólni, de a munkások nem tehetnek semmiről, a tulajt meg nem ismerjük, nem tudjuk hogy ki az, hogy lehetne utolérni, hogy jelezzük felé: azért a lóf.sznak is van vége.

Bárki, bármi használható tanács? Vagy ha úgy tartja kedve, akkor akár hosszú évekre is elhúzhatnak egy felújítást, a körülöttük lakó több száz embernek meg csendben tűrnie kell, hogy évek óta nincs nyugtuk?

2022. dec. 3. 10:47
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
100%
De mit lehet két évig egy 60 nm-es lakást felújítani? Vagy naponta csak egy szöget ütnek be? Vagy csak egy járólapot, csempét raknak? El nem tudom képzelni, mi tart két éve.
2022. dec. 3. 15:22
 12/20 anonim ***** válasza:
100%

"De mit lehet két évig egy 60 nm-es lakást felújítani? Vagy naponta csak egy szöget ütnek be? Vagy csak egy járólapot, csempét raknak? El nem tudom képzelni, mi tart két éve."

Hihetetlen, de tényleg van ilyen, mármint ilyen elhúzódó felújítás panelben.

Én sem tudom elképzelni, mi történhet valójában, de nálunk is volt ilyen a közelben, kb minden nap ment a kopácsolás.

2022. dec. 3. 15:40
 13/20 anonim ***** válasza:
100%
12-es: Nem magát a helyzetet vitatom, hogy nincs ilyen, csak nem értem, hogy miért lehet ez. Két év alatt egy komplett házat is el fel lehet húzni (na jó, metróvonal felújításához valóban kevés ez az idő).
2022. dec. 3. 15:44
 14/20 anonim ***** válasza:
100%
én se értem, hogy mi tart ennyi ideig. Lehet nincs pénze, csak szépen lassan csinálja amíg van rá pénze?
2022. dec. 3. 15:45
 15/20 anonim ***** válasza:
78%

Szüleimnél is szépen lassan már 1 éve tart ez, és én már ezt is rohadtul sokallom.

Szerintem egybe számolva pár hétnél nem kéne tovább tartani, de ha nagyon durván az egész van felújítva akkor is 1-2 hónap.

De én szerintem az nem oké, hogy valaki folytonos megszakításokkal évekig meg több, mint fél éven át ennyire durván zajong.

Hiába a felújítás azért a szomszédok is szeretnének normálisan élni... Pár hétig nagyon max szerintem 1-2 hónapig el lehet viselni, ha cserébe utána kész és nyugi van.

De ez az 1+ éves időszak már teljesen elviselhetetlen és megengedhetetlen.

2022. dec. 3. 18:30
 16/20 anonim ***** válasza:
60%
A közös népviselőt felejtsd el, azok csak arra valók, hogy széttárt kezekkel hárítsanak mindent, miközben egyre több "járandóságot" vasalnak be semmire az embereken! Lakbért fizethetsz a saját tulajdonodban arra, hogy befoghasd a szádat, bármi is történik körülötted.
2022. dec. 3. 19:05
 17/20 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem azért tart ilyen sokáig, mert apránként újítanak fel. Megveszik a csempét a drágább fajtából. Majd gyűjtenek megint egy kicsit, hogy legyen pénz szerelőre. Aztán megint spórolnak és cserélik az ablakot. Így tovább. Amilyen határidőket adnak a szakemberek nem csodálkozom. Novemberben hívtuk ki a konyha bútorost, februárban meg is lesz csinálva. 3 hónap várás egy 6 nm-es konyháért.

Ha normálisak akkor beszéljetek velük. Kérjétek meg, hogyha előre tudják rakjanak ki egy cetlit a közös üzenő falra. A hétvégéket meg vagy próbálják mellőzni vagy minimalizálni.

2022. dec. 4. 07:31
 18/20 Salx Narval ***** válasza:
100%
Szerintem ha nincs időhöz kötött hitele valakinek, v nem akadályoztat másokat a felújítás, akkor a házirend betartása mellett addig újíthatja a lakását ameddig kedve tartja. Ha a jelenlegi szabályzat problémás akkor többségi akarattal a házirendet kell módosíttatni, kiemelve a zajjal járó tevékenységek időtartalmát és idejét. Gondolom neked sem a 2éve tartó felújítással van bajod, hanem a vele járó zajjal. Sajnos ha a házirendet betartja nem tudtok mást tenni mint a fent említett módosítások szorgalmazását.
2022. dec. 4. 07:59
 19/20 anonim ***** válasza:
28%
Értelmeset meg senki nem irt: jegyző, birtokvédelem. Ptk-ban olvass utána, simán megállja a helyet ebben az esetben.
2022. dec. 4. 11:49
 20/20 anonim ***** válasza:

15#

Nagyot tévedsz

Ne mondj olyat amiről fogalmad sincs.

Én a kis téglalakásomat

újítottatam teljeskörűen fel.

6 hónapig minden nap dolgoztak rajta.

Reggel 8-18 között.

Nekem megvolt a pénzem rá ezért haladtunk a munkával.

Hosszú tűnik ez a 6 hónap de gondoljatok bele csak

Ablakok cseréje, nekem nem szabvány méretű volt ezért úgy kellett legyártatni ami 2,5 hónap volt.

A két évet úgy tudom elképzelni,hogy mindig egy adott helyiséget újítanak fel amire épp pénzük van.

pl.felújítjak a konyhát,utána hónapokig semmi,dolgoznak,spórolnak majd félre tesznek egy kis pénzt a nappalira és így tovább.

Van egy kollégam aki falun él már több mint 10 éve építi a házát,na őt mennyire utálhatják a szomszédai

2022. dec. 19. 15:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!