Laknál Debrecentől kb. 18 km-re lévő kb. 30.000 fős városban?
Igaz én nem Debrecen mellett, hanem Kecskemét mellett lévő 30.000 fős városban élek. Szerintem ez még pont élhető. Van minden, többféle szupermarket, edzőterem,kórház,orvosi rendelő, számos étterem, szórakozóhelyek és elég sok munkahely,kertvárosi rész, panelrész, óvodák és iskolák,mindenféle hivatal, posták,stb. Kecskemét tőlünk kb 20-25km, szóval az sem leküzdhetetlen.
Szóval szerintem egy ekkora lakosú várossal semmi gond.
Manapság már elgondolkodtató ez a kérdés.
Mert nem mindegy hogy egy nyugdíjasról van szó vagy egy aktív dolgozóról. Aki aktív dolgozó az nyilván a nagyobb városban fog dolgozni. Ha be kell járnia, jobban jár ha ott is lakik. Ha valaki home office-on van akkor jó neki a nyugis kisváros is.
Ami a mai világban folyik az alapján én nem mernék rá mérget venni, hogy mindig lesz benzin, gázolaj, mindig könnyedén be lehet majd járni a nagyobb városba, ha ott van a munkahely/iskola.
Ma olvastam hogy még Debrecenben is korlátozzák a villamosok üzemidejét (energiaválság miatt).
Én a munkalehetőség miatt Debrecenben élnék (ha tehetném), nem a kis városban.
Jelenleg egy hasonló méretű városban élek, de itt már lassan minden megszűnik vagy a téli időszakra bezár....
Aki tehette már elköltözött innen Budapestre, vagy ahová egyetemre járt, esetleg külföldre.
De a véleménye mindenkinek változó lesz, attól függően hogy ki milyen élethelyzetben van, vagy ki hol szeret élni (kertes ház/lakás).
Simán, a legjobb, közel a megyeszékhely ahol minden van, de helyben is elég sok mindent el lehet intézni, válogathat az ember, mikor mihez van kedve. Ha helyben nincs munka, a megyeszékhely sincs messze, gyorsan át lehet ugrani, én szívesen élném.
Amúgy valszeg Hajdúböszörményre gondol a kérdező, a többi hajdú-bihari város ami ennyi km-re van, nincs 30 ezres (esetleg még Szoboszló lehetne, de az meg exkluzív üdülőterület, oda nem az átlag megy lakni.)
Az 1-est is megtippelem, csak nem Kiskunfélegyháza az a Kecskeméttől annyira lévő kb. 30 ezres város? :)
8 - megint te vagy az, szellemi árvízkárosult mezőkövesdi vénember?!
Isten őrizz ilyen barmokat Debrecenbe költöztetni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!