Jó állapotú lakást venni, vagy egy rosszat amit én újítok fel?
Melyik éri meg jobban pénzügyileg?
Nekem nem sürgős most a lakásvásárlás, így ráérek arra, hogy veszek egy lakhatatlant és szépen lassan felújítok rajta mindent, jó minőségűre. Nem vagyok benne biztos, hogy sok év múlva is ebben a városban akarok lakni (Miskolc), viszont ha pl 5 év múlva úgy döntenék, hogy elköltözöm, nem mindegy, hogy mennyit költöttem lakásra, és ahhoz képest mennyiért tudom eladni.
Vajon megtérülne-e a felújítási költségem, vagy még annál is többet rátenne az árra, amennyiért el tudnám majd adni?
Szerintem nagyjából ugyanaz lenne a vége anyagilag.
Arra figyelj,hogy inkább legyen kisebb,felújítandó,de jó helyen legyen,mert annak jobban növekszik az értéke,és eladhatóbb!
Felújítani egy lakást akkor éri meg, ha az ott élést hosszú időre gondolod. Ha mégis úgy döntesz, hogy egy elújítandó lakást veszel kis időre, akkor az olyan helyen legyen ahol küzdenének érte az emberek (belváros, valamihez közel ami fontos) mert ilyen helyeken hamar visszatérülnek akár több is visszajöhet a pénztárcába.
Jó állapotú lakást akkor vegyél ha rövid időre laknál ott és olyan helyen lenne, ami kint van a belvárosból. Az értékük alatt van az áruk csak azért mert kint van.
"Nem vagyok benne biztos, hogy sok év múlva is ebben a városban akarok lakni (Miskolc)"
Ez esetben teljesen értelmetlen lakást venni.
Felújítás akkor éri meg ha valamilyen úton módon tudod csökkenteni a költségeid. Például építőiparban dolgozol és tudsz ingyen vagy olcsón alapanyagot szerezni, stb. Vagy akkor, ha saját ízlésedre akarod alakítani a lakást.
Viszont rosszat semmiképp nem éri megvenni, inkább csak olyat, ami kevésbé jó.
Én inkább a házat nézném meg előbb, amiben a lakás van.Lakók tartozását, ház állapotát-tartozásait-megtakarításait s persze a közösséget.
Ha ezek rendben, akkor a lakást és így jobbára mindegy az állapota, mert sokat ér mindenhogyan.
Ami meg csodás és fos házban van, azt csak a balekok veszik meg;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!